به گزارش طلوع کرمانشاه مراسم گرامیداشت روز خبرنگار پنجشنبه شب به میزبانی هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه و با حضور معاونان، مدیرکل حوزه استاندار، مدیرکل سیاسی و انتخابات و مدیرکل و معاون فرهنگ و ارشاد اسلامی در سرسرای شهدای دولت استانداری برگزار شد.
در این مراسم سرپرست روزنامه ایران و جام جم در استان کرمانشاه به بیان پاره ای از مسایل و مطالبات خبرنگاران و روزنامه نگاران استان پرداخت و به شکست حصر و محدودیت خبر توسط استاندار کرمانشاه اشاره کرد.
کاوه رستمی از استاندار کرمانشاه به واسطه باز کردن فضای نقد در رسانه ها قدردانی کرد و اظهار داشت: انتظار داریم اطلاعات در اختیار خبرنگاران قرار گیرد تا بتوانند شفاف سازی کنند و بر روند فعالیت مدیران و دستگاه ها نظارت داشته باشند.
او دسترسی آزاد به اطلاعات را یکی از نیازهای اصلی رسانه ها دانست و افزود: گردش آزاد اطلاعات از ایجاد رانت و فساد در جامعه جلوگیری می کند و سطح آگاهی های عمومی مردم را بالا می برد.
وی اظهار داشت: از رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی سخن های بسیار گفته،نوشته و شنیده شده است و دیگر منصفان و معتقدان به حقوق اولیه انسان، تردیدی ندارند که رسانه مستقل و آزاد، پیش شرط رسیدن به توسعه در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، عملی و دیگر حوزه ها است.
وی معتقد است، آزادی رسانه یعنی آزادی نقد، یعنی گفتگو بین افراد با سلیقه های مختلف و در پایان می توان گفت که آزادی رسانه یعنی زنده باد مخالف من…
سرپرست روزنامه ایران در استان کرمانشاه افزود: چه بسا مخاطبان چنین مباحثی امروزه از این حرف ها اشباع شده باشند، در واقع مسئله امروز بیشتر از آنکه اثبات لزوم آزادی رسانه باشد، زمینه چینی برای تحقق آن است؛ موضوعی که ما در آن همچنان تا حد زیادی در جا می زنیم.
به گفته وی، ما به پیشرفتهایی رسیده ایم اما حتی از حقوق اولیه خود که در قوانین عادی کشور بر آن تاکید شده بی خبریم و بسیاری از ما حتی نمی دانیم قانونی برای انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات وجود دارد.
رستمی یادآور شد، با این حال ظهور شبکه های اجتماعی، علاوه بر آنکه خود مضراتی مانند عوام زدگی و ترویج اخبار نادرست را به همراه داشته، اما تا حد زیادی ما را بر لزوم استفاده از چنین حقوقی آگاه کرده و اگر ناامیدانه نگاه نکنیم روز به روز به تحقق رسانه آزاد نزدیک تر می شویم هرچند هنوز راه بسیاری مانده است.
رستمی تصریح کرد: اگر تعارف را کنار بگذاریم امروز در کشور ما خبرنگار، صرفا نامی است که در موارد زیادی به طور پیش فرض متهم است. این حرفه اگرچه نام و آوازه خود را دارد اما هرگز به دیگر حقوق اولیه خود از جمله امنیت شغلی، دستمزد و بسیاری موارد دیگر دست نیافته است.
رستمی از پوشش ابعاد دقیق و جزیی ترین مسائل از یک رویداد، پیگیری قول ها و وعده ها و پرسشگری از مسئولین به عنوان سختی های کار خبر یاد کرد و گفت: همه این موارد علاوه بر جذابیت، سختی های مربوط به خود را نیز دارند. سختی کار به اندازه ای است که درصد زیادی از کسانی که وارد این حرفه می شود، مدام در اندیشه تغییر شغل هستند و بسیاری از آنها هم، چنین می کنند.
وی با تاکید براینکه کوچکترین کوتاهی و در مقابل ایثار و کار جهادی مسئولین از نگاه یک خبرنگار حرفه ای پنهان نمی ماند، گفت:رسانه ها در زلزله اخیر، از مسکن مهر گرفته تا ماجرای تولد در یک خانه و سلبریتی ها، همه کوتاهی ها، فداکاری ها، اتفاقات دردناک و غم انگیز و همچنین روزنه های امید را مخابره می کردند.
رستمی در پایان تاکید کرد تا زمانی که این مشکلات اقتصادی و صنفی خبرنگاران برطرف نشود نمی توان انتظاری از رسانه ها برای ایفای نقش و رسالت خود داشت.
دیدگاه