شیوا کاظمی: ناهنجاریهای جفت در بارداری های بعدی پس از سزارین خطرناکترین عارضه این روش زایمانی می باشد و بروز این عارضه ممکن است مادر را در خطر مرگ قرار دهد.
عمل سزارین عوارض بسیاری از جمله احتمال پارگی رحم، خونریزی های بسیار دارد که مهمترین عارضه بحث ناهنجاری های جفت در بارداری های بعدی است.
در سزارین روی رحم برش زده می شود و این قسمت پس از بهبودی مثل سابق نمی شود و بافت عضلانی و مخاطی آن مثل قبل نیست، چرا که آسیب دیده است، بنابراین در بارداری های بعدی جفت روی این قسمت از بافت جذب می شود.
جفت ماهیتی تهاجمی دارد و حالت نفوذی دارد و از هر قسمت که ضعیف تر باشد نفوذ می کند، بنابراین جفت به این قسمت که از قبل آسیب دیده می چسبد و در آن نفوذ می کند.
به دنبال این نفوذ احتمال دارد جفت از جداره رحم بیرون برود، به طور مثال خود را به سایر ارگان ها مثل مثانه برساند.
در این حالت هنگام زایمان، کندن جفت از این ارگان ها که داخل بافت آنها هم نفوذ کرده بسیار دشوار است و با خونریزی های بسیار و خطرناکی همراه است و احتمال مرگ مادر وجود دارد.
این عارضه خطرناک تهدیدکننده جان مادران باردار است، بنابراین مادران باردار باید بدانند پیشگیری از سزارین برای حفظ سلامت و جان آنهاست.
سزارین با عوارض بسیاری برای مادر و جنین همراه است و در سراسر جهان از آن به عنوان یک روش برای انجام زایمان در برخی مادران که امکان زایمان طبیعی برای آنها وجود ندارد،استفاده می شود.
در سزارین بیش از مادران، جنین آنها هم در معرض خطر است و آمارها نشان می دهد که مرگ و میر در نوزادانی که با روش سزارین به دنیا می آیند، بسیار بالاتر از سایر نوزادان است.
با توجه به اینکه در سزارین نوزاد سر وقت مناسب خود به دنیا نمی آید، ریه آنها عمدتا نارس بوده و همین امر موجب می شود این نوزدان با مشکلات تنفسی مواجه شوند.
از طرفی احتمال پارگی جفت در این روش بالاست و با توجه به اینکه جفت منبع تغذیه جنین است می تواند منجر به مرگ جنین شود.
در همان بدو تولد نوزاد به آغوش و شیر مادر نیاز دارد که متاسفانه در سزارین این امکان فراهم نیست و نوزاد به خاطر حال نامساعد مادر به بخش منتقل می شود و از شیر اولیه و آغوش نخست مادر محروم می شود و همین امر شیردهی های بعدی نوزاد را با مشکل مواجه می کند./ایسنا
دیدگاه