یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Sunday, 28 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20839 تعداد نوشته های امروز : 4×

آخرین خبرها

ثبت ۳۰ حادثه کوهستان از ابتدای امسال در کرمانشاه تبریک شهردار کرمانشاه به مناسبت روز شوراها سامانه بارشی قوی در راه کرمانشاه خطراتی که «روغن کرمانشاهی» را تهدید می‌کند تلاش برای جهش تولید در دیم زارهای کرمانشاه /طرح های راکد و بحران زده کشاورزی باید فعال شوند مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟ یک روانپزشک نسبت به مصرف خودسرانه داروهای خواب‌آور هشدار داد آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟ عملیات نجات خودروی گرفتارشده با ۶ نفر سرنشین آن از رودخانه زمکان در راستای تحقق شعار سال؛ هنرستانها مولد سازی می شوند چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟ مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟ خودروهای رسوبی در پارکینگ های کرمانشاه تعیین تکلیف می شوند پاداش ۳۰ میلیون ریالی نیرو های شرکت بازیافت شهرداری کرمانشاه فردا پرداخت می شود افزایش بیماران خاص در کرمانشاه/بیش از ۴۰ هزار بیمار خاص در استان داریم درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟ افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه وقتی برخی نانوایی‌های کرمانشاه نان را گران‌تر می‌فروشند نگاه ویژه شهردار کرمانشاه به مشکلات و تلاش برای رفع آنها

عامل اصلی بروز زلزله آزاد شدن انرژی بین گسل‌ها است/ جاذبه ماه و خورشید تاثیر ناچیزی دارد
24 بهمن 1396 - 10:32
شناسه : 4850
0
مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه :

مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه با اشاره به شایعاتی که درباره تاثیر جاذبه ماه بر وقوع زمین لرزه مطرح است، گفت: عامل اصلی بروز زمین لرزه آزاد شدن انرژی بین گسل‌ها است و جاذبه ماه و خورشید تاثیری بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی دارد.

پ
پ

فرهاد فروزی اظهار کرد: صحبت‌هایی در فضای مجازی مطرح می‌شود که چون گاهی زمین‌لرزه‌ها شب هنگام اتفاق می‌افتد، شاید رابطه‌ای بین وقوع زلزله و جاذبه ماه در شب وجود داشته باشد.

وی با رد تاثیر جاذبه ماه بر وقوع زمین لرزه، افزود: اگرچه عوامل زیادی در نحوه شکل گیری گسل‌ها و آزادسازی انرژی آنها اثرگذار است، اما جاذبه ماه و خورشید اثری بسیار بسیار ناچیز دارد.

مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه با بیان اینکه زمین لرزه‌ها منشاهای متفاوتی دارند، آتشفشان، فروریزی غارهای زیرسطحی، عوامل انسانی مانند انفجار، برداشت از معادن و سدها و از همه مهمتر عوامل تکتونیکی را عوامل اصلی بروز زمین لرزه دانست.

فروزی خاطرنشان کرد: آنچه ما از آن به عنوان زمین لرزه یاد می‌کنیم، زمین لرزه تکتونیکی و در اثر حرکت پوسته‌های اصلی و فرعی زمین است.

وی ادامه داد: لایه بالایی زمین به ضخامت حدود ۶۰ کیلومتر( که لیتوسفر یا سنگ کره نامیده می‌شود) تکه تکه است و صفحات تکتونیکی را بوجود می‌آورد که این صفحات بر روی لایه زیرین(منتل یا گوشته که حالت خمیری دارد) در حال لغزش می‌باشد.

مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه با بیان اینکه این صفحات عظیم در مرز صفحات یا با هم برخورد می‌کنند، یا از هم دور می‌شوند و یا از کنار هم عبور می‌کنند، عنوان کرد:  مرز صفحات، همان گسل‌ها هستند که انرژی در آنجا تجمیع و کم کم افزایش می‌یابد.

فروزی خاطرنشان کرد: تجمیع انرژی آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا جایی‌که سنگ‌های زیرین صفحات که در اثر اصطکاک در هم فرو رفته‌اند، می‌شکند و انرژی ظرف چند لحظه آزاد می‌شود و زمین لرزه رخ می‌دهد.

به گفته این کارشناس، عوامل زیادی در نحوه شکل‌گیری گسل‌ها و آزادسازی انرژی آنها وجود دارد که از جمله می توان به جنس سنگ‌ها، نوع گسل‌ها، سابقه لرزه خیزی، میزان تنش و… اشاره کرد.

وی معتقد است، در این میان اندکی هم جاذبه ماه و خورشید بر پوسته زمین تاثیرگذار است، اما این تاثیر بسیاربسیار ناچیزاست و همواره چشم پوشی می شود.

مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه با بیان اینکه مهمترین و اصلی ترین عامل زلزله همان حرکت صفحات است و ربطی به شب و روز ندارد، یادآوری کرد:  اتفاقا آمار زمین‌لرزه‌های بزرگتر از شش ریشتر در ۱۰ سال اخیر نشان می‌دهد که اکثر زمین‌لرزه‌های بزرگتر از شش ریشتر در روز اتفاق افتاده است. 

 

 

منبع: ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.