خسرو شهبازی با بیان اینکه سنوات گذشته در اکثر استانهای کشور کشت برنج انجام میشد، رویکرد فعلی وزارت جهادکشاورزی را کاهش و حتی ممنوعیت کشت برنج در استانهای غیرشمالی کشور عنوان کرد.
شهبازی با اشاره به اینکه در حال حاضر به دلیل مصرف بالای آب در کشت برنج هیچ نوع حمایتی از این کشت در استان های غیرشمالی و از جمله استان کرمانشاه نمیشود، تاکید کرد: محدودیت کشت برنج در برنامه وزارتخانه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه محدودیت کشت محصولات آببر مثل برنج با توجه به خشکسالیهای چند سال گذشته و کاهش سطح منابع آبهای سطحی و زیرزمینی در برنامه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی تنها در استانهای شمالی کشور از کشت برنج حمایت میکند و در دیگر استانهای کشور برنامه محدودیت کشت برنج را دارد.
شهبازی با اشاره به بالا بودن میزان مصرف آب در تولید برنج اظهار کرد: برآوردها حاکی از این است که به ازای هر هکتار کشت برنج به حدود ۱۵ هزار مترمکعب آب نیاز است، در حالیکه این میزان آب در شرایط کنونی که با محدودیت منابع آبی در استان و کشور مواجهیم، کشت برنج را غیرمنطقی می کند.
وی اضافه کرد: محصولات دیگری مثل کلزا به پنج هزار مترمکعب آب به ازای هر هکتار نیاز دارند، لذا می تواند جایگزین خوبی برای محصولات آببری مثل برنج در شرایط خشکسالی و بحران آب باشد.
وی به کشاورزانی که در سنوات گذشته کشت برنج انجام می دادند، توصیه کرد: کشت محصولاتی مثل کلزا، چغندرقند، صیفی و سبزیجات، گوجه فرنگی و … را جایگزین کشت برنج کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس اشاره ای هم به سابقه برنج کاری در استان کرمانشاه داشت و گفت: برنج کاران استان کرمانشاه از سنوات گذشته و به سبک اجدادشان در استان برنج کاری می کرده اند و دارای حق آبه بوده اند و لذا ممنوعیت کشت برنج نمی تواند در استان اجرایی شود، هرچند محدودیت کشت آن در برنامه وزارتخانه و استان قرار دارد.
این مسئول با بیان اینکه از گذشته های دور در شهرستانهای گیلانغرب، صحنه و هرسین کشت برنج انجام میشده، گفت: در سنوات گذشته سالانه حدود ۸۰۰ هکتار برنج در استان کرمانشاه کشت می شده است.
به گفته شهبازی در استان کرمانشاه از گذشته ارقامی مثل برنج عنبربو که جزو ارقام مرغوب برنج است در استان کشت می شده که کیفیت، طعم و مزه منحصر به خود را دارد./ایسنا
دیدگاه