طلوع کرمانشاه – دکتر حمید رضا جعفریانی: اگر به سلامت تان اهمیت می دهید چند نکته ساده و کوتاه اما بسیار حیاتی را در نظر داشته باشید تا بتوانید از به خطر افتادن سلامتی خود و خانواده تان پیشگیری کنید. از چگونگی مصرف چربی در غذا تا مصرف نمک و قند و شکر ؛ در ادامه این نکات را بخوانید:
۱٫ برای مصرف کمتر چربیها غذاها را بصورت آب پز تهیه کنید .
۲٫ .به جای سرخ کردن مواد غذایی آنها را تفت دهید .
۳٫ .درهنگام طبخ غذا ، روغن را بطور مستقیم از داخل قوطی به درون ظرف غذا نریزید ، بلکه از قاشق استفاده کنید تامیزان روغن مصرفی کمتر شود .
۴٫ در بین انواع چربی ، چربی های اشباع بیشترین ارتباط را با ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی عروقی دارند
۵٫ .برچسب مواد غذایی را بخوانید و غذاهای با اسید چرب اشباع و ترانس با درصد کم را انتخاب نماید .
۶٫ .دریافت مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب ترانس که عمده ترین آنها ،روغنهای نباتی جامد – غذاهای فراوری شده و کیک و کلوچه ها است ، باعث افزایش در غلظت کلسترول بد (LDL ) و کاهش کلسترول خوب (HDL) می شود را محدود کنید .
۷٫ مصرف زیاد نمک در آشپزی ،سلامت شما و فرزندانتان را به خطر می اندازد . در تهیه غذای کودک از حداقل نمک استفاده کنید و فرزندانتان را از کودکی به غذای کم نمک عادت دهید .
۸٫ منبع اصلی نمک مصرفی ، غذاهای طبخ شده در منزل است همچنین بعضی از انوع نان – رب گوجه فرنگی – فست فودها و پنیرهای شور دارای نمک بیشتری هستند .
۹٫ میزان نمک مجاز مصرفی کمتر از ۵ گرم ( کمتر از یک قاشق مربا خوری در روز است )
۱۰٫ به جای نمک از سبزیجات معطر یا آبلیمو استفاده نمایید . و نمکدان را از سفره های خود حذف کنید .
۱۱٫ در هنگام خرید مواد غذایی به برچسب مواد غذایی در خصوص نمک توجه فرمایید .
۱۲٫ کاهش مصرف نمک موجب کاهش فشارخون و سایر بیماریها نظیر بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت ، پوکی استخوان ، سنگ کلیه و برخی از سرطان ها مانند سرطان معده می شود .
۱۳٫ در هنگام خرید مواد غذایی برچسب آنها را از نظر مقدار قند افزوده شده مقایسه کنید و محصولاتی که حاوی کمترین مقدار قند افزوده هستند را انتخاب کنید .
۱۴٫ خرید مواد قندی را به حداقل برسانید : سعی کنید خرید انواع شیرینی – کلوچه – شکلات – کیک و مواد قندی را محدود و منحصر به مناسبتهای خاص کنید و از انبار کردن مواد قندی ذکر شده در کابینت آشپزخانه جدا بپرهیزید
۱۵٫ مصرف زیاد قند و شکر باعث عدم تعادل هورمونی بدن و آسیب به غدد داخلی مثل غدد فوق کلیوی و لوزالمعده می شود که میزان قند خون را تا حدود زیادی تحت تاثیر قرار می دهد .
۱۶٫ قند و شکردارای کالری بالا و فاقد ارزش غذایی ( ویتامین – املاح – پروتئین و فیبر )هستند .
۱۷٫ به یاد داشته باشید شکر موجود در یک قوطی نوشابه گازدار ( ۳۵۵ میلی لیتر ) معادل ۱۰ حبه قند است که می تواند موجب اضافه وزن و چاقی شود .
از امروز شروع کنیم…
دیدگاه