یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Sunday, 19 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20916 تعداد نوشته های امروز : 5×

آخرین خبرها

اعتراض معاون متوسطه به فعالیت غیرقانونی و زیرزمینی مشاوران تحصیلی در استان مراکز معاینه فنی زیر ذره بین بازرسان معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری کرمانشاه آیا روغن حیوانی برای فشارخون مضر است؟ دریافت اجباری کمک‌های نقدی حین ثبت‌نام دانش آموزان در مدارس ممنوع است چرا نباید به سگ‌های ولگرد غذا بدهیم؟ ضرورت نظارت بیشتر معاونت درمان کرمانشاه بر عملکرد جراحان معبر کولبری مجاز در دروازه شوشمی پاوه بازگشایی می شود توزیع مرسولات پستی در کرمانشاه بیش از حد استاندارد است/مرسولات وارده بیش از صادرات است دانش آموزان می‌توانند کارت ورود به جلسه را یک ساعت قبل از امتحان دریافت کنند دلیل اینکه زنان بیشتر آلزایمر می‌گیرند چیست؟ استان کرمانشاه ۶ بار لرزید سایه سنگین رکود در بازار زرگرهای کرمانشاه خودروهای دارای سرعت غیرمجاز در کرمانشاه توقیف می شوند جشنواره خیرین مدرسه ساز در استان کرمانشاه برگزار میشود/کمک به مدرسه سازی حتی به اندازه یک آجر هم کارساز است جنون غذا برای پول تکرار تجربه ناموفق گذشته در انتخاب مدیران غیربومی کرمانشاه ۲ محور گردشگری در بافت تاریخی شهر کرمانشاه راه اندازی می‌شود توقیف ۱۵ روزه در انتظار خودروهای با سرعت بالا جریمه یک میلیارد ریالی لوازم خانگی متقلب در کرمانشاه بلوار دکتر فتاح فرخی در کرمانشاه افتتاح شد

مصرف بیش از حد جگر به دلیل آلودگی به سموم آفلاتوکسین برای سلامتی مضر است
04 دی 1398 - 9:58
شناسه : 152807
1
یک طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد که مصرف بیش از حد انواع جگر برای سلامتی مضر است. طلوع‌‌کرمانشاه :

کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-این طرح تحقیقاتی با عنوان ” بررسی الگوی‌ مصرف و تعیین میزان سم آفلاتوکسین موجود در انواع جگرهای سطح شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۷-۱۳۹۸ ” که توسط دکتر رضا محمدی در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد مشخص شد مصرف بیش از حد انواع جگر به دلیل آلودگی به سموم آفلاتوکسین برای سلامتی مضر است/نتایج آنالیز آزمایشگاهی در این تحقیق نشان داد که تمام انواع جگرها آلوده به آفلاتوکسین بوده و میزان سم در فصل زمستان و پاییز بیشتر بوده و نیز خطر بیانگر ریسک بالای سرطان برای تمامی انواع جگر است/در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه، الگوی مصرف جگر در مناطق مختلف شهر کرمانشاه بررسی گردید و میزان سم آفلاتوکسین در انواع جگرهای سطح بازار (گوسفند، گاو و مرغ) مورد آنالیز قرار گرفت که مشخص گردید مناطق ۱ و ۲ بیشترین میزان مصرف جگر را دارا بودند.

پ
پ

از آنجاییکه جگر یکی از مواد غذایی پرمصرف و مورد علاقه افراد جامعه به ویژه آقایان می­‌باشد، بنابراین با تعیین میزان سم آفلاتوکسین موجود در جگرهای سطح بازار، میزان مصرف جگر و ترکیب نتایج این بررسی‌ها می­‌توان از آن جهت برنامه‌­ریزی برای افزایش ایمنی ­غذایی افراد جامعه و پیش­گیری از بیماری­های خطرناکی ازجمله سرطان استفاده کرد.

گفتنی است آفلاتوکسین متابولیت ثانویه حاصل از دو قارچ آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که طی زنجیره غذایی وارد مواد غذایی مختلف از جمله غلات، گوشت، تخم مرغ و شیر می­‌گردد.

لازم به ذکر است برای اینکه جامعه ما بتواند از آلودگی­های مواد غذایی و ایجاد بیماری در امان بماند توجه تمامی مسئولان و تک تک افراد جامعه مورد نیاز بوده و می­‌توان با فرهنگ­سازی مناسب گام­های موثری در این زمینه برداشت. همچنین اندازه‌­گیری میزان انواع گروه­های آفلاتوکسین در دیگر فرآورده‌های گوشتی و دامی می­‌تواند نقشی موثر در آگاهی افراد و جهت­ گیری به سمت جامعه ای سالم داشته باشد.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.