شنبه, ۳۱ شهریور , ۱۴۰۳ Saturday, 21 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21405 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

انهدام باند سازمان یافته قاچاق سلاح در کرمانشاه در جست‌وجوی یک نان همه‌چیز تمام! هشتمین جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی کردی در دالاهو آغاز شد شناور شدن ساعات کاری ادارات کرمانشاه اعزام اولین کاروان زائرین کرمانشاهی به عمره سوزش و تیر کشیدن قلب نشانه چیست؟ دادستان: هیچ کودکی در کرمانشاه نباید از تحصیل باز بماند برای یک خرید ساده مدرسه سه میلیون‌ کنار بگذارید/ مردم و مغازه‌دار هر دو ناراضی با این میان وعده ها، کلسترول خود را کاهش دهید نظام «دوری» در ۳۵۰ کلاس‌ درس کرمانشاه اجرا می‌شود لزوم برخورد قاطع با عاملین توزیع مواد مخدر در استان کرمانشاه اشتغال اتباع غیرمجاز در کرمانشاه ممنوع است/ برخورد جدی با کارفرمایان متخلف تامین اجتماعی کرمانشاه ۷ کارگزاری فعال دارد کارگران نیز مشمول ۲ روز تعطیلی در هفته باشند در پاییز کم‌بارش امسال منتظر روزهای «غبارآلود» بیشتری باشیم؟ نصب کپسول آتش‌نشانی در کامیون‌های استان کرمانشاه الزامی است مهلت یک ماهه دادستان کرمانشاه برای ساماندهی «آبشوران» کرمانشاه؛ بهشت باستان شناسی دنیا/ ایجاد موزه پارینه سنگی در کرمانشاه با جدیت دنبال شود آتش در پناهگاه حیات وحش بیستون پس از ۳ روز مهار شد ۱۱ ویتامین و مواد معدنی ضروری و مورد نیاز بدن

عامل اصلی بروز زلزله آزاد شدن انرژی بین گسل‌ها است/ جاذبه ماه و خورشید تاثیر ناچیزی دارد
24 بهمن 1396 - 10:32
شناسه : 4850
1
مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه :

مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه با اشاره به شایعاتی که درباره تاثیر جاذبه ماه بر وقوع زمین لرزه مطرح است، گفت: عامل اصلی بروز زمین لرزه آزاد شدن انرژی بین گسل‌ها است و جاذبه ماه و خورشید تاثیری بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی دارد.

پ
پ

فرهاد فروزی اظهار کرد: صحبت‌هایی در فضای مجازی مطرح می‌شود که چون گاهی زمین‌لرزه‌ها شب هنگام اتفاق می‌افتد، شاید رابطه‌ای بین وقوع زلزله و جاذبه ماه در شب وجود داشته باشد.

وی با رد تاثیر جاذبه ماه بر وقوع زمین لرزه، افزود: اگرچه عوامل زیادی در نحوه شکل گیری گسل‌ها و آزادسازی انرژی آنها اثرگذار است، اما جاذبه ماه و خورشید اثری بسیار بسیار ناچیز دارد.

مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه با بیان اینکه زمین لرزه‌ها منشاهای متفاوتی دارند، آتشفشان، فروریزی غارهای زیرسطحی، عوامل انسانی مانند انفجار، برداشت از معادن و سدها و از همه مهمتر عوامل تکتونیکی را عوامل اصلی بروز زمین لرزه دانست.

فروزی خاطرنشان کرد: آنچه ما از آن به عنوان زمین لرزه یاد می‌کنیم، زمین لرزه تکتونیکی و در اثر حرکت پوسته‌های اصلی و فرعی زمین است.

وی ادامه داد: لایه بالایی زمین به ضخامت حدود ۶۰ کیلومتر( که لیتوسفر یا سنگ کره نامیده می‌شود) تکه تکه است و صفحات تکتونیکی را بوجود می‌آورد که این صفحات بر روی لایه زیرین(منتل یا گوشته که حالت خمیری دارد) در حال لغزش می‌باشد.

مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه با بیان اینکه این صفحات عظیم در مرز صفحات یا با هم برخورد می‌کنند، یا از هم دور می‌شوند و یا از کنار هم عبور می‌کنند، عنوان کرد:  مرز صفحات، همان گسل‌ها هستند که انرژی در آنجا تجمیع و کم کم افزایش می‌یابد.

فروزی خاطرنشان کرد: تجمیع انرژی آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا جایی‌که سنگ‌های زیرین صفحات که در اثر اصطکاک در هم فرو رفته‌اند، می‌شکند و انرژی ظرف چند لحظه آزاد می‌شود و زمین لرزه رخ می‌دهد.

به گفته این کارشناس، عوامل زیادی در نحوه شکل‌گیری گسل‌ها و آزادسازی انرژی آنها وجود دارد که از جمله می توان به جنس سنگ‌ها، نوع گسل‌ها، سابقه لرزه خیزی، میزان تنش و… اشاره کرد.

وی معتقد است، در این میان اندکی هم جاذبه ماه و خورشید بر پوسته زمین تاثیرگذار است، اما این تاثیر بسیاربسیار ناچیزاست و همواره چشم پوشی می شود.

مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه با بیان اینکه مهمترین و اصلی ترین عامل زلزله همان حرکت صفحات است و ربطی به شب و روز ندارد، یادآوری کرد:  اتفاقا آمار زمین‌لرزه‌های بزرگتر از شش ریشتر در ۱۰ سال اخیر نشان می‌دهد که اکثر زمین‌لرزه‌های بزرگتر از شش ریشتر در روز اتفاق افتاده است. 

 

 

منبع: ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.