شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ Saturday, 27 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 21179 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

ساعت کاری ادارات کرمانشاه هفته آینده هم از ۶ تا ۱۱ است فیلم سینمایی تقدیر در چند قدمی اکران/پایان تدوین تا آخر هفته همه دستگاه ها برای ارائه خدمات مطلوب به زوار پای کار باشند هشدار زرد نسبت به نفوذ غبار به کرمانشاه/ کاهش دید افقی تا ۲ هزار متر هشدار زرد نسبت به نفوذ غبار به کرمانشاه/ کاهش دید افقی تا ۲ هزار متر شنا در انبوهه ی نابسامانی ها! + عکس تجهیز ۴۱۰۰ مشترک خانگی و ۱۰۰ مرکز تجاری و اداری به اینترنت فیبر نوری آمادگی مرز خسروی برای میزبانی از دو میلیون زائر اربعین فعالیت ۱۰ اکیپ جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در کرمانشاه فردا پنجشنبه ادارات کرمانشاه تعطیل است دمای کرمانشاه امسال ۶ روز بالای ۴۰ درجه بود احیای درآمد های پایدار در شهرداری لازم است سارقان تلفن ثابت ۱۳۰۰ مشترک کرمانشاهی را قطع کردند کیفیت دولت به کیفیت مدیران و تصمیم گیرانش وابسته است توجه ویژه به حوزه بهداشت و درمان در کرمانشاه طی ایام اربعین اوایل هفته آینده یک پیک گرمایی در کرمانشاه خواهیم داشت نیایش در آغوش آرامش است/رفع نقاط حادثه خیر؛ مطالبه جدی کرمانشاهیان از مسئولان دانش‌آموزان می‌توانند از لباس‌ فرم سال گذشته خود استفاده کنند کشف ۱۶۸ دستگاه ماینر غیرمجاز در کرمانشاه آمادگی ناوگان کرمانشاه برای جابجایی زوار اربعین/ پیش‌فروش ۷۰ هزار بلیط برگشت هشدار به مستاجران؛مراقب باربری‌های غیرمجاز باشید

شناسایی ۲ هزار و ۸۹۴ بیمار HIV مثبت در کرمانشاه/ حرکت الگوی انتقال به سمت “رابطه جنسی”
06 آذر 1398 - 12:42
شناسه : 141690
2
رییس مرکز بهداشت کرمانشاه اعلام کرد طلوع‌‌کرمانشاه :

دکتر ابراهیم شکیبا به مناسبت هفته ملی اطلاع رسانی ایدز (۴ تا ۱۰ آذر) ، با اشاره به شناسایی ۲۸۹۴ بیمار HIV مثبت در سطح استان، گفت: ۸۵ درصد این بیماران مرد و ۱۵ درصد آنها زن هستند./وی یادآور شد: آمار مربوط به بیماران HIV مثبت همواره به صورت تجمیعی اعلام می‌شود، به این معنی که بخشی از این بیماران فوت شده‌اند، اما همچنان تعداد آنها به عنوان بیماران شناسایی شده HIV مثبت استان ذکر می‌شود./شکیبا در خصوص تشریح چیستی بیماری ایدز، گفت: ایدز بیماری عفونی است که از طریق ویروس HIV از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود./وی افزود: دوره کمون این بیماری ۱۰ تا ۱۵ سال است و بعد از این مرحله در صورت عدم درمان، فرد وارد مرحله ایدز می‌شود که این دوره با ابتلا به انواع سرطان ها و بیماری های عفونی و … همراه است، چرا که سیستم ایمنی فرد بر اثر فعالیت ویروس تضعیف شده است./شکیبا با اشاره به اقدامات موثر مرکز بهداشت استان در شناسایی بیماران HIV مثبت، گفت: سال گذشته در مجموع ۱۰۵ بیمار جدید در سطح استان شناسایی شد و امسال نیز تاکنون ۳۹ بیمار جدید شناسایی شده است./این مسئول شناسایی بیماران را عامل مهمی در اثربخشی درمان، افزایش طول عمر بیماران و پیشگیری از انتقال HIV در سطح جامعه دانست و افزود: هرچه شناسایی این بیماران زودتر صورت گیرد، مراحل درمان سریعتر پیگیری شده و اثربخشی آن بیشتر خواهد بود.

پ
پ

شناسایی و درمان HIV “رایگان” است/ انجام آزمایش محرمانه بیماری در تمام پایگاه‌های بهداشتی

وی با بیان اینکه تمام مراحل شناسایی و درمان این بیماران بصورت محرمانه و رایگان است، گفت: در حال حاضر در تمام پایگاه های بهداشت و مراجع سلامت آزمایش HIV بصورت محرمانه صورت می‌گیرد.

شکیبا افزود: برای تشخیص HIVمثبت یک آزمایش کفایت نمی کند و فرد باید سه آزمایش متوالی بدهد و چنانچه جواب هر سه آزمایش مثبت شود HIV مثبت بودن فرد نیز تایید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مرحله اول آزمایش در تمام پایگاه های بهداشت و مراجع سلامت انجام می‌شود و چنانچه جواب مثبت باشد، فرد به یکی از چهار مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در سطح استان جهت انجام آزمایشات تکمیلی ارجاع می‌شود.

شکیبا یادآور شد: متاسفانه بسیاری افراد از ترس اَنگ بیماری ایدز و ترس و واهمه‌ای که از این بیماری دارند برای انجام آزمایش مراجعه نمی‌کنند و همین امر موجب می‌شود این بیماری در بدن رشد کرده و بعد از چندین سال بصورت علائم ایدز خود را نشان دهد.

یک بیمار HIV مثبت با درمان موثر می‌تواند عمر طبیعی داشته و ازدواج کند

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه از زمان ورود ویروس  HIV به بدن تا زمان بروز علائم ایدز بین ۱۰ تا ۱۵ سال فاصله است و چنانچه فرد سریعتر در این بازه زمانی شناسایی شده و تحت درمان قرار گیرد می‌توان مانع از ورود بیماری به مرحله ایدز شد و فرد می‌تواند یک زندگی طبیعی مانند سایر افراد جامعه داشته باشد.

شکیبا در خصوص تاثیر درمان HIV نیز گفت: در حال حاضر درمان‌های بسیار قوی برای این بیماری وجود دارد، به نحوی که این بیماران با مصرف دارو می‌توانند به راحتی عمر طبیعی داشته و مانند سایر افراد جامعه ازدواج کرده و حتی صاحب فرزند شوند و این ویروس با وجود درمان، برای آنها و خانواده شان مشکلی ایجاد نمی‌کند.

وی افزود: با مصرف دارو، ویروس‌های بیماری تا حد زیادی از بین می‌روند و همین امر موجب می‌شود که فرد نتواند ناقل بیماری باشد و از طرفی مشکلی هم برای خود فرد به وجود نمی‌آید و می‌توانند یک زندگی طبیعی داشته باشد.

حرکت الگوی انتقال به سمت رابطه جنسی/ ۴۵ درصد موارد جدید از راه جنسی آلوده شده‌اند

شکیبا در خصوص راه‌های انتقال این بیماری نیز گفت: استفاده از سرنگ مشترک میان افراد معتاد تزریقی، استفاده از وسایل تیز و برنده آغشته به خون فرد آلوده، انتقال مادر به جنین و نیز روابط جنسی محافظت نشده از جمله راه‌های انتقال این بیماری است.

وی روابط جنسی را راه اول انتقال ویروس HIV در جهان عنوان کرد و افزود: در ایران برخلاف این رویه همچنان استفاده از سرنگ مشترک میان افراد معتاد تزریقی راه اول انتقال است، اما متاسفانه در سالهای اخیر شاهد تغییر این الگوی انتقال به سمت روابط جنسی هستیم، بطوری که امسال ۴۵ درصد موارد شناسایی شده کشور از طریق روابط جنسی آلوده شده بودند.

وی افزود: حرکت به سمت این الگوی انتقال می‌تواند بسیار خطرناک و هشداردهنده باشد و تنها راه پیشگیری در این زمینه پایبندی به خانواده و پرهیز از روابط خارج از عرف و نیز استفاده از کاندوم هنگام برقراری رابطه جنسی است.

شکیبا خاطرنشان کرد: متاسفانه وجود این الگوی انتقال موجب شده بسیاری بیماران HIV مثبت در معرض اتهام قرار گیرند، حال اینکه بیش از ۸۰ درصد زنان مبتلا به HIV در استان زنان نجیبی هستند که متاسفانه از شوهران معتاد خود این بیماری را دریافت کرده‌اند.

وی افزود: با توجه به اینکه در ایران عمده راه انتقال بیماری تزریق مشترک میان افراد معتاد است، نباید به این بیماران به دید نامناسب نگاه شود و باید اَنگ بیماری از روی آنها برداشته شود.

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: ترس از اَنگ بیماری موجب شده تا در حال حاضر حدود ۴۲ درصد موارد بیماری در استان شناسایی شود و برآورد ما این است که بیش از ۵۸ درصد بیماران مبتلا هنوز شناسایی نشده و حاضر نیستند برای انجام آزمایش مراجعه کنند.

وی افزود: این عدم مراجعه هر لحظه آنها را به بیماری ایدز نزدیک می‌کند و شانس انتقال بیماری به دیگران را هم افزایش می‌دهد. همه باید یاد بگیریم ایدز هم مانند بسیاری بیماری‌ها یک بیماری است که در حال حاضر عملا قابل درمان هم هست و این افراد هم حق زندگی دارند و نباید با تهمت و انگ تحت فشار قرار گیرند.

۱٫۷ درصد موارد ابتلا در استان از طریق مادر به جنین بوده

شکیبا در ادامه راه انتقال دیگر بیماری را مادر به جنین عنوان کرد وافزود: خوشبختانه با درمانهای موثر بیماری، بسیاری مادران مبتلا به HIV صاحب فرزند شده‌اند، بدون اینکه فرزند آنها مبتلا شود و در سالهای اخیر این الگوی انتقال در کشور سیر کاهشی چشمگیری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در سطح کشور تنها سه درصد بیماران از این طریق دچار آلودگی شده‌اند که این نسبت دراستان کرمانشاه بسیار کمتر و حدود ۱٫۷ درصد است.

شکیبا یادآور شد: چنانچه مادران مبتلا پیش از بارداری یا حتی در دوران بارداری تحت درمان قرار گیرند احتمال انتقال بیماری به جنین آنها به صفر می رسد و این مادران می‌توانند صاحب نوزادان سالمی شوند/ایسنا

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.