بازارچه مرزی جوانرود یکی از نمادهای مهم تجاری منطقه اورامانات است، به گونهای که چند هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در آن فعالیت دارند و از سراسر ایران نیز مشتریهای خاص خود را دارد.
در این بازارچه سه دسته فعالیت دارند، یک گروه غرفههای میان بازار، گروه دیگر مغازهها و پاساژهای حاشیه بازار و گروه سوم دستفروشان هستند.
از آنجاییکه عمده کالاهای موجود در این بازارچه وارداتی است، طی چند وقت اخیر افزایش نرخ ارز بر وضعیت این بازارچه نیز بیتاثیر نبوده و بسیاری از غرفهداران اکنون با زیان مواجهند.
محمد میرزایی نماینده غرفهداران بازارچه مرزی جوانرود با اشاره به مشکلاتی که طی چند وقت اخیر برای فعالین این بازارچه ایجاد شده، گفت: بسیاری از غرفهداران اکنون با کاهش فروش جدی و زیان مواجهند.
وی ادامه داد: به دلیل بالا رفتن نرخ ارز و به تبع آن قیمت اجناس، فروش غرفهداران بسیار پایین آمده به گونهای که برخی از فروشندگان در سال گذشته چنین ایامی تا روزانه ۵۰۰ هزار تومان هم فروش داشتند اما اکنون فروش آنها به روزی صد هزار تومان و کمتر هم رسیده است.
میرزایی تاکید کرد: بسیاری از غرفهداران اکنون در زیان هستند اما به جهت آنکه هزینه زندگی و اجاره بر عهده آنها است مجبورند برای درآمد کم هم مغازه خود را باز نگه دارند و تعطیل نکنند.
نماینده غرفهداران بازارچه مرزی جوانرود با بیان اینکه اوج فروش در بازارچه جوانرود معمولا در ماه اول و آخر سال و ماه آخر برای عمده فروشی و ماه آخر برای خردهفروشی است، خاطرنشان کرد: ما این فرصت خوب را امسال از دست دادیم.
میرزایی با اشاره به اینکه بسیاری از مغازهداران اجناس خود را با درهم حدود چهار هزار تومانی از دوبی خریدند، گفت: چون در آن زمان فروش نداشتیم اکنون با بالا رفتن نرخ ارز باید با درهم هفت هزار تومانی پول خریدهایی که انجام دادیم پرداخت کنیم.
میرزایی یادآور شد: اقلامی که در این بازارچه عرضه میشود معمولا کالاهای اساسی مورد نیاز مردم مانند خوراک نیست و از همین رو کاهش فروش ایجاد شده است.
پایگاه خبری طلوع کرمانشاه/فاطمه کمانی
دیدگاه