سه شنبه, ۸ خرداد , ۱۴۰۳ Tuesday, 28 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20947 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

۳اثر یک نویسنده کرمانشاهی در سوئد به چاپ رسید اعتراف اعضای باندی به ۴۸ فقره سرقت منزل از شهروندان کرمانشاهی برخورد صاعقه مرد میانسال را در سنقروکلیایی به کام مرگ کشاند مراجعه ۷ هزار نفر بر اثر حیوان‌گزیدگی به مراکز بهداشت برگزاری سوگواره شهدای خدمت در کرمانشاه/شهدای خدمت هنرمندانه ترین مسیر را انتخاب کردند دستگیری ۳ قاتل متواری توسط پلیس آگاهی کرمانشاه بهزیستی فقط آمار کودکانی را در دست دارد که به آن ها خدمات می دهد!/شناسایی نزدیک به ۱۰۰۰ کودک کار و خیابانی در کرمانشاه شهرداری در مورد سرنوشت بیمارستان مسیح چه می گوید؟/مراجع قضایی هر حکمی بدهد انجام می شود امسال با خطر شروع زودهنگام آتش‌سوزی‌ در محیط زیست مواجهیم معیار جدید حذف یارانه نقدی ۱۴۰۳ برخورد کمباین با مین به جا مانده در قصرشیرین یک زخمی به جا گذاشت انفجار منزل در ثلاث باباجانی حادثه آفرید کارگران و مصائب «اصلاح عناوین شغلی» دعوت ۵ کشتی‌گیر کرمانشاهی برای حضور در جام تختی خداحافظی کرمانشاه با بارش‌های فراگیر بهاری مسیر فرعی سیاستگذار برای حل چالش‌های کمی و کیفی خودرو معجزه تولید با ارزپاشی؟ از نقش بی بدیل جراحان عمومی در سلامت جامعه تا اصلاحیه یک مصاحبه در پایگاه خبری طلوع در نهایت ما بازیچه دست هوش مصنوعی خواهیم شد! افزایش دمای هوا / سامانه بارشی دیگری به کرمانشاه وارد می شود پیام تسلیت دکتر لطفی لاریجانی مدیرعامل جدید شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش

13 بهمن 1398 - 10:24
شناسه : 168506
2
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه :

واقعیت ماجرا چیست؟ “آفلاتوکسین” در واقع سمی است که در کپک وجود دارد و وقتی نان‌های کپک زده به خورد دام ها داده می‌شود، عملا این سم وارد شیر و محصولات لبنی تولیدی از این شیر می‌شود. این ماجرا در تمام کشورهای دنیا مرسوم است و در همین راستا شاخص استاندارد جهانی برای این موضوع تعیین شده، شاخصی که تعیین می‌کند میزان آفلاتوکسین در هر لیتر شیر نباید بیشتر از ۱۰۰ppm-قسمت در میلیون- باشد./بنابراین وجود آفلاتوکسین در شیر آنطور که معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می‌گوید کشف تازه ای نیست و تنها نکته مهم این است که میزان این ماده در حد مجاز آن باشد که در صنایع لبنی ایران و استان کرمانشاه حتی این میزان نصف حد مجاز است./دکتر قباد محمدی، با اشاره به جنجال های اخیر بر سر وجود سم آفلاتوکسین در شیر و سایر لبنیات کشور گفت: آفلاتوکسین یک ماده سمی است که  بر اثر کپک زدن مواد خوراکی ایجاد می‌شود و این ماده سمی در نان کپک زده، آجیل کپک زده، برنج کپک زده و هر ماده خوراکی که کپک بزند وجود دارد./محمدی تصریح کرد: متاسفانه در برخی دامداری ها از نان کپک زده برای تغذیه گاوها استفاده می‌شود که این امر موجب شده بخشی از آفلاتوکسین نان کپک زده وارد شیر گاو شود./محمدی خاطرنشان کرد: استاندارد وجود آفلاتوکسین در هر لیتر شیر کمتر از ۱۰۰ppm است که این میزان، در شیر و مواد لبنی کشور و استان کمتر از ۵۰ppm می باشد./معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: شیر و سایر مواد لبنی استان سالم است و مردم می توانند بدون هیچ نگرانی از آن استفاده کنند./وی افزود: در حال حاضر ۹ کارخانه تولیدی مواد لبنی در استان فعال است که هر ۹ کارخانه به دقت رصد شده و نمونه برداری از محصولات آنها چه در سطح تولید و چه درسطح عرضه بصورت مداوم انجام می‌شود.

پ
پ

طی روزهای اخیر خبرهایی در خصوص وجود “سم” در شیر! موجب نگرانی مردم و خودداری برخی از خرید شیر و صنایع لبنی شد و آنطور که برخی فعالان این صنعت می‌گویند این موضوع تا حد زیادی صنایع لبنی کشور را با چالش مواجه کرده است.

اما واقعیت ماجرا چیست؟ “آفلاتوکسین” در واقع سمی است که در کپک وجود دارد و وقتی نان‌های کپک زده به خورد دام ها داده می‌شود، عملا این سم وارد شیر و محصولات لبنی تولیدی از این شیر می‌شود. این ماجرا در تمام کشورهای دنیا مرسوم است و در همین راستا شاخص استاندارد جهانی برای این موضوع تعیین شده، شاخصی که تعیین می‌کند میزان آفلاتوکسین در هر لیتر شیر نباید بیشتر از ۱۰۰ppm-قسمت در میلیون- باشد.

بنابراین وجود آفلاتوکسین در شیر آنطور که معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می‌گوید کشف تازه ای نیست و تنها نکته مهم این است که میزان این ماده در حد مجاز آن باشد که در صنایع لبنی ایران و استان کرمانشاه حتی این میزان نصف حد مجاز است.

دکتر قباد محمدی، با اشاره به جنجال های اخیر بر سر وجود سم آفلاتوکسین در شیر و سایر لبنیات کشور گفت: آفلاتوکسین یک ماده سمی است که  بر اثر کپک زدن مواد خوراکی ایجاد می‌شود و این ماده سمی در نان کپک زده، آجیل کپک زده، برنج کپک زده و هر ماده خوراکی که کپک بزند وجود دارد.

محمدی تصریح کرد: متاسفانه در برخی دامداری ها از نان کپک زده برای تغذیه گاوها استفاده می‌شود که این امر موجب شده بخشی از آفلاتوکسین نان کپک زده وارد شیر گاو شود.

وی افزود: این موضوع در همه جای جهان وجود دارد و کشف جدیدی نیست، بنابراین همواره در کارخانجات شیر و سایر مواد لبنی در سراسر جهان میزان آفلاتوکسین شیر مورد سنجش می گیرد و شاخص و معیار استانداری هم در این زمینه تعیین شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: سنجش میزان آفلاتوکسین مواد لبنی همواره در کشور هم انجام شده و همواره میزان آفلاتوکسین موجود در این مواد حتی نصف حد مجاز و استاندارد آن بوده و هست.

محمدی خاطرنشان کرد: استاندارد وجود آفلاتوکسین در هر لیتر شیر کمتر از ۱۰۰ppm است که این میزان، در شیر و مواد لبنی کشور و استان کمتر از ۵۰ppm می باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: شیر و سایر مواد لبنی استان سالم است و مردم می توانند بدون هیچ نگرانی از آن استفاده کنند.

وی افزود: در حال حاضر ۹ کارخانه تولیدی مواد لبنی در استان فعال است که هر ۹ کارخانه به دقت رصد شده و نمونه برداری از محصولات آنها چه در سطح تولید و چه درسطح عرضه بصورت مداوم انجام می‌شود.

محمدی با بیان اینکه گوسفندان تنها از علف تغذیه می‌کنند، تاکید کرد: وجود آفلاتوکسین بطور کلی در شیر این دام‌ها ومحصولات لبنی تولیدی از شیر آنها منتفی است/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.