یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Sunday, 28 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20835 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

تلاش برای جهش تولید در دیم زارهای کرمانشاه /طرح های راکد و بحران زده کشاورزی باید فعال شوند مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟ یک روانپزشک نسبت به مصرف خودسرانه داروهای خواب‌آور هشدار داد آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟ عملیات نجات خودروی گرفتارشده با ۶ نفر سرنشین آن از رودخانه زمکان در راستای تحقق شعار سال؛ هنرستانها مولد سازی می شوند چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟ مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟ خودروهای رسوبی در پارکینگ های کرمانشاه تعیین تکلیف می شوند پاداش ۳۰ میلیون ریالی نیرو های شرکت بازیافت شهرداری کرمانشاه فردا پرداخت می شود افزایش بیماران خاص در کرمانشاه/بیش از ۴۰ هزار بیمار خاص در استان داریم درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟ افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه وقتی برخی نانوایی‌های کرمانشاه نان را گران‌تر می‌فروشند نگاه ویژه شهردار کرمانشاه به مشکلات و تلاش برای رفع آنها حذف کامل کروکی کاغذی در کرمانشاه بکارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای کشاورزی و تولیدی استان کرمانشاه ممنوع است امیدواری برای بارش‌های خوب در اردیبهشت کرمانشاه/ رشد ۱۵ درصدی بارش‌ها مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید

دویدن هنگام صبح خوب است؟
29 شهریور 1399 - 10:12
شناسه : 260053
0
 به گفته یک کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی دویدن هنگام صبح به مرور باعث پیری زودرس بدن و حتی بروز بیماری‌های قلبی می‌شود. طلوع‌‌کرمانشاه :

روح الله فریادی زمان مناسب برای دویدن را ساعت ۱۶ ظهر تا ۲۰ عصر دانست و گفت: بدترین زمان دویدن هم ساعت ۵ تا ۷ صبح است، چراکه در این زمان بدن فرد به تازگی از خواب بیدار شده و دویدن در این زمان فشار زیادی به بدن وارد کرده و به مرور باعث فرسودگی و پیری زودرس بدن و حتی بروز بیماریهای قلبی نیز می‌شود./وی همچنین بهترین نوع دویدن را اینتروال(متناوب) دانست و اظهارکرد:  دراین حالت فرد پس از انجام تمرینات گرم کردن، حدود ۱۰۰ متر را با تمام سرعت می‌دود و سپس ۱۰۰ متر بعدی را دویدن نرم یا آرام دارد و بعد از آن به مدت ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه را استراحت می‌کند./این کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی در ادامه درخصوص بهترین شیوه برای شروع تمرینات دویدن هم گفت: برای کسانی که می خواهند به تازگی دویدن را در برنامه‌های تمرینی روزانه خود قرار دهند، سه جلسه در هفته و هر جلسه هم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌توانند دویدن داشته باشند./وی افزود: همچنین تا جایی که امکان دارد باید از دویدن روی سطح آسفالت خودداری کنیم، چراکه به مرور باعث آسیب دیدگی بدن می‌شود، اگر هم مجبور شدیم باید کفش های مناسب و استانداردی بپوشیم./ برای افرادی که آماتور هستند، بهترین سطح برای دویدن روی پیست تارتان است./فریادی تصریح کرد: افرادی که آماتور هستند، بهتر است از دویدن روی سطوح شیب دار پرهیز کنند، سایر ورزشکاران هم تنها درصورتی می‌توانند این کار را انجام دهند که دویدن آنها بصورت زیگزاگی باشد تا فشار روی کمر در حین بالا دویدن و فشار روی زانو در حین پایین دویدن را نداشته باشند.وی افزود: همچنین تا جایی که امکان دارد باید از دویدن روی سطح آسفالت خودداری کنیم، چراکه به مرور باعث آسیب دیدگی بدن می‌شود، اگر هم مجبور شدیم باید کفش های مناسب و استانداردی بپوشیم. برای افرادی که آماتور هستند، بهترین سطح برای دویدن روی پیست تارتان است./فریادی تصریح کرد: افرادی که آماتور هستند، بهتر است از دویدن روی سطوح شیب دار پرهیز کنند، سایر ورزشکاران هم تنها درصورتی می‌توانند این کار را انجام دهند که دویدن آنها بصورت زیگزاگی باشد تا فشار روی کمر در حین بالا دویدن و فشار روی زانو در حین پایین دویدن را نداشته باشند

پ
پ

وی با بیان اینکه این نوع از تمرین بستگی به آمادگی جسمانی فرد می‌تواند ۱۰ تا ۱۵ بار در یک جلسه تکرار شود، افزود: انجام این نوع از تمرینات اینتروال از آنجایی که لاکتیکی محسوب می‌شود، متابولیسم (سوخت و ساز) بدن را تا ۷۲ ساعت بالا نگه می دارد،  اما اگر دویدن تنها به شکل آرام و یکنواخت انجام شود، این مدت ۲۴ ساعت خواهد بود و بدن پس از ۲۴ ساعت سریع ریکاوری می‌شود.

وی اضافه کرد: بعد از گذشت یک هفته و زمانی که فرد به آمادگی جسمانی مطلوبی رسید، می تواند سه تا پنج دقیقه را به مدت زمان تمرین خود اضافه کند و حتی در طول هفته پنج جلسه تمرین دویدن داشته باشد.

فریادی در ادامه درباره پوشش مناسب در هنگام دویدن هم اظهار کرد: اینکه در چه شرایط آب و هوایی قرار داریم، باعث می‌شود که نوع پوشش برای دویدن هم متفاوت باشد. برای مثال در فصل تابستان که هوا گرم است بهتر است از لباس‌های نخی رنگ روشن و در فصل زمستان که هوا سرد است از لباس های رنگ تیره استفاده شود، اما در مجموع از پوشیدن لباس‌های مصنوعی و کتان باید دوری کرد.

مربی بدنسازی تیم ملی سپک تاکرا اضافه کرد: اگر در فصل تابستان در فضای باز تمرینات دویدن را انجام می‌دهیم باید از عینک آفتابی استفاده کنیم و بطری آب و کلاه لبه دار هم به همراه داشته باشیم. برای دویدن در فصل سرد هم از لباس‌های گرم، کلاه و دستکش استفاده شود.

وی در ادامه با تاکید براینکه ورزشکاران حین دویدن باید حتما آب بنوشند، اعلام کرد: افرادی که به تازگی دویدن را در برنامه تمرینات ورزشی خود قرار داده اند، می‌توانند هر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یک بار ابتدا با شستشوی دهان، مقدار بسیار کمی آب بنوشند، اما برای ورزشکاران حرفه ای که نمی ‌خواهند تمریناتشان را قطع کنند، ابتدا باید سرعت خود را کم کنند و بعد مقدار کمی آب بنوشند.

وی در ادامه به تشریح مهمترین فواید دویدن برای بدن پرداخت و گفت: متعادل شدن وزن بدن، ساخت ماهیچه و بالا رفتن تراکم استخوان ها، سلامتی قلب و عروق، کاهش کلسترول خون، بالا رفتن اعتماد به نفس، کاهش استرس، از بین رفتن اختلال خواب و تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله فواید مهم داشتن تمرینات منظم دویدن است.

این کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی گفت: دویدن برای برخی از افراد از جمله افرادی که سیگار می‌کشند، دارای بیماری قلبی، کلسترول بالا و فشار خون بالا توصیه نمی‌شود.

مربی بدنسازی تیم ملی هندبال نوجوانان اضافه کرد: درصورتی که ورزشکاران حین دویدن آب ننوشند، دچار کمبود آب شده و در نهایت افت انرژی و عملکرد آنها را به دنبال دارد.

 وی اعلام کرد: این افراد ابتدا باید زیر نظر پزشک متخصص، برنامه پیاده روی منظم را داشته باشند، بعد از آنکه به حد آمادگی مطلوبی رسیدند و از نظر سلامتی وضعیت بهتری پیدا کردند، می‌توانند آرام آرام دویدن نرم را در دستور کار خود قرار دهند./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.