فرهاد تجری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، با اشاره به گذشت چهار ماه از زلزله ۷٫۳ ریشتری سرپل ذهاب، اظهار کرد: با گذشت ۱۲۰ روز هنوز شرایط مطلوب نیست و مردم با مشکلات زیادی مواجه هستند.
وی ادامه داد: کم کم به فصل گرما نزدیک می شویم و چون عمده مناطق زلزله زده در نواحی گرمسیری قرار دارند با افزایش دما زندگی در چادر و کانکس دیگر برای مردم قابل تحمل نیست و با بحران مواجه خواهیم شد.
این نماینده مجلس یادآوری کرد: کانکسها به دلیل جنس فلزی که دارند در فصل گرما برای نواحی مانند سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب قابل سکونت نیستند.
تجری سپس روند بازسازی مناطق زلزله را کند ارزیابی کرد و افزود: مردم درگیر بروکراسیهای پیچیده اداری و مقررات و قوانین دست و پاگیر هستند.
وی با بیان اینکه این قوانین برای شرایط عادی وضع شده، خاطرنشان کرد: مردم این مناطق شرایط ویژهای دارند و نباید قوانین و مقررات اینقدر برای آنها دست و پاگیر باشد.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با بیان اینکه امهال وامها نیز به طور کامل و جامع صورت نگرفته، افزود: برخی بدهیهای معوق مشمول امهال نمیشود و مشکلاتی را برای مردم ایجاد میکند.
تجری درباره روند پرداخت تسهیلات بازسازی به مردم نیز عنوان کرد: روند پرداخت بسیار پیچیده و طولانی و درگیر و دار ضامن و … است.
وی با بیان اینکه بازسازی مناطق روستایی هم سرعت لازم را ندارد، عنوان کرد: در برخی موارد در روستاها مردم نیازمند جابجاییهایی هستند که روند کار را کند میکند و بنیاد مسکن نیز از سرعت بالای مورد نیاز برخوردار نیست.
نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب از برخی عدم هماهنگیهای نظام مهندسی در داخل شهر سرپل ذهاب هم یاد کرد که کار تهیه نقشه و طراحیها را مقداری به تاخیر انداخته و افزود: البته همه تقصیرها بر گردن نظام مهندسی نیست و سایر بخشها هم تقصیر دارند.
تجری از عدم پرداخت تسهیلات ۶۰۰ میلیارد تومانی حوزه صنعت و کشاورزی هم انتقاد کرد که هنوز اجرایی نشده و بسیاری از واحدهای صنعتی آسیب دیده هنوز با مشکل مواجهند.
وی با اشاره به اسیب دیدن حدود ۱۳۴۸ دستگاه خودرو مردم در زلزله اخیر، اظهار کرد: هنوز هیچ تدبیری برای کمک به افرادی که خودروی انها آسیب دیده اندیشیده نشده است.
به گفته این نماینده مجلس، افرادی که مستاجر هستند و جزو اقشار آسیب پذیر زلزله اخیر به شمار میآیند نیز هنوز حمایت نشده اند و برنامه مشخصی برای اسکان آنها وجود ندارد.
تجری افزود: امکانات بهداشتی، دوش حمام، سرویس بهداشتی و … نیز آنطور که باید در اختیار مردم قرار ندارد و این امر باعث میشود با توجه به نزدیک شدن فصل گرما خطر بیماری و مشکلات بهداشتی مردم را تهدید کند.
وی گفت: در مجموع با گذشت چهار ماه از زلزله ۷٫۳ ریشتری، با اینکه حتی زمان صحبت از کانکس دادن به مردم هم گذشته و در مرحله بازسازی و اسکان دائم هستیم، اما هنوز برخی افراد که خانه آنها تعمیری است و یا مستاجر هستند در چادر و با شرایط سخت زندگی میکنند.
دیدگاه