از آنجاییکه جگر یکی از مواد غذایی پرمصرف و مورد علاقه افراد جامعه به ویژه آقایان میباشد، بنابراین با تعیین میزان سم آفلاتوکسین موجود در جگرهای سطح بازار، میزان مصرف جگر و ترکیب نتایج این بررسیها میتوان از آن جهت برنامهریزی برای افزایش ایمنی غذایی افراد جامعه و پیشگیری از بیماریهای خطرناکی ازجمله سرطان استفاده کرد.
گفتنی است آفلاتوکسین متابولیت ثانویه حاصل از دو قارچ آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که طی زنجیره غذایی وارد مواد غذایی مختلف از جمله غلات، گوشت، تخم مرغ و شیر میگردد.
لازم به ذکر است برای اینکه جامعه ما بتواند از آلودگیهای مواد غذایی و ایجاد بیماری در امان بماند توجه تمامی مسئولان و تک تک افراد جامعه مورد نیاز بوده و میتوان با فرهنگسازی مناسب گامهای موثری در این زمینه برداشت. همچنین اندازهگیری میزان انواع گروههای آفلاتوکسین در دیگر فرآوردههای گوشتی و دامی میتواند نقشی موثر در آگاهی افراد و جهت گیری به سمت جامعه ای سالم داشته باشد.
دیدگاه