سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 23 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20819 تعداد نوشته های امروز : 7×

آخرین خبرها

حذف کامل کروکی کاغذی در کرمانشاه بکارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای کشاورزی و تولیدی استان کرمانشاه ممنوع است امیدواری برای بارش‌های خوب در اردیبهشت کرمانشاه/ رشد ۱۵ درصدی بارش‌ها مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید حلقه انگشتری که کار را به جای باریک کشاند مسئولان برای توسعه راه‌های جاده‌ای روستاهای پاوه چاره‌اندیشی کنند قطار شهر با شتاب پیش خواهد رفت/ از نقد منصفانه استقبال می کنیم/تعلل و انفعال شورای شهرکرمانشاه صدای شهردار را درآورد استاندار: وضعیت شورای شهر کرمانشاه تا ۲ هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد انتقاد یک استاد دانشگاه به تاثیرات منفی تاخیر در تایید و ابلاغ بودجه مدیریت شهری کم‌خطر اما پردردسر! دیدار شهردار و مدیران شهرداری کرمانشاه با فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم(ص)+گزارش تصویری پرخاشگری یکی از علل اصلی وقوع نزاع در کرمانشاه است اعزام اولین گروه از زائران کرمانشاه به عمره مفرده مستاجران مراقب سامانه «خودنویس املاک» باشند ۵ توصیه کلیدی برای مدیریت استرس کنکوری‌ها «هجیج» سال آینده کاندیدای ثبت جهانی خواهد شد سانحه رانندگی در محور هرسین ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت خطوط اتوبوسرانی کریدورشمال به جنوب و شرق به غرب در کرمانشاه راه اندازی شد رقابت ۳۹ هزار داوطلب از کرمانشاه در نوبت اول کنکور سراسری پارکینگ‌های کرمانشاه زیر ذره‌بین تعزیرات/ ۲ پارکینگ متخلف پلمب شد

استرس موجب افزایش سن بیولوژیکی می شود
16 اردیبهشت 1402 - 9:34
شناسه : 287106
4
طلوع‌‌کرمانشاه :

سن بیولوژیکی می تواند به سرعت در مواقع استرس زا افزایش یابد اما می تواند پس از یک دوره بهبودی به سرعت به حالت عادی برگردد.

پ
پ

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر از هلث لاین، محققان می‌گویند قرار گرفتن در معرض استرس می‌تواند باعث التهاب و آسیب به DNA در سلول‌ها شود که به نوبه خود می‌تواند پیری را تسریع کند.

سن بیولوژیکی پایین‌تر با خطر کمتر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی، اختلال عملکرد سیستم ایمنی، اختلالات متابولیک و سایر مشکلات و بیماری‌های مرتبط با سن مرتبط است.

داشتن یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، مدیریت استرس و خواب خوب می‌تواند سن بیولوژیکی را کُند نماید.

«سن زمانی» تعداد سال‌هایی است که شما عمر کرده اید. از طرف دیگر، سن بیولوژیکی برای رمزگشایی سن بدن شما از لحاظ رفتاری و احساسی استفاده می‌شود.

این نوع سن، اغلب به عنوان نشانه‌ای از سلامت کلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند تحت تأثیر عوامل سبک زندگی باشد.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سن بیولوژیکی انسان دستخوش افزایش سریع در پاسخ به اشکال متنوع استرس است.

با این حال، مشخص شد این پیری پس از یک دوره بهبودی از استرس قابل برگشت است.

به گفته محققان، استرس مزمن “آبشاری از پاسخ‌های بیولوژیکی در بدن” را ایجاد می‌کند.

در مرحله اول ، باعث آزاد شدن هورمون‌های استرس مانند کورتیزول و آدرنالین می‌شود که در صورت تولید بیش از حد برای مدت طولانی، می‌تواند باعث التهاب و آسیب به DNA و سلول‌ها شود.

ثانیاً، استرس طولانی مدت می‌تواند به استرس اکسایشی منجر شود.

محققان توضیح می‌دهند: «این عدم تعادل بین تولید گونه‌های اکسیژن فعال (ROS) و توانایی بدن در ترمیم آسیب‌های ناشی از این ROS است. استرس اکسایشی می‌تواند به سلول‌ها، پروتئین‌ها و DNA آسیب برساند و منجر به پیری زودرس شود.»

پس از رفع استرس، بدن می‌تواند شروع به بهبودی کند و فرآیندهای فیزیولوژیکی آسیب دیده می‌توانند به سطح طبیعی عملکرد خود بازگردند.

ترمیم این فرآیندها به سطح عادی می‌تواند به کاهش بار سلول‌ها و کاهش سرعت روند پیری کمک کند.

به عنوان مثال، سلول‌ها می‌توانند شروع به تولید آنتی اکسیدان های بیشتر و فعال سازی مکانیسم‌های ترمیم DNA کنند که این امر می‌تواند به کاهش آسیب‌های ناشی از استرس اکسایشی کمک کند.

اگر در محدوده وزن سالم هستید، خوب می‌خوابید، استرس را به طور مؤثر مدیریت می‌کنید و یک سبک زندگی بی تحرک ندارید، احتمالاً سن بیولوژیکی شما چند سال از سن زمانی شما جوان‌تر است.

داشتن یک رژیم غذایی سالم، عدم مصرف الکل و عدم استعمال سیگار راه‌های خوبی برای بهبود سلامت کلی و به نوبه خود، کاهش سن بیولوژیکی است.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.