به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی طلوع کرمانشاه؛ از ابتدای زلزله بزرگ کرمانشاه، یکی از مهمترین زیرساخت هایی که مردم به شدت به آن برای تامین روشنایی و گرما نیاز پیدا کردند، انرژی برق بود.
به سرعت با برپایی چادرها و پس از آن نیز با نصب کانکس ها، انشعاب برق برای مردم برقرار می شد.
به دلیل اینکه وقوع زلزله در فصل زمستان بود مردم نیاز شدیدی به تامین برق برای وسایل گرمایشی از جمله هیتر برقی داشتند که به نوبه خود مصرف برق را بسیار بالا برد.
به علاوه گاهی برای یک چادر یا کانکس تامین برق انجام می شد اما افراد از آن محل به جای دیگری می رفتند و سیم برق را به حال خود رها می کردند.
همه این موارد باعث شد مصرف برق در مناطق زلزله زده حتی در برخی نقاط تا بیش از دو برابر هم افزایش پیدا کند.
حالا با نزدیک شدن فصل گرما باز هم افزایش مصرف برق در مناطق زلزله زده ادامه پیدا خواهد کرد زیرا سرپل ذهاب که مرکز اصلی زلزله بود در منطقه کاملا گرمسیر واقع شده و مردم برای فصل گرما نیازمند وسایل سرمایشی مناسب هستند.
بر اساس گفته ها نزدیک به ۲۴ هزار دستگاه کولر برای مناطق زلزله زده نیاز است که قطعا مصرف برق بسیار زیادی خواهد داشت.
شب های طولانی فصل تابستان نیز نیاز به مصرف برق برای روشنایی را بالا می برد و همه این موارد باعث می شود اگر مردم صرفه جویی کافی نداشته باشند با امکان خاموشی در مناطق زلزله زده در فصل گرما مواجه شویم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه نیز در این خصوص اظهار داشت: تا کنون برای حدود ۴۸ هزار چادر و کانکس تامین برق انجام دادیم که البته با انجام بازسازی ها و اینکه تعدادی از مردم به خانه های خود بازگشتند از این تعداد ۴۸ هزار مورد کاسته شده است.
علی مراد مرادی مجد از افزایش مصرف برق در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه هم یاد کرد و افزود: افزایش مصرف به گونه ای است که اکنون در ثلاث باباجانی میزان مصرف از هفت مگاوات شرایط عادی به ۱۹ مگاوات و در سرپل ذهاب از ۱۸ مگاوات به حدود ۴۶ مگاوات رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: با نزدیک شدن فصل گرما مصرف برق خصوصا برای وسایل سرمایشی زیاد می شود، زیرا مناطق زلزله زده عمدتا نواحی گرمسیر هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با بیان اینکه بهتر است از کولرهای آبی برای سرمایش مناطق زلزله زده استفاده شود، افزود: کولرهای گازی مصرف برق بسیار زیادی دارد و بار فراوانی به شبکه ما وارد می کند.
مرادی مجد تصریح کرد: از خیرین هم تقاضا داریم اگر اقدام به تهیه وسایل سرمایشی برای مناطق زلزله داشتند حتما کولرهای آبی کم مصرف تهیه کنند.
وی معتقد است اگر مصرف برق مدیریت نشود و مردم صرفه جویی در مصرف را نداشته باشند ممکن است در فصل تابستان با افت ولتاژ و خاموشی مواجه شویم.
به گفته این مسئول، به علاوه وارد شدن فشار زیاد به شبکه های برق امکان بروز حوادث را نیز فراهم می کند و مردم از این نظر هم باید نکات ایمنی را رعایت کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با بیان اینکه تامین برق پایدار برای مناطق زلزله زده با توجه به خسارتی که به زیرساخت های این مناطق وارد شده نیازمند تامین اعتبار است، تاکید کرد: اگر اعتبار لازم تامین نشود امکان بروز مشکل در ارائه خدمات به مردم پیش می آید.
وی به مشکل دیگری که در مورد تامین برق خصوصا برای کانکس ها وجود دارد اشاره کرد و ادامه داد: در بسیاری از مناطق نصب کانکس بدون هماهنگی ما و در نقاط پراکنده و به دور از چادرهای قبلی انجام می شود که این پراکندگی تامین برق را برای آنها دشوار می کند.
مجد از مردم هم خواست حتما در مصرف برق صرفه جویی داشته باشند و اگر به روشنایی کانکس یا چادرها نیاز ندارند آن را خاموش کنند.
دیدگاه