چهارشنبه, ۶ فروردین , ۱۴۰۴ Wednesday, 26 March , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 22212 تعداد نوشته های امروز : 0×
کمبود “روی” فشار خون را بالا می‌برد
06 بهمن 1397 - 12:15
شناسه : 16881
8
طلوع‌‌کرمانشاه :

کمبود عنصر “روی” در بدن که برخی آن را با عنوان “زینک” می‌شناسند، مشکلی شایع در مبتلایان به بیماری‌های مزمن است که می‌تواند به بالا رفتن فشار خون منجر شود. در افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن از قبیل دیابت نوع ۲ و بیماری مزمن کلیوی، کمبود روی مشکلی شایع است. در افرادی که از مشکل کمبود روی رنج می‌برند احتمال ابتلاء به فشار خون بالا نیز بیشتر است. بالا رفتن فشار خون که می‌تواند از پایین بودن سطح طبیعی روی در بدن ناشی شود، فرایندی را تغییر می‌دهد که کلیه‌ها طی آن سدیم را کنترل می‌کند. همچنین فرایندی که بر اثر آن کلیه‌ها از طریق ادرار سدیم را دفع می‌کنند یا مجدد آن را در بدن جذب می‌کنند نقش مهمی در کنترل فشار خون دارد./ از جمله مواد غذایی سرشار از روی: سبزیجات و گیاهانی همچون جعفری، مریم‌گلی. پروتئین‌های حیوانی و غذاهای دریایی. تخم‌مرغ. خشکبار، غلات و حبوبات

پ
پ

 متخصصان سلامت در مطالعه جدیدی که نتایج آن در نسخه آنلاین مجله فیزیولوژی آمریکا – فیزیولوژی کلیه منتشر شد به مقایسه موش‌های نر مبتلا به کمبود روی با موش‌هایی که دچار این مشکل نبودند، پرداختند. آنها مشاهده کردند که موش‌های مبتلا به کمبود روی دچار عارضه فشار خون بالا شده و دفع سدیم از طریق ادرار در آن‌ها کمتر بوده است.

به گفته متخصصان درک مکانیزمی که بر اثر آن کمبود روی به بالا رفتن فشار خون منجر می‌شود تأثیر حائز اهمیتی بر درمان این عارضه دارد.

به گزارش طلوع کرمانشاه و به نقل از ان‌دی تی‌وی، از جمله مواد غذایی سرشار از روی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– سبزیجات و گیاهانی همچون جعفری، مریم‌گلی

– پروتئین‌های حیوانی و غذاهای دریایی

– تخم‌مرغ

– خشکبار، غلات و حبوبات

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.