یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21688 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده کرمانشاه کیهان کلهر ۶۱ ساله شد / مردی که با موسیقی حرف می‌زند مشکل حقوقی شهربازی کرمانشاه حل شده و تا پایان سال به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار ورود سامانه بارشی به کرمانشاه از فردا/ پیش‌بینی افت ۱۰ درجه‌ای دما از گمنامی کوچه‌ها تا عدم تخصیص اعتبار داشتن تیمی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، کمترین حق کرمانشاهیان است/با قدرت در جام حذفی حاضر می شویم سکونت‌گاه‌های غیررسمی معضل شهری کرمانشاه ۷۰۰ نفر از مفاخر و نام‌آوران ۳۰۰ سال اخیر کرمانشاه معرفی می‌شوند «هشیلان»، پشت در کنوانسیون رامسر جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد کاهش ۷ درصدی بارش‌های کرمانشاه/ ورود موج ناپایدار از اواسط هفته آینده خانه «آیت‌الله نجومی» موزه می‌شود یک کارگاه غیرمجاز ساخت روغن‌های تقلبی در کرمانشاه کشف شد کاراته کای کرمانشاهی عازم مسابقات جام جهانی کاراته در اسپانیا شد هوای کرمانشاه در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار گرفت ۲ مکان جدید برای نگهداری معتادان متجاهر کرمانشاه ایجاد می‌شود ۹۰ درصد حمام‌های تاریخی سنقر دچار دخل و تصرف شده‌اند «سراب یاوری» کرمانشاه مجموعه گردشگری می‌شود گرمخانه‌های استان کرمانشاه آماده ارائه خدمات هستند

جولان قاچاقچیان در بورس انرژی / سوء استفاده از مجوز صادرات «وایت اسپریت» برای قاچاق گازوییل یارانه‌ای !
05 دی 1396 - 1:22
شناسه : 3034
6
پرده‌برداری از یک فساد کلان؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

بورس انرژی بستر عرضه انواع فراورده‌های نفتی است، در بین این فراورده ها حلالی با عنوان ۴۰۲ یا وایت اسپریت به چشم می‌خورد که قیمت آن در بورس بالاتر از قیمت بازار است.

پ
پ

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طلوع، بورس انرژی بستر عرضه انواع فراورده‌های نفتی است، در بین این فراورده ها حلالی با عنوان ۴۰۲ یا وایت اسپریت به چشم می‌خورد که قیمت آن در بورس بالاتر از قیمت بازار است!! و با این حال رقابت سختی برای خرید آن در بورس وجود دارد و این رقابت برای خرید کالایی که می توان آن را در بازار ارزان تر خرید، امری عجیب و تامل برانگیز است!

 خریداران این حلال نفتی یا کارخانه های رنگ و رزین هستند و یا صادرکنندگان. اما ماجرا از آنجایی جالب می‌شود که برخی خریداران به جای صادرات این فراورده نفتی، آن را در بازار داخل عرضه می کنند و حتی در مواردی که در بازار متقاضی زیادی وجود نداشته باشد، حاضرند آن را با قیمتی پایین تر از قیمت خرید و حتی به صورت مدت دار به مصرف کنندگان که کارخانه های تولید رنگ و رزین هستند بفروشند.

ماجرا چیست؟ بررسی مقاصد صادراتی ۴۰۲ نشان از آن دارد که عمده خریداران، آن را به هند، کردستان، افغانستان، پاکستان، عمان، قطر صادر می‌کنند، اما نکته مهم این است که در بین این کشورها برخی یا خودشان دارای ۴۰۲ هستند و یا اساسا نیاز به واردات ۴۰۲ ندارند؛ موضوع این است که خریداران این فراورده نفتی از مجوز صادراتی که صرفا برای صادرات ۴۰۲ صادر می شود، سوء استفاده کرده و از آن برای قاچاق گازوییل یارانه ای که شباهت زیادی به ۴۰۲ یا وایت اسپریت دارد استفاده می‌کنند.

در واقع تفاوت قیمت گازوئیل در بازار داخلی با مقاصد صادراتی موجب می‌شود که برخی با هدف کسب سود دست به قاچاق این فرآورده نفتی بزنند.

در حالی که قیمت گازوییل سهمیه ای ۳۰۰ و گازوییل آزاد ۶۰۰ تومان است این فراورده نفتی با قیمت حدود ۸۰ سنت یا حدود سه هزار و ۲۰۰ تومان قاچاق می شود و این در حالی است که اگر فروشنده وایت اسپریت ان را با قیمتی پایین تر از قیمت خرید هم در بازار فروخته باشد، با محاسبه سر انگشتی به ازای هر لیتر بیش از ۱۰۰۰ تومان سود به دست می‌آورد.

نکته قابل توجه دیگر این است که پالایشگاه‌های کرمانشاه، تبریز، شیراز، اصفهان، بندرعباس از جمله پالایشگاه‌هایی هستند که ۴۰۲ را در بورس کالا عرضه می کنند اما بررسی های میدانی نشان از آن دارد که ۴۰۲ هایی که قیمت و کیفیت پایین تری دارند در بورس متقاضی بیشتری دارد چرا که خریدارانی که هدفشان قاچاق گازوییل است به دنبال آن هستند که ۴۰۲ ارزان تر را خریداری کنند تا در صورتی که مجبور شدند آن را با قیمت حداقل در بازار عرضه کنند، ضررشان کمتر شود. / اقتصاد آنلاین

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.