کریم زاده-خبرنگار طلوع:
یکه تازی بیکاری در کرمانشاه موجب شده تا متقاضیان کار برای گذران زندگی به حرفه ها و مشاغل متعددی روی آورند که گاه چنین تصمیماتی بدون تخصص، دانش و آگاهی گرفته می شود که نتیجه ای جز ورشکستگی و برگشت دوباره به خیل عظیم جمعیت بیکاران را در بر ندارد.
کرمانشاه یکی از استان های فعال در زمینه تولید و پرورش گوشت مرغی محسوب می شود که اکنون به میزان تقریبی ۹ واحد کشتارگاه مرغ، ۲۱ واحد کارخانه تولید خوراک دان آماده و دو واحدبسته بندی و فرآوری آلایش وبسته بندی پای مرغ در استان وجود دارد.
حرفه مرغداری و پیوستن به گروه تولیدکنندگان واحدهای مرغداری گویای این ادعا است که روز به روز شاهد پرجمعیت شدن متقاضیان این حرفه در استان می شویم که در چنین شرایطی بی شک با توجه به شرایط اقتصادی و تغییرات نرخ ارز، قفل بیکاری و ورشکستگی بر درب بسیاری از واحدهای تولیدی مرغ گوشتی نصب خواهد شد، چراکه تامین نهاده های دامی مرغداران به وضعیت اقتصادی خارج از کشور وابسته است.
خسارت مرغداران کرمانشاهی به این حد بسنده نمی شود که وجود دلالان، ناتوانی برای بازپرداخت اقساط بانکی، نوسان قیمت دان و گوشت مرغ به چالشی دیگر برای فعالان این عرصه تبدیل می شود که نه تنها گره گشا نشده بلکه می توانند یک زندگی را به تباهی و ویرانی بکشاند.
در این بین سهم خالی مشوق های صادراتی و همچنین نبود کمیته و یا کارگروهی منسجم برای بررسی مشکلات مرغداران استان به شدت احساس می شود.
مشخص است که در این روزها نوسانات بی سابقه نرخ ارز، بر غم و مشکلات مرغداران ما خواهد افزود که شاید بخشودگی بدهی گذشته آنان بتواند مانع از بسته شدن و رکود واحدی دیگر در این دیار شود.
گوشت مرغ به دلیل قیمت مناسب و ارزان تر در مقایسه با دیگر فرآورده های دامی و غذایی، انتخابی مناسب برای اکثر اقشار جامعه قلمداد می شود که کم توجهی ارگان هایی همچون صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی به ساماندهی فعالان این عرصه نه تنها موجب ضرردهی به تولیدکننده می شود بلکه چرخه غذایی مصرف کنندگان را نیز دستخوش بحران خواهد کرد.
دیدگاه