رئیس هیات ورزش های روستایی و بازی های بومی محلی استان کرمانشاه در ادامه به ضرورت این کار برای حفظ ورزش های اصیل و باستانی و پررنگ کردن آنها در جامعه اشاره کرد و گفت: خاستگاه زوران کرمانشاه و شهرستان کنگاور است و ثبت جهانی آن به نام استان می تواند گام مهمی در این راستا باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه به دنبال احداث یک گود زوران ورزشی برای برگزاری مسابقات کشتی زوران در سطح ملی و بین المللی هستیم، افزود: در صورت همکاری و حمایت خیرین و ورزش دوستان کنگاوری این گود زوران در روستای رحمت آباد کنگاور احداث خواهد شد.
بهروش با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تاکنون مبلغ ۳۰ میلیون تومان اعتبار برای ساخت یک گود زوران در روستای رحمت آباد کنگاور به عنوان روستای پاک، تخصیص داده است، افزود: با رایزنی های که با سلیمانی نماینده کنگاور در مجلس شورای اسلامی انجام داده ایم، به زودی جلسه ای با ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور برای جذب اعتبار برای ساخت گود زوران برگزار می کنیم.
رئیس کمیته انجمن زوران کشور با بیان اینکه تلاش می شود علاوه بر ساخت گود زوران، پیست اسب سواری، موزه ورزشی و مجموعه های خدماتی و رفاهی نیز ساخته شود، اظهار امیدواری کرد با احداث یک دهکده توریستی ورزشی، کنگاور را به عنوان پایلوت زوران کشور معرفی کنیم.
رئیس انجمن زوران کشور یادآور شد: بنا داریم سال ۹۸ با برگزاری مسابقات مختلف در کنگاور به تثبیت زوران در کشور همانند رشته های آلیش، چوخه و … کمک کنیم.
رئیس هیات ورزش های روستایی و بازی های بومی محلی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به شناسایی ۱۰۵ بازی بومی این استان، بیان کرد: تدوین دایره المعارف جامع بازی های بومی – محلی در اولویت این هیات قرار دارد.
سابقه ورزش های پهلوانی و زورخانه ای در کنگاور به ۶۰ سال گذشته بر می گردد. هم اکنون حدود ۴۰ نفر در کنگاور بصورت فعال مشغول این ورزش باستانی هستند.
دیدگاه