از حدود سال ۱۳۹۴ عملیات مطالعات و اکتشاف پهنههای معدنی کرمانشاه آغاز شد. این مطالعات چند سال به طول انجامید، بهگونهای که این پهنهها برای چند سال بلوکه بود.
با آزادسازی این پهنهها در سال ۱۳۹۸، مقرر شد در کوتاهترین زمان این پهنهها به مزایده برود تا شاهد سرمایهگذاری و رونق در حوزه معادن استان باشیم، اما با گذشت چند سال هنوز در برخی از پهنهها از جمله پهنه گیلانغرب که دارای بیشترین ذخایر قیرطبیعی ایران است، اقدامی انجام نشده و این پهنه عملا بلوکه است. دلیل این امر نیز مسائلی است که با سازمان هوانوردی در این پهنه معدنی پیش آمده و هنوز حل نشده است.
به گفته رئیس انجمن صنفی معادن قیر طبیعی گیلانغرب، پهنه معدنی گیلانغرب هنوز در عمل بلوکه است و امکان سرمایهگذاری در آن وجود ندارد، در حالیکه سرمایهگذاران متقاضی ورود به این منطقه هستند.
جهانبخش مرجانی، با بیان اینکه بیش از شش سال از مسدود شدن پهنه گیلانغرب بواسطه فعالیتهای اکتشافی میگذرد، تاکید کرد: اگرچه این پهنه آزادسازی شده، اما به دلیل آنکه سازمان هوانوردی معارض اصلی پهنه معدنی گیلانغرب است و این موضوع تاکنون حل نشده، این پهنه همچنان بلاتکلیف است.
وی با انتقاد از حل نشدن این مشکلات طی چند سال اخیر، یادآور شد: پهنه معدنی گیلانغرب در شرایطی با محدودیت مواجه شده که به نوعی کانون قیرطبیعی ایران به شمار میرود.
رئیس انجمن صنفی معادن قیر طبیعی گیلانغرب اضافه کرد: بر اساس آخرین برآوردها، در مجموع در پهنه معدنی گیلانغرب و ایلام حدود یک میلیارد تن ذخیره قیرطبیعی برآورد شده که رقم عظیمی است.
مرجانی عدم تعیین تکلیف این پهنه معدنی را مانع اصلی برای ورود سرمایهگذاران دانست و خاطرنشان کرد: نه تنها سرمایهگذاری داخلی و خارجی بلکه حتی فراوری مواد معدنی هم در پهنه معدنی گیلانغرب بلاتکلیف مانده است، زیرا سرمایهگذاری در حوزه فرآوری مواد معدنی از جمله قیرطبیعی نیازمند منابع مالی قابل توجه است و تا سرمایهگذار از اینکه به میزان کافی ذخیره معدنی در اختیار داشته باشد مطمئن نشود، ورود نخواهد کرد.
وی معتقد است، چنانچه پهنه معدنی گیلانغرب در عمل آزاد شود امکان افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی معادن قیرطبیعی در این منطقه وجود دارد که عمدتا نیز معادنی با ذخیره قابل توجه خواهند بود.
رئیس انجمن صنفی معادن قیر طبیعی گیلانغرب خواستار تعیین تکلیف هرچه زودتر پهنه معدنی گیلانغرب شد تا بتوان با سرمایهگذاری در این منطقه، رونق معدن و صنایع معدنی و به تبع آن اشتغالزایی را در منطقه شاهد باشیم.
پهنه معدنی گیلانغرب حدود ۱۲۵۰ کیلومترمربع وسعت داشته و ذخیره اصلی آن بیتومین یا قیرطبیعی است/ایسنا
دیدگاه