خطبههای مورخه ۲۰/۰۲/۹۸ پاوه به امامت حاج ماموستا ملا قادر قادری و حضور باشکوه مسلمانان روزهدار در مسجد جامع شهر پاوه، برگزار شد. در نماز جمعه این هفته خطیب جمعه پاوه خطبهها را به موضوعات «۱-ماه رمضان ۲- چهار جمله پندآموز از مردان بزرگ ۳-دو یادآوری خیر» اختصاص دادند.
به گزارش طلوع کرمانشاه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه پاوه؛ حاج ماموستا ملا قادر قادری در خطبههای نماز جمعه این هفته (۲۰ اردیبهشت ۹۸) که با حضور مردم روزهدار در مسجد جامع پاوه برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان به اهل صیام و قیام به شرایط وجوب روزه اشاره کردند و گفتند: به نص قرآن کریم و سنت رسولالله (ص) و اجماع اصحاب و فقهای اسلام روزه بر کسانی که مؤمن، بالغ، عاقل، سالم و مقیم باشند واجب است
ایشان به درسهای مهم مدرسه رمضان اشاره کردند و گفتند: روزهداران در این مدرسه درس امانت، صداقت، صبر، شجاعت، احسان، وحدت و مساوات را فرا میگیرند.
خطیب جمعه پاوه افزودند: اینکه ما از صبح تا غروب میتوانیم بخوریم و بنوشیم ولی به خاطر خداوند خوردن و آشامیدن را از خود منع میکنیم، نشانه صداقت است و اینکه از سحر تا افطار امانتداری میکنیم، نشانه حفظ امانت است؛ وقتیکه ۱۵ الی ۱۶ ساعت از خوردن و نوشیدن شرعی خود را منع میکنیم تنها با صبر این کار میسر است؛ و هنگامیکه از صبح تا غروب نفس اماره بالسوء ما را به خوردن وادار میکند و ما تسلیم نمیشویم نشانه شجاعت ماست و اینکه ثروتمند و فقیر و وزیر و وکیل از اول صبح مثل هم ترک خوردن میکنند و غروب مثل هم روزه خود را افطار میکنند نشانۀ وحدت و مساوات است.
امامجمعۀ پاوه به تعریف رمضان در کلام پروردگار متعال پرداختند و گفتند: خداوند بزرگ در حدیثی قدسی میفرماید: «الصوم لی و انا اجزی به» ای مردم روزۀ شما برای من است و بس؛ گرسنگی و تشنگی را تحمل کنید؛ من پاداش شمارا خواهم داد، پاداشی که مافوق تصور و شمارش است.
ماموستا قادری در ادامه گفتند: پیامبر بزرگوار ما با دو زبان تشویق و هشدار در خصوص روزه رمضان، ما را مخاطب قرار داده و در بخش اول میفرماید: «مَنْ صَامَ رَمَضَانَ إِیمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ و ما تَأخَرَ» هر کس روزه ماه رمضان را با ایمان و باور و تسلیم و صبر و شکر بگیرد خداوند متعال گناهان بین خود و او را خواهد بخشید. از طرفی دیگر هم میفرمایند: «مَن اَفطَرَ یَوماً مِن رَمَضَانَ مِن غَیرِ رُخَصَهٍ وَ لا مَرَضٍ لَم یَقضِیهِ صَومُ الدَّهرِ کُلّه...» اگر کسی بدون عذر و دلیل روزه نگیرد، اگر یک سال هم به جای آن روز روزه بگیرد، ثواب روزۀ رمضان نصیب او نخواهد شد.
خطیب جمعۀ پاوه سپس دلایل اهمیت جایگاه رمضان را از دیدگاه پروردگار متعال برشمردند و گفتند: خداوند در قرآن کریم دو امتیاز به رمضان داده است، اول آنکه نام رمضان در آیۀ ۱۸۵ سورۀ بقره «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ» آمده درحالیکه نام هیچیک از ماههای قمری در قرآن وارد نشده است دوم اینکه قرآن کریم با آنهمه عظمت در این ماه نازل شده است
ایشان سپس به حدیثی از پیامبر اسلام در خصوص فضیلت ماه مبارک رمضان اشاره کردند و گفتند: پیامبر بزرگوار ما میفرمایند: «إِذا جَاءَ رَمَضَانُ، فُتِّحَتْ أَبْوَابُ الجنَّهِ، وغُلِّقَت أَبْوَابُ النَّارِ، وصُفِّدتِ الشیاطِینُ» وقتیکه رمضان میآید درهای بهشت باز و درهای جهنم بسته و جلوی شیاطین گرفته میشود. در شرح این حدیث در کتاب دلیل الفالحین آمده است در رمضان باب رحمت الهی بر مردم باز میشود و دلهای ما آرامش مییابد و بغض و انتقام الهی در رمضان کم و شیاطین هم کمتر میتوانند اهل ایمان را دچار عصیان کنند و کمتر مردم را به کارهای شیطانی و گناه وادار مینمایند.
امامجمعه پاوه در ادامه به ماه مهمانی خداوند و وضع مساجد شهر پاوه در این ماه اشاره کردند و گفتند: شب پنجشنبه گذشته حضور مردم را در ۱۶ مسجد پاوه، جهت سنجش میزان حضور برادران و خواهران ایمانی در لیالی رمضان بررسی کردیم؛ در آن ۱۶ مسجد ۱۴۶۰ نفر حضور داشتند و خواهران هم در اکثر مساجد حاضر بودند و بصورت تخمینی در ۲۵ مسجد شهر پاوه از جمعیت ۲۷۰۰۰ نفری شهر پاوه، ۲۵۰۰ نفر هر شب در مساجد حاضر و با ذکر و تهلیل و تراویح و قرآن، شب خود را سپری میکنند؛ و این جای شکر است که مردم ما با وجود مشکلات عدیده ازجمله مشکلات اقتصادی و بافت پلکانی شهر، اینگونه پرشور در مساجد حضور مییابند. ماموستا مولوی میفرماید:
مناره سه دای سه لاش سه د ته رزه ن … مزگی جه شادی ده ماخش به رزه ن
خطیب جمعۀ پاوه در بخش دوم خطبهها چهار جمله از چهار مرد بزرگ را بیان و تشریح کردند. ازجمله کلمهای از پیامبر بزرگوار اسلام (ص) در خصوص انصاف و قدرشناسی را بیان نمودند و گفتند: پیامبر ما (ص) میفرمایند: «یحب العنکبوت لانها نسجت علیه فی الغار» عنکبوت را دوست دارم زیرا در آن روزهای سخت که نیاز به کمک داشتم به امر پروردگار به من کمک کرد و در غار ثور را تنید.
ماموستا قادری در ادامه به سخنی از حضرت عیسی (ع) که در سوره مریم آمده است اشاره کردند و گفتند: حضرت عیسی میفرماید: «وَ جَعَلَنی مُبارَکاً أَیْنَ ما کُنْتُ» یکی از امتیازاتی که پروردگار به من ارزانی فرموده آن است که در هرکجا باشم برای مردم مفید هستم. پس ما هم زمانی میتوانیم پیرو پیامبران باشیم که در هرکجا هستیم برای مردم با سخن نیک، قلم خوب و خدمت و همراهی نیکو و موعظه و نصیحت سبب خیر باشیم. اگر آنگونه عمل کنیم، جا پای حضرت عیسی نهادهایم.
امامجمعه پاوه خطبهها را با مناجاتی از یک شاعر کرد مسلمان ادامه دادند و گفتند: او میفرماید:
ئیلاهی موده تی وام ده زانی ئیمه پاریزه ری دینی توین: استغفرالله ئیسته تی گه یشتم دینه که ی تویه که پاریزه ری ئیمه یه
پروردگارا مدتی چنان تصور میکردم ما حامی و پاسدار دین تو هستیم؛ استغفرالله اکنون دریافتم این دین توست که حامی و پاسدار و هدایتگر ماست
ایشان آخرین جمله از بخش دوم خطبهها را با جملهای زیبا از امام جعفر صادق (ع) شروع که این بزرگوار نحوه کارگزاری را به ما نشان میدهد و میفرماید: فرقی نمیکند که بر رأس کاری یک فرد خائن باشد یا یک بیتجربه، هردو کار را خراب میکنند. در تأیید این جمله، بیت زیر را قرائت کردند:
ندهد هوشمند روشنرأی به فرومایه کارهای خطیر
بوریاباف اگرچه بافنده است نبرندش به کارگاه حریر
ماموستا قادری در بخش یادآوریها با اشاره به مسئله کولبران در شهرستان پاوه، گفتند: متأسفانه شهرستان ما به محل مصیبت تبدیل شده و مرتب شاهدیم که افراد کولبری کشته میشوند؛ در طول کمتر از یک سال دو نفر کولبر با گلوله مستقیم مأموران مرزبانی؛ دو نفر هم در اثر سقوط از بلندی کشته شدهاند. دو نفر دیگر هم در تاریکی شب به میدان مین برخورد کرده و پایشان قطع شده و یک نفر دیگر نیز در اثر تیراندازی مأمورین پایش تیر خورده است و نهایتاً در طول هفته گذشته هم شاهد بودیم دو نفر کولبر از اهالی جوانرود در راه یافتن لقمه نانی در نوسود به رحمت یزدان رفتند.
امامجمعه پاوه با اشاره به درگذشت کولبری به نام هادی موسی زاده در روزهای گذشته گفتند: دو شب پیش جماعتی از اهالی محترم کلاش به نزد بنده آمدند و گفتند: یکی از اهالی این بخش که برای کولبری به نوسود رفته بود در اثر سقوط از بلندی جانش را از دست داده است؛ صبح به محل پزشکی قانونی و مسجد ملا مقصود رفتم و دیدم حدود ۱۵۰ نفر در مسجد نشسته و سکوت کردهاند بسیاری از آنان را میشناختم که همه وابسته به نظام بودند، ضمن تسلیت، به آنها گفتم: سکوت شما دلیل بر رضایت نیست بلکه دلیل بر جوانمردی شماست؛ شما اکثراً وابسته به نظام هستید، علیه چه کسی صحبت کنید؟!
ایشان در ادامه به بیکاری مردم اشاره کردند و گفتند: مردم ما بیکارند، دولت هم نتوانسته برای آنان کار ایجاد نماید و بهناچار برای پیدا کردن لقمه نانی برای زن و بچه خود مجبورند کولبری کنند و از طرفی هم دولت به مأموران امر کرده کسی تجاوز مرزی نکند و قاچاق وارد مملکت نشود. مأمورین هم اگر دستورات را اجرا کنند نتیجهاش این است که میبینیم و اگر دستورات را اجرا نکنند، مورد مؤاخذه قرار گرفته و تنبیه میشوند.
ایشان افزودند: حسب ظاهر هر شب بیش از ۵۰۰ نفر طریق مرز کوله بری می کنند و این وضعیت بیان کننده این واقعیت است که هم مسئولان و هم مردم گرفتارند و لازم است برای رفع این مشکل چاره جویی شود
ماموستا قادری به دیدار هفته گذشته خود با آیتالله علما نماینده محترم ولیفقیه در استان کرمانشاه اشاره کردند و گفتند: روز ۱۴/۲/۹۸ بهاتفاق جمعی از روحانیون محترم خدمت آیتالله علما رسیدیم و شکوائیه مردم را رساندیم و گفتیم شما مرزبانی را بخواهید و با آنها صحبت کنید که به خاطر ۱۰۰ هزار تومان جوانان مردم را نکشند.
ایشان تصریح کردند: مقام معظم رهبری فرمودهاند: کولبر اگر تنها بارش یک کوله است جلویش را نگیرید و رئیس محترم قوه قضائیه هم گفتند: برای یک تلویزیون جلوی مردم را نگیرید؛ اما متأسفانه در شهرستان ما، هم جلوی آنان را میگیرند و هم آنان را هدف گلوله قرار میدهند و میکشند.
ماموستا قادری افزودند: بنده کشتن این جوانان را محکوم و آن را کاری ناپسند میدانم و باید مسئولان و شورای تأمین شهرستان پاوه تجدیدنظر کنند، یا مرز را کاملاً ببندند یا چارهای بیندیشند که جوانان مردم کشته نشوند.
امامجمعه پاوه در بخش دوم یادآوری ها ضمن دعوت مردم به اجتماع در بیرون از مسجد جامع در حمایت از اقدام دولتمردان جمهوری اسلامی در قبال برجام خاطرنشان کردند: رئیسجمهور آمریکا ضد مسلمانان و پاسدار یهود است و تمام حرکات تخریبی در کشورهای مسلمان دسیسه آمریکاست و چون آمریکا میخواهد تمام مصالح خود را در خاورمیانه تأمین کند، لحظهبهلحظه دارد ظلم خود را برما مضاعف میکند، لذا ما هم در حمایت از اقدام مسئولان کشورمان، بعد از اقامه نماز جمعه در بیرون از مسجد تجمع کرده و فریاد مرگ بر آمریکا سر میدهیم.
دیدگاه