افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 5 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 22006 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

آخر هفته بارش‌های خوبی در انتظار کرمانشاه است کمبود انسولین در کرمانشاه شایعه قاچاق آن در مرزها را قوت می بخشد پیگیریم سند «تالاب هشیلان» به نام محیط زیست کرمانشاه زده شود استمرار جو پایدار کرمانشاه تا اواخر هفته پیام تبریک شهردار کرمانشاه به مناسبت فرارسیدن دهه فجر سرانه فضای سبز هر شهروند کرمانشاهی ۱۰.۶۶ متر است نجات ۶ کوهنورد گرفتار در ارتفاعات «چالابه» کرمانشاه اکران ۳۲ فیلم جشنواره فیلم‌فجر در سینماهای کرمانشاه بارش‌ ماه‌های آینده کرمانشاه چگونه است؟ سرمای زمستان و آنفلوآنزا تهدیدی برای طیور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه منصوب شد پیری و مهاجرت دو تهدید جدی برای دالاهو خطر تبدیل شدن یک تالاب به کانون ریزگرد/ هشیلان در آستانه نبرد بین آتش و خاک آماده واگذاری حاشیه رودخانه «قره‌سو» به شهرداری هستیم تابستان سختی در پیش داریم/ دستگاه‌ها متناسب با شرایط برنامه‌ریزی کنند چالش کنسلی پروازها/ ضرر سنگین مسافران از لغو مکرر پروازهای قشم ایر  در کرمانشاه /بی نظمی پروازها موجب سلب اعتماد مسافران می شود حاشیه‌های کلنگ‌زنی یک پروژه عظیم نفتی/ از سیاهی لشکر آقای نماینده تا بی‌توجهی به رسانه‌ها تداوم بارش برف در گردنه‌های کرمانشاه و لزوم احتیاط رانندگان روند کاهشی پس‌لرزه‌های زلزله قصرشیرین  سیزدهمین نمایشگاه سراسری «گل و گیاه» در کرمانشاه آغاز به کار کرد

دولت باید نان‌خوران بودجه را کم کند/ آستانه صبر مردم کم شده اما الان وقت آزادسازی قیمت‌ها نیست
04 ژانویه 2018 - 13:53
شناسه : 3250
3
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران: طلوع‌‌کرمانشاه :

یک اقتصاددان، خروج از وضعیت کنونی اقتصادی برای دولت را در گرو اصلاح بودجه برای کوتاه‌مدت و بهبود فضای کسب و کار در بلندمدت می‌داند.

پ
پ

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طلوع، مرتضی افقه درباره راهکار دولت برای خروج از وضعیت کنونی در اقتصاد که انتقاداتی را برانگیخته است، گفت: به نظر من شروع برخی ناآرامی‌ها و اعتراضات صرفا به دلایل اقتصادی نبود؛ گر چه به دلایل و بهانه‌های افزایش قیمت‌ها مطرح شد. ظواهر امر نشان می‌دهد رقبای سیاسی دولت بعد از ارائه لایحه بودجه می‌خواستند از وضعیت پیش آمده سوءاستفاده کنند که منجر به حوادث اخیر شد.

وی اضافه کرد: به هر حال این اعتراضات هشداری است که باید به محرومیت طبقات فرودست جامعه توجه شود؛ آن‌هم نه صرفا در گفتار بلکه در عمل.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه شهید چمران با بیان این‌که به نظر می‌رسد در جدال‌های سیاسی مسائل و مشکلات طبقات محروم جامعه فراموش می‌شود افزود: به نظرم این روزها نکته قابل توجه این است که به سمت سیاست‌های مربوط به آزادسازی قیمت‌ها نرویم تا شرایط اقتصادی بهبود یابد. شرایط کنونی فضای مناسبی برای به کار بردن مکانیزم آزادی قیمت‌ها نیست؛ هر چند به نظر می‌ رسد برخی از مشاوران رئیس جمهوری طرفدار این نوع سیاست ها هستند.

افقه خاطرنشان کرد: برخی با کج‌فهمی از ساختارهای اجتماعی کشور به دنبال اعمال نظر خود برای آزادسازی قیمت‌ها هستند، در حالی که این موضوع موجب افزایش تورم و کاهش قدرت خرید مردم خواهد شد. اگر به خاطر داشته باشیم، سال ۱۳۶۸ و ۱۳۶۹ که برای اولین بار این سیاست‌ها پیاده شد، با انتقاداتی همراه بود ولی اکنون آستانه صبر و تحمل مردم نسبت به آن دوران کاهش یافته است.

وی افزود: نکته قابل توجه این است که هنوز و علی‌رغم اعتراضات، بعضی می‌گویند نباید راه‌حل مربوط به افزایش قیمت‌ها را فراموش کرد و راه‌حل بد را کنترل قیمت‌ها توسط دولت می‌دانند. به نظر من این یک زنگ خطر است؛ چرا که قشر محروم و حاشیه‌ای با کوچک‌ترین تحریکی می‌تواند برای کشور مشکلات سیاسی جدی ایجاد کند؛ ضمن اینکه بسیاری هم هستند که آماده‌اند از اعتراض‌های مردم سوء استفاده کنند.

این اقتصاددان در خصوص راهکار دولت برای خروج از وضعیت کنونی گفت: به نظرم دولت باید سریعا نان‌خورهای بودجه را کاهش دهد. اکنون واحدها، سازمان‌ها و نهادهای بسیاری هستند که به بودجه آویزانند ولی تاثیر چندانی در افزایش تولید ندارند. اگر بودجه صرف گروه‌ها و نهادهایی شود که به تولید کمک نمی‌کنند، این بودجه تورم‌زا خواهد بود و تورم آن نیز همراه با رکود است که درمانش به مراتب سخت‌تر از تورم همراه با افزایش نقدینگی است. دولت باید بودجه را اصلاح کند و در این زمینه کل نظام باید تصمیم بگیرد.

وی ادامه داد: در بلندمدت نیز مهم‌ترین اولویت دولت باید حل موانع کسب و کار باشد؛ همان مشکلاتی که باعث شده درآمد سرانه کشور افزایش نیابد، به رکود اقتصادی دچار شویم و نظایر آن.

به گفته افقه اکنون مشکلاتی پیش روی تولیدکنندگان است که منجر به آن شده واحدهای تولیدی فقط با نیمی از ظرفیت خود کار کنند. چنین وضعیتی یعنی رکود و بیکاری و خود زمینه‌ساز گسترش فقر و نابرابری خواهد بود. در نتیجه در کوتاه‌مدت اولویت دولت اصلاح بودجه و در بلندمدت باید برطرف کردن موانع کسب و کار باشد. /ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.