شنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۵ Saturday, 12 September , 2026 ساعت تعداد کل نوشته ها : 24178 تعداد نوشته های امروز : 6×
کرمانشاهیان مردم سینمارویی هستند/ مسئولین به سینما توجه بیشتری کنند
21 شهریور 1405 - 9:29
شناسه : 304069
1
یک مسئول: طلوع‌‌کرمانشاه : محمدجواد کنجوری به مناسبت روز سینما (۲۱ شهریور) ، به وضعیت سینما در کرمانشاه پرداخت و گفت: در حال حاضر در شهر کرمانشاه سه سینما با ۹۴۴ صندلی داریم که شامل سینما آزادی با سه سالن و ۵۰۰ صندلی، سینما فرهنگ با چهار سالن و ۴۰۰ صندلی و کافه سینما پاز با ۴۴ صندلی است/وی با اشاره به تقسیم‌بندی سینماها به سه درجه مدرن، ممتاز و درجه یک، گفت: هر سه سینمای کرمانشاه در دسته ممتاز قرار دارند/طبق شاخص‌ها باید به ازای هر هزار نفر جمعیت یک سالن سینما داشته باشیم که بر این اساس در شهر حدودا یک میلیون نفری کرمانشاه باید پنج هزار صندلی سینما داشته باشیم، در حالی که هم‌اکنون کمتر از هزار صندلی سینما داریم و می‌توان گفت در این شهر با کمبود چهار هزار صندلی سینما مواجه‌ایم/متاسفانه در هیچکدام از شهرستانهای استان نیز سینما به معنای واقعی نداریم، اگرچه اکران سیار فیلم در آنها صورت می‌گیرد و با استقبال خوبی هم مواجه شده است/حاضریم سالن‌های آمفی تئاتر موجود در شهرستانها را اگر موقعیت خوبی داشته باشند و مسئولین شهرستان هم پای کار بیایند، در قالب اجاره، مشارکت و یا به شیوه B.O.T تجهیز کرده و به سالن سینما تبدیل کنیم.
منبع : ایسنا
پ
پ

مدیر امور سینمایی حوزه هنری کرمانشاه با بیان اینکه مردم کرمانشاه مردم سینمارویی هستند، گفت: با این وجود بلحاظ سرانه صندلی سینما وضعیت خوبی نداریم و تنها در شهر کرمانشاه حدود چهار هزار صندلی سینما کمبود داریم.

محمدجواد کنجوری به مناسبت روز سینما (۲۱ شهریور) ، به وضعیت سینما در کرمانشاه پرداخت و گفت: در حال حاضر در شهر کرمانشاه سه سینما با ۹۴۴ صندلی داریم که شامل سینما آزادی با سه سالن و ۵۰۰ صندلی، سینما فرهنگ با چهار سالن و ۴۰۰ صندلی و کافه سینما پاز با ۴۴ صندلی است.

وی با اشاره به تقسیم‌بندی سینماها به سه درجه مدرن، ممتاز و درجه یک، گفت: هر سه سینمای کرمانشاه در دسته ممتاز قرار دارند.

وی با اشاره به کمبود سالن‌های سینما در کرمانشاه اظهار کرد: طبق شاخص‌ها باید به ازای هر هزار نفر جمعیت یک سالن سینما داشته باشیم که بر این اساس در شهر حدودا یک میلیون نفری کرمانشاه باید پنج هزار صندلی سینما داشته باشیم، در حالی که هم‌اکنون کمتر از هزار صندلی سینما داریم و می‌توان گفت در این شهر با کمبود چهار هزار صندلی سینما مواجه‌ایم.

کنجوی اظهار کرد: متاسفانه در هیچکدام از شهرستانهای استان نیز سینما به معنای واقعی نداریم، اگرچه اکران سیار فیلم در آنها صورت می‌گیرد و با استقبال خوبی هم مواجه شده است.

وی با اعلام آمادگی برای تبدیل برخی سالن‌ها در شهرستانها به سینما، گفت: حاضریم سالن‌های آمفی تئاتر موجود در شهرستانها را اگر موقعیت خوبی داشته باشند و مسئولین شهرستان هم پای کار بیایند، در قالب اجاره، مشارکت و یا به شیوه B.O.T تجهیز کرده و به سالن سینما تبدیل کنیم.

مردم کرمانشاه مردم سینمارویی هستند

کنجوری با بیان اینکه کرمانشاه بلحاظ تعداد صندلی سینما جزو استانهای برخوردار نیست، گفت: این درحالیست که مردم کرمانشاه مردمی علاقمند به سینما هستند و تعداد مخاطبین سینما در استان ما از استانهای همجوار یعنی کردستان، همدان و ایلام بالاتر است. در جشنواره‌های فیلم فجر هم معمولا مخاطبین در استان ما بالاتر هستند.

وی به آمار مراجعین به سینما در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۷۹ هزار و ۲۷۸ نفر در کرمانشاه به سینما آمدند و در این سال ۱۰ هزار و ۲۶۹ سانس نمایش فیلم در سینماهای استان داشتیم. میزان فروش سینماهای کرمانشاه نیز در این سال ۱۸ میلیارد و ۲۱۶ میلیون تومان بود.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان کرمانشاه به کاهش جمعیت مخاطبین سینما در سال جاری اشاره کرد و با بیان اینکه این موضوع تنها مربوط به کرمانشاه نیز و در کل کشور با کاهش مخاطبین سینما مواجه هستیم، گفت: در شش ماهه سال گذشته بییش از ۱۲۲ هزار نفر به سینماهای کرمانشاه مراجعه کردند که این تعداد امسال به ۴۷ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.

وی شرایط جنگی و کاهش ژانرهای سینمایی فیلم‌های اکران شده را از دلایل کاهش مراجعین به سینماها ذکر کرد.

 

سینما تفریح گرانی نیست

کنجوری در ادامه با بیان اینکه سینما به هیچ عنوان یک تفریح گران نیست، گفت: در کرمانشاه بالاترین قیمت بلیت سینما ۱۳۲ هزار تومان است که رقم بالایی نیست. ضمن اینکه این رقم تنها برای دو روز پایانی هفته است و در دیگر روزهای هفته با اجرای طرح شناورسازی، قیمت بلیت سینما پایین‌تر از این رقم است.

وی افزود: دو روز هفته (یکشنبه و سه شنبه) بلیت سینما نیم بهاست. روزهای زوج هم قبل از ساعت ۱۷ قیمت بلیت سینما بصورت نیم بها محاسبه می‌شود و بعد از ساعت ۱۷ هم قیمت بلیت سینما ۹۹ هزار تومان است. 

وی ادامه داد: کمتر تفریح و فعالیت فرهنگی را می‌توان پیدا کرد که به اندازه سینما ارزان باشد.

لزوم ایجاد هم‌افزایی برای بهبود وضعیت سینما

کنجوری با تاکید بر لزوم ایجاد هم‌افزایی بین دستگاه‌ها برای بهبود وضعیت سینما در استان و توجه بیشتر مسئولین به این حوزه، گفت: در کشور ساختاری به نام شورای عالی سینما پیش بینی شده که در آن دستگاه‌های مرتبط حضور دارند و در این شورا مسائل مرتبط با حوزه سینما مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما متاسفانه تاکنون این شورا در استان ما تشکیل نشده و جزو معدود استانهایی هستیم که این شورا تشکیل نشده است.

وی ادامه داد: اگر جلسات این شورا تشکیل شود، قطعا می‌توان در آن در خصوص مسائل سینما بحث و تصمیم گیری کرد که در آنصورت بسیاری از مسائل سینما رفع خواهد شد.

وی اظهار کرد: از استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان درخواست داریم شورای عالی سینما را در استان تشکیل دهند تا هم افزایی برای رفع مشکلات حوزه سینما در استان شکل گیرد. در کرمانشاه با کمبود اماکن تفریحی مواجه‌ایم و اکنون سینما یکی از مراکز مراجعه خانواده‌ها و جوانان هستند و باید با رسیدگی به مشکلات حوزه سینما، این مراکز را توسعه و تقویت کنیم.

سینما فقط محل اکران فیلم نیست

کنجوری با بیان اینکه امروزه دیگر سینما تنها محلی برای اکران فیلم نیست، اظهار کرد: می‌توان رویدادهای دیگری را نیز در سینماها برگزار کرد. بعنوان نمونه می‌توان در سینماها نشست‌های نقد و بررسی فیلم را با حضور عوامل آن برگزار کرد.

وی با بیان اینکه متاسفانه در کرمانشاه نامهربانی‌هایی با حوزه سینما صورت می‌گیرد، گفت: پیگیری زیادی کردیم که مسابقات تیم ملی فوتبال کشورمان در جام جهانی در سینما پخش شود، اما متاسفانه برخی دوستان با این امر مخالفت کردند، در حالیکه این مسابقات در بسیاری شهرها از سینما پخش شد، اما در کرمانشاه نتوانستیم این کار را انجا دهیم. یا برای اکران فیلم‌های خارجی در سینما با مشکلات متعددی مواجه می‌شویم، در حالی که در دیگر شهرها اینچنین نیست. 

کنجوری با بیان اینکه این برنامه‌ها به تقویت اقتصاد سینما کمک می‌کند، گفت: همچنین در گذشته این امکان را داشتیم که در سینما آزدی کنسرت برگزار کنیم که کمک خوبی به اقتصاد سینما بود، اما اخیرا اجازه این کار را به ما نمی‌دهند که بر اقتصاد سینما تاثیر منفی گذاشته است. 

وی افزود: در برخی استان‌ها از منابع استانی به حوزه سینما کمک می‌شود، اما در کرمانشاه نه تنها این کمک‌ها را نداریم، بلکه با برخی تنگ نظری‌ها اجازه برگزاری این برنامه‌ها که به اقتصاد سینما کمک می‌کند را هم به ما نمی‌دهند.

آخرین وضعیت سینما پیروی کرمانشاه

کنجور در بخش پایانی این گفت و گو درباره آخرین وضعیت سینما پیروزی کرمانشاه که پس از زلزله سال ۱۳۹۶ تخریب و قرار شد سینمایی جدید جایگزین آن شود نیز گفت: از حدود سه سال پیش سرمایه گذاری برای احداث یک پردیس سینمایی در محل سینما پیروزی پای کار آمده و قراردادی هم با او بسته شده، اما اکنون کار لنگ حدود چهار میلیارد تومان عوارض شهرداری است.

وی با بیان اینکه نباید با طولانی شدن روند کار موجب فراری دادن این سرمایه‌گذار شویم، افزود: از استاندار و شهردار درخواست داریم شرایط را برای این سرمایه‌گذار تسهیل کنند تا کرمانشاه صاحب یک پردیس سینمایی شده و بخشی از کمبود صندلی سینمای ما جبران شود.

کنجوری افزود: این پردیس سینمایی چند سالن سینما و سینمای روباز و مجموعا حدود ۴۰۰ صندلی سینما خواهد داشت، ضمن اینکه فضاهای فرهنگی و تجاری نیز در آن دیده شده است. امیدواریم با همت و پیگیری مسئولین استان این پروژه به سرانجام برسد و مردم کرمانشاه صاحب مکانی تفریحی و فرهنگی شوند.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.