به گزارش طلوع کرمانشاه، کیوان کاشفی ، از نخود به عنوان یک محصول مهم و استراتژیک یاد کرد که کرمانشاه قطب تولید آن است و افزود: نزدیک به ۶۰ درصد از نخود کل کشور در کرمانشاه تولید میشود.
وی با اشاره به ویژگیها و کیفیت نخود کرمانشاه، اظهار کرد: مزه و طعم نخود کرمانشاه با سایر نخودها تفاوت دارد و همین امر باعث اقبال بیش از پیش مردم به این محصول شده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه یادآوری کرد: ممکن است اندازه نخود کرمانشاه نسبت به سایر نخودها از جمله نخود هند و روسیه متفاوت باشد، اما طعم و مزه آن منحصر به فرد است.
کاشفی از راهاندازی پروژه کشت و صنعت نخود در کرمانشاه هم یاد کرد که با اجرای آن میتوان بسیاری از محصولات جانبی دارویی، آرد نخود و … را از نخود به دست آورد و ارزش افزوده و فرآوری بیشتری روی این مصحول داشت.
وی عنوان کرد: به علاوه طی سالهای اخیر نخود جای خود را بیش از پیش در سبد غذایی مردم باز کرده و امروز به شکل یک کالای پر مصرف درآمده است.
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران، نخود یک محصول با مصرف آب کم است و در شرایطی که با بحران کم آبی مواجهیم حساب ویژهای روی این محصول کشاورزی برای آینده باز شده تا کشاورزان به سمت کشت این محصول هدایت شوند.
کاشفی از ظهور رقبای نخود کرمانشاه در بازار کشور طی دو، سه سال اخیر ابراز نگرانی کرد و افزود: روسیه یکی از بزرگترین این رقبا است و به لحاظ سطح گسترده زیر کشت نخود و تکنولوژی و امکاناتی که در اختیار دارد میتواند نخود خود را با قیمت پایینی در کشور ما عرضه کند.
وی معتقد است، این امر باعث شده نخود روسیه طی چند سال اخیر سهم اساسی از بازار کشور ما را به خود اختصاص دهد و نخودکاران ما را با خطر مواجه کند.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه گفت: اگر این روند ادامه پیدا کند، طی سالهای اخیر بازار به کشورهای رقیب از جمله روسیه واگذار خواهد شد و حاشیه سود کشاورزان ما از کشت نخود پایین میآید.
کاشفی اظهار کرد: در این شرایط کشاورزان از کشت نخود منصرف خواهند شد و به سمت سایر محصولات خواهند رفت.
وی از پیگیری برای افزایش تعرفه واردات نخود با همکاری شورای ملی نخود که در کرمانشاه قرار دارد خبر داد و افزود: ما موضوع را در حضور کارشناسان جهاد کشاورزی هم مطرح کردیم و روی این مشکل صحه گذاشتند.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه موضوع در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان نیز مطرح شد، تاکید کرد: این پیشنهاد اکنون به کمیسیون ماده یک که مرجع تصمیم گیری برای تعرفه گذاری واردات کالا است ارسال شده و باید در این کمیسیون نیز مورد کارشناسی قرار بگیرد.
کاشفی گفت: ما هم باید با حضور در این کمیسیون از پیشنهادی که دادیم دفاع کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد، کار کارشناسی برای افزایش تعرفه واردات نخود هرچه زودتر در کمیسیون ماده یک انجام شود و بتوانیم برای نخود کشت پاییزه افزایش تعرفه واردات را داشته باشیم و کشاورزان را تقویت کنیم.
ایسنا
دیدگاه