به گزارش پایگاه خبری طلوع، عامل اصلی ابتلا به تب بیماری کنگو یک ویروس به شدت واگیردار است که اغلب توسط کنه منتقل میشود و در واقع یک بیماری مشترک میان انسان و حیوان است و از همه مهمتر عاملی که باعث انتقال سریعتر این بیماری به انسان میشود تماس با گوشت آلوده یا حیوانات اهلی و وحشی است.
حسین حیدری مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه در این خصوص به طلوع، گفت:تب کریمه کنگو متاسفانه هر سال در منطقه اورامانات شیوع پیدا می کند.وی ضمن بیان این موضوع که علائم این بیماری در دام مشخص نیست گفت:به جهت پیشگیری از این بیماری که از طریق گزش کنه انتقال پیدا می کند وظیفه داریم سم پاشی بدن و جایگاه دام را انجام بدهیم.
حیدری اولویت اول دامپزشکی را آموزش دانست و افزود:هفته گذشته در همین راستا و در ۵ شهرستان اورامانات با حضور دانشگاه علوم پزشکی و دامپزشکی استان با محوریت معاونت پیشگیری و بهداشتی علوم پزشکی جلسه ای برگزار شد.وی افزود:امسال با توجه به نزول بارش های آسمانی و برودت هوا،هنوز شرایط برای فعالیت کنه ها شروع نشده است.
وی ضمن تاکید بر اینکه دامپزشکی تنها نهاد حاکمیتی است که تمام خدماتی که در حوزه دام،طیور،آبزیان و زنبور عسل را ارائه می دهد رایگان است ادامه داد:یکی از نقاط خطر شیوع و انتقال تب کریمه کنگو،کشتارهای غیر مجاز است.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت:در این نوع کشتارها ضوابط کشتار نظیر استفاده از ماسک،دستکش و زنجیره پیش سرد که ۴۸ تا ۷۲ ساعت است رعایت نمی شود.
حیدری ادامه داد: کشتار غیرمجاز معضلی است که گریبان گیر استان و شهرستان های کرمانشاه است که در منطقه اورامانات و دو شهرستان جوانرود و روانسر بیشتر دیده می شود و با وجود کشتارگاه صنعتی دام این مشکل در روانسر چشمگیر است طرفدار دارد.
حیدری اظهار داشت:به هر اندازه که آمار کشتارهای غیر مجاز پایین باشد انتقال تب کریمه کنگو و بسیاری از بیمارها نظیر بروسلوز،هاری و تب مالت هم کاهش پیدا می کند.
وی در ادامه افزود:تلاش ما این است که در سال ۱۴۰۳ و با دستور و تاکید استاندار و با همکاری و همراهی فرمانداری،دامپزشکی،محیط زیست،شهرداری،اصناف،مرکز بهداشت،نیروی انتظامی و دستور قضا به صورتی که بازدارنده باشد این تهدید بر علیه بهداشت عمومی را به سرانجام برسانیم.
گفتگو از منیر اضمحالی-خبرنگار طلوع کرمانشاه
دیدگاه