شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 4 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20854 تعداد نوشته های امروز : 2×

آخرین خبرها

اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است این سامانه پُربارش تا کی مهمان کرمانشاه است؟ فضای کرمانشاه درگیر فامیل بازی و مدیریت های سفارشی است/ معضل بیکاری استان ریشه در مدیریت ناکارآمد دارد بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه به سرانجام رسید کلیات بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تصویب شد هیچ دستگاهی به دستگاههای دیالیزی کرمانشاه اضافه نشده است/ منتظر تحقق وعده استاندار برای اهدای زمین هستیم آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب برای مقابله با «سقط» همه دستگاه‌ها پای کار بیایند کتمان موضوع و یا بیان ناقص آن موجب شبه سازی در اذهان می شود/ سخنان رییس شورای شهر درخصوص بودجه شهرداری کذب است/تحقق ۷۰درصدی بودجه شهرداری کرمانشاه نرخ جدید کرایه اتوبوس و تاکسی درون شهری اعلام شد گوشت دام کرمانشاه بالاترین کیفیت را دارد/مافیای دام موجب گرانی گوشت می شود ۴۱ نقطه حادثه خیز در جاده‌های کرمانشاه ایمن شد توافقات امیدبخش برای راه آهن کرمانشاه – خسروی و قطار شهری ۹۵درصد متقاضیان کارت ملی خود را دریافت کرده اند ثبت ۳۰ حادثه کوهستان از ابتدای امسال در کرمانشاه تبریک شهردار کرمانشاه به مناسبت روز شوراها سامانه بارشی قوی در راه کرمانشاه خطراتی که «روغن کرمانشاهی» را تهدید می‌کند تلاش برای جهش تولید در دیم زارهای کرمانشاه /طرح های راکد و بحران زده کشاورزی باید فعال شوند

باید و نبایدهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به “آرتریت روماتویید”
02 دی 1400 - 9:40
شناسه : 275030
1
متخصص تغذیه طلوع‌‌کرمانشاه :

دکتر هادی عبدالله از بیماری “آرتریت روماتوئید” به عنوان یک بیماری خودایمنی یاد کرد و افزود: این بیماری موجب ایجاد التهاب در مفاصل و تمام بدن شده، به نوعی که در این بیماران، تورم و درد و خشکی صبحگاهی در مفاصل شایع می باشد./وی افزود: علاوه بر مفاصل، در این بیماری تمام اندام های بدن از جمله دستگاه گوارش هم ممکن است درگیر شود و خشکی مخاط مجرای گوارشی در برخی از این بیماران موجب می شود طعم و مزه غذا به خوبی احساس نشود./این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: این مشکلات و بویژه درد و تورم مفاصل موجب می شود که این بیماران در انجام کارهای روزمره و حتی غذا خوردن دچار مشکل شوند./وی با اشاره به تاثیرات مواد غذایی بر شعله ور شدن یا خاموشی علائم بیماری، گفت: مصرف برخی مواد غذایی می تواند موجب تشدید بیماری و افزایش درد مفاصل در این بیماران شود، از طرفی برخی موادغذایی هم برای بهبود وضعیت این بیماران مناسبت است، بنابراین توصیه می شود این بیماران رژیم غذایی مناسبت با وضعیت بیماری خود داشته باشند./وی مصرف سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان را بخاطر وجود آلکالوئیدها برای برخی از این بیماران مضر دانست و افزود: در صورتی که مصرف این مواد غذایی موجب تشدید درد و خشکی صبحگاهی شود، توصیه می شود که بیماران این مواد را از برنامه غذایی حذف کنند.

پ
پ

یک متخصص تغذیه به تشریح باید و نبایدهای تغذیه ای در بیماران مبتلا به “آرتریت روماتوئید” پرداخت.

دکتر هادی عبدالله از بیماری “آرتریت روماتوئید” به عنوان یک بیماری خودایمنی یاد کرد و افزود: این بیماری موجب ایجاد التهاب در مفاصل و تمام بدن شده، به نوعی که در این بیماران، تورم و درد و خشکی صبحگاهی در مفاصل شایع می باشد.

وی افزود: علاوه بر مفاصل، در این بیماری تمام اندام های بدن از جمله دستگاه گوارش هم ممکن است درگیر شود و خشکی مخاط مجرای گوارشی در برخی از این بیماران موجب می شود طعم و مزه غذا به خوبی احساس نشود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: این مشکلات و بویژه درد و تورم مفاصل موجب می شود که این بیماران در انجام کارهای روزمره و حتی غذا خوردن دچار مشکل شوند.

وی با اشاره به تاثیرات مواد غذایی بر شعله ور شدن یا خاموشی علائم بیماری، گفت: مصرف برخی مواد غذایی می تواند موجب تشدید بیماری و افزایش درد مفاصل در این بیماران شود، از طرفی برخی موادغذایی هم برای بهبود وضعیت این بیماران مناسبت است، بنابراین توصیه می شود این بیماران رژیم غذایی مناسبت با وضعیت بیماری خود داشته باشند.

وی افزود: در وهله اول توصیه می شود این بیماران در صورت داشتن اضافه وزن، حتما وزن خود را کاهش داده تا مفاصل آنها کمتر دچار التهاب و درد شود.

وی افزود: همچنین روزه داری متناوب برای این افراد هم توصیه شده، چرا که موجب کاهش التهاب در مفاصل آنها می شود.

وی مصرف سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان را بخاطر وجود آلکالوئیدها برای برخی از این بیماران مضر دانست و افزود: در صورتی که مصرف این مواد غذایی موجب تشدید درد و خشکی صبحگاهی شود، توصیه می شود که بیماران این مواد را از برنامه غذایی حذف کنند.

وی افزود: این بیماران بهتر است از مصرف مواد غذایی فرآوری شده حاوی مقادیر زیاد شکر و گلوتن نیز اجتناب کنند.

عبدالله زاد رژیم مدیترانه ای را برای این بیماران مناسب دانست و افزود: در این رژیم بر استفاده از مواد غذایی تازه و بویژه میوه، سبزیجات، ماهی، حبوبات و انواع آجیل و روغن های گیاهی بویژه روغن زیتون تاکید شده است.

این متخصص تغذیه مصرف برخی مکمل ها مانند B6، B12، اسید فولیک، کلسیم و ویتامین D ، روغن گل مغربی و امگا ۳ را هم برای این بیماران بسیار مفید دانست.

عبدالله زاد همچنین بر افزایش فعالیت فیزیکی در این بیماران تاکید کرد و افزود: فعالیت فیزیکی در این بیماران موجب بهبود کیفیت زندگی آنها می شود./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.