به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی طلوع کرمانشاه، مشاهده زباله و پسماندهای عفونی و بیمارستانی در برخی از اماکن عمومی شهر همانند سراب قنبر و حوالی برخی از بیمارستانها و مراکز درمانی، نگرانی هایی برای سلامت عمومی شهروندان را به دنبال داشته است.
همه مراکز درمانی، آزمایشگاه ها، مراکز تزریقاتی و بیمارستانها موظف به امحای صحیح و بهداشتی زباله های تولیدشده عفونی و پرخطر هستند چراکه غفلت از این موضوع، عوامل میکروبی و معضلات بیماری زای متعددی به دنبال دارد.
در سالهای اخیر، رایزنی ها و تاکیدات بسیاری بر احداث سایت ویژه دفن پسمادهای عفونی صورت گرفته که تاکنون در حد شعار باقی مانده و اقدامی عملی در این خصوص مشاهده نشده است.
در ماده پنج قانون مدیریت پسماند گفته شده که مدیریتهای اجرایی پسماندها، موظف هستند تا براساس معیارها و ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش ترتیبی اتخاذ کنند تا سلامت، بهداشت و ایمنی عوامل اجرایی تحت نظارت آنها تامین و تضمین شود.
با این حال نبود سایت زبالههای ویژه در کرمانشاه موجب شده زباله های عفونی پس از بی خطرسازی از طریق دستگاه های نسوز و اتوکلاو در مراکز درمانی، همانند دیگر زباله های عادی در یک مکان که آن هم در ۱۰کیلومتری سراب قنبر واقع شده دفن شود و حال این سوال ایجاد می شود که آیا همه پسماندهای عفونی و ویژه به صورت کاملا بهداشتی دفن می شوند؟
از سوی دیگر، بارها از سوی مسئولان مربوطه با استناد به قانون مدیریت پسماند، عنوان شد که بی خطرسازی و معدوم سازی پسماندهای ویژه و بیمارستانی برعهده تولیدکننده، معدوم سازی زباله های عادی و خانگی برعهده شهرداری و نیز نظارت برچگونگی دفن بهداشتی زباله های عفونی بی خطرشده برعهده محیط زیست است.
ایجاد این اولویت شهری بارها به دلایلی همچون ضرورت کارهای مطالعاتی، ارزیابی زیست محیطی، تامین اعتبار و معرفی مناطق استاندارد از سوی ارگان هایی همچون محیط زیست با همکاری مراکز علمی، به تاخیر افتاده است.
بدیهی است که ایجاد سایت دفن پسماندهای ویژه مرهمی برای از بین بردن تشویش و دل نگرانی های ایجادشده در خصوص سلامت و بهداشت عمومی است که باید در اولویت برنامه های شهری و بداشتی گنجانده شود.
دیدگاه