پنج شنبه, ۹ آذر , ۱۴۰۲ Thursday, 30 November , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20174 تعداد نوشته های امروز : 8×

آخرین خبرها

قاتل فراری در دام پلیس آگاهی کرمانشاه حریق یک منزل مسکونی در کرمانشاه ۲ مصدوم برجای گذاشت میدان آزادی مکانی برای خرید و فروش گوشی های سرقتی پلمب ۵۰ مطب دندانپزشکی متخلف در استان کرمانشاه کمبود این ویتامین ها باعث هجوم افکار منفی به ذهن می شود از تردد تورهای گردشگری غیرمجاز جلوگیری می‌شود اجرای طرح سامانه سردسیری کرمانشاه بلاتکلیف است آدم ربایی با انگیزه اختلافات خانوادگی/ متهم دستگیر و کودک ربوده شده آزاد شد تقلای مصری برای رای جمع کردن! اقای نماینده پای ثابت جلسات این روزها این نشانه ها علامت‌ کمبود ویتامین ب ۱۲ است توقیف ۱۱ کامیون حامل سوخت قاچاق در قصرشیرین تله‌کابین کرمانشاه می‌تواند در “چالابه” احداث شود درخشش صابر خسروی (جوان کرمانشاهی) در رالی اژه ترکیه تخصیص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه قطار شهری کرمانشاه آغاز مرحله نهایی طرح جمع آوری معتادان متجاهر نخستین اقدام شورای اسلامی شهر کرمانشاه پس از چند ماه وقفه/ بیش از ۱۰ لایحه مهم تصویب شد تیله کوه، گوشی برای شنیدن وعده های بی سرانجام ندارد/آقای نماینده! وعده سرخرمن کافی است فعالیت ۲۹ کمپ “ترک اعتیاد” مجاز در کرمانشاه/ ۱۰ تا ۳۰ درصد معتادان “ترک” می‌کنند توقیف ۳۲۷ دستگاه خودرو فاقد پلاک و پلاک مخدوش در کرمانشاه شکر کند ذهنی میاره؟! + لیست قیمت انواع شکر

وعده های قبل از عقد باعث تعهد زوجین نمی شود
16 مهر 1397 - 9:32
شناسه : 9510
3
روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب مرکز کرمانشاه طلوع‌‌کرمانشاه :

طلاق و جدایی به دلیل ضعف در مهارت های زندگی امروزه در بسیاری از جوامع از جمله ایران به یک اپیدمی تبدیل شده است. لذا عدم درک از خویشتن و تطابق نداشتن نیازها و خواست های طرفین متعاقب آن وجوب منیت قبح این موضوع را در جوامع سنتی نیز در هم شکسته است. البته در سایه تغییر فرهنگ ارتباطی راه بسیاری از روابط هنوز رسمی نشده از هم جدا می شود که این موضوع هر چند پسندیده نیست و موید همان ضعف در مهارت است اما قابل قبول تر می باشد.
در این وادی بسیار سوال می شود که آیا روابط عرفی و غیر رسمی تحت عنوان نامزدی مشمول قوانین مربوط به نکاح می شود یا خیر؟
روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب مرکز کرمانشاه در پاسخ به این سوال می گوید:توافقات و وعده های قبل از عقد نکاح باعث تعهد زوجین نمی شود.

پ
پ

به استناد ماده ۱۰۳۵ قانون مدنی؛ «وعده ازدواج، ایجاد عُلقه زوجیت نمی‌کند، اگر چه تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر شده، پرداخته شده باشد. بنابراین، هر یک از زن و مرد، مادام که عقد نکاح جاری نشده است، می‌توانند از ازدواج، امتناع کند و طرف دیگر نمی‌تواند به هیچ وجه، او را مجبور به ازدواج کند یا به دلیل امتناع از وصلت، مطالبه خسارتی کند».
بنابراین تا زمانی که عقد ازدواج منعقد نشده‌است نمی‌توان هیچ یک از طرفین را ملزم به زندگی زناشویی نمود و وعده‌هایی که عرفاً بین خانواده‌ها تبادل می‌شود، ارزش حقوقی و یا سند رسمی را ندارد.
و اینکه تکلیف هدایای قبل از عقد نکاح چه می شود؟
بر پایه پاسخ روابط عمومی دادسرا هدایای قبل از جاری شدن صیغه عقد قابل پس‌گیری است و بعد از آن، در حکم هبه غیرقابل تقاضا برای پس‌گیری به ‌شمار می‌رود. لذا اگر طرفین می‌خواهند هدایای خود را پس بگیرند، باید دادخواستی برای پس گرفتن یا مطالبه اموال به دادگاه بدهند و تقاضای پس گرفتن آنها را مطرح کنند.
همچنین مواد ۱۰۳۷ و ۱۰۳۸ قانون مدنی به ترتیب چنین بیان کرده است: «هریک از نامزدها می‌تواند در صورت به هم خوردن وصلت منظور هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده است، مطالبه کند. اگر عین هدایا موجود نباشد، مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتاً نگاه داشته می‌شود؛ مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد» و «مفاد ماده قبل، از حیث رجوع به قیمت درموردی که وصلت منظور در اثر فوت یکی از نامزدها به هم خورد، محسوس نخواهد بود».
بنابراین افراد باید بدانند که چنانچه قبل از عقد، از طرف نامزدها یا خانواده‌های آنها هدایایی به طرف دیگر داده شده باشد، در تمام موارد، این هدایا قابل مطالبه نیست؛ بلکه باید شرایطی وجود داشته باشد تا بتوانند هدیه خود را پس بگیرند که این شرایط شامل موارد ذیل می‌شود:
۱٫ وصلت به هم خورده باشد و بنا نباشد ازدواج صورت گیرد. در این صورت هدایایی که هریک از طرفین به طرف دیگر یا خانواده داده است قابل مطالبه و استرداد خواهد بود.
۲٫ این هدایا به منظور و در راستای وصلت طرفین و نه به انگیزه دیگری تقدیم شده باشد.
۳٫ چنانچه عین هدایا موجود است عین قابل مطالبه و استرداد است اما چنانچه عین موجود نباشد، صرفاً قیمت هدایایی قابل مطالبه است که عادتاً نگاه داشته می‌شود. بر این اساس هدایای مصرف‌شدنی که با مصرف عین آن از بین می‌رود، از شمول این بند خارج است. هدایایی از نوع لباس و عطر از این گونه‌اند.
۴٫ قیمت هدایای نگاه‌داشتنی که تلف شده‌اند، در صورتی قابل مطالبه است که بدون تقصیر هدیه‌گیرنده تلف نشده باشد.
۵٫ به هم خوردن وصلت به دلیل فوت یکی از طرفین نباشد.
لازم به ذکر است قوانین بر مبنای احکام و حدود الهی برای تسهیل در امور فردی وضع می شود لذا بهترین توصیه در احکام مبتنی بر پیشگیری از وقوع رویداد جدایی است که به نوبه خود آسیب زا بوده و دردسرهای مختلفی را به همراه دارد که این مهم مستلزم توجه به اخلاق و رعایت حقوق فردی است.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.