آری؛ زلزله کرمانشاه فاجعه ای هولناک و مصیبتی بسیار وسیع و گسترده بود که غم و اندوه آن تا سالیان سال از دل ها و یادها از بین نخواهد رفت و حال آنچه که مهم است مدیریت پس از بحران و تلاش برای جبران این داغ گران است.
بدیهی است که هرمدیر و مسوول با فراخور وظیفه ای که دارد باید بتواند در مدیریت این بحران نمره قبولی را کسب کرده و بتواند همپای مردم مصیبت دیده حرکت کند تا باری از غم سنگین آنان بکاهد، اما شایسته نیست یک فرد که به عنوان نماینده مردم یک منطقه انتخاب می شود صرفا دست بر روی دست بگذارد و وظیفه نظارتی آن به انتقاد و نکوهش افراد و سازمان ها از بنیادمسکن، وزارت کشاورزی و استاندار گرفته تا به بی اهمیتی سلبریتی ها و کم توجه شدن دیگر ارگان های مربوطه برای مدیریت این حادثه، ختم شود.
همه می دانند با شعاردادن و سخن محوری، کار از پیش نمی رود، فضا برای نقادی باز است ولی بهتر است هرنماینده قبل از آنکه به دنبال انگشت نهادن بر شخص خاصی همچون مدیرارشد استان برآید از خود بپرسد که تا چه اندازه توانسته با رایزنی ها و رساندن فریاد بی صدای مردم زلزله زده استان در صحن علنی خانه ملت، کاری از پیش برد و وجدان خود را آرام کند.
بی انصافی بزرگی است که اگر برخی آقایان و نمایندگان استان بگویند دلسوزی ها و پیگیری های جهادی استاندار کرمانشاه به دلیل جو احساسی منطقه و یا ثبت همیشگی لحظه در شبکه های مجازی و یا سایت های خبری است.
اگر تنها بر انتشار عکس های مهندس بازوند در این فضاها تاکید کنیم پس باید پرسید برگزاری جلسات وقت و بی وقت استاندار، سخت گیری و اعمال نظارت های وی بر مدیران استان، حضور سرزده اخیر وی در ادارات مناطق زلزله زده و بودن در کنار مردم چه جایگاهی دارد؟
پیگیری مدیران جهادی استان که در راس آن استاندارکرمانشاه قرار دارد موجب شده که تاکنون یک هزار و ۵۱ عدد کانکس به واجدان شرایط در سرپل ذهاب که بیشترین تلفات انسانی و مالی را به دنبال داشت تحویل داده شود وعملیات عملیات آواربرداری سه هزار و ۱۷۸ واحد مسکونی تخریبی نیز در این منطقه به پایان برسد.
همدلی مردم و مدیران موجب شد که ۱۷۸ فقره پرونده های مالکان واحدهای احداثی و هشت هزار و ۳۷۲ فقره پرونده های مالکان واحدهای تعمیری در این شهرستان برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شوند و ۶ هزار و ۳۱۶ واحد نیز برای دریافت تسهیلات تعمیری و ۲ واحد شهری نیز به منظور دریافت تسهیلات احداثی موفق به انعقاد قرارداد با بانک های عامل شوند.
از سوی دیگر بنابر آماراعلام شده، یک هزار و ۶۳۵ فقره پرونده برای مالکان و ۲ هزار و ۹۸۵ فقره پرونده برای مستاجران، برای دریافت کمک بلاعوض اجاره بها برای اسکان موقت به ثبت رسیده است وتاکنون نقشه سه هزار و ۵۱۳ واحد مسکونی به نظام مهندسی و پنج هزار و ۱۰۵ مورد نیز به شهرداری شهرستان سرپل ذهاب برای اخذ پروانه ساخت معرفی شده است.
همچنین مهندس بازوند در جلسات اخیر خود می گوید که ۵۰۰میلیارد تومان برای بازسازی زیرساخت ها در مناطق زلزلهزده در نظر گرفته شده است که دستگاه ها باید سریعا برنامه های خود را برای جذب این اعتبارات به معاونت عمرانی استانداری ارائه کنند و برای کمک به خانه دار شدن حدود سه هزار مستاجر روستایی و شهری در مناطق زلزلهزده تسهیلات ۳۰ و ۴۰ میلیونی درنظر گرفته شده است.
وی از فرمانداران می خواهد در کوتاه ترین زمان ممکن فهرست ها را تکمیل و ارائه دهند و اعلام می کند که به کلیه واحدهای مسکونی شهری در مناطق زلزلهزده که نیاز به مقاوم سازی دارند با تشخیص بنیاد و همکاری شهرداریها ۴۰ میلیون تسهیلات ویژه داده می شود.
پیگیری ها و سخت گیری های بازوند موجب شد که مدیران کل استان روز پنجشنبه ۲۶ بهمن ماه جهت پاسخگویی به مشکلات مردم در شهرستان زلزله زده ثلاث باباجانی حاضر شوند و برای رفع کاستی ها مصمم تر شوند.
استاندار کرمانشاه در اکثر نشست های خود اذعان دارد که پاسخگویی به رسانه ها از شاخص های ارزیابی عملکرد مدیران است و هر مدیری در صورت کم کاری باید ضعف خود را بپذیرد و در صورت ناتوانی برای جبران آن، استععفا دهد.
با این وجود رسیدگی به حال زلزله زدگان نیازمند حضور همه مدیران و نمایندگان استان در عرصه مدیریت بحران است که رایزنی های ملی در این زمینه سهم دوچندان دارد و بنابرتاکید استاندار این تلاش ها باید تا بازگشت مردم دردمند زلزله زده به زندگی عادی جریان یابد و این تدبیر و همگامی تا بازگشت دوباره امید در مناطق زلزله زده ادامه خواهد یافت
بارها گفته ایم نقد اگر سازنده باشد خوب است و هر نگاه منصفانه ای پذیرای آنست، اما نقدی که مخرب و یکطرفه باشد یا به نقابی برای پوشاندن کم کاری های منتقدان تبدیل می شود و یا به شبیخونی برای نادیده گرفتن زحمات دیگران؛ که به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.
دیدگاه