سه شنبه, ۱۰ شهریور , ۱۴۰۵ Tuesday, 1 September , 2026 ساعت تعداد کل نوشته ها : 24137 تعداد نوشته های امروز : 0×
آغاز واکسیناسیون طیور بومی کرمانشاه علیه “نیوکاسل”
10 مهر 1399 - 9:26
شناسه : 260511
18
طلوع‌‌کرمانشاه :

 رئیس اداره بهداشت و بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از شروع واکسیناسیون ۱.۲ میلیون قطعه از طیور بومی استان علیه بیماری نیوکاسل خبر داد./علیرضا حیدری با اشاره به واکسیناسیون رایگان طیور بومی استان علیه نیوکاسل، گفت: کار واکسیناسیون را از روستاهای اطراف واحدهای صنعتی آغاز کرده و نهایتا تمامی طیور بومی استان را ظرف مدت دو ماه آینده علیه این بیماری واکسینه خواهیم کرد./حیدری اضافه کرد: در استان کرمانشاه حدود ۱.۲میلیون قطعه طیور بومی در ۲۶۰۰ روستا داریم که همگی این طیور علیه بیماری نیوکاسل واکسینه خواهند شد./رئیس اداره بهداشت و بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به خوراکی بودن واکسن نیوکاسل، گفت: کارشناسان دامپزشکی با رعایت دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی کار واکسیناسیون را انجام خواهند داد./حیدری با بیان اینکه بیماری نیوکاسل یک بیماری ویروسی مسری طیور است که از ۵۰ سال پیش در کشور دیده شده، گفت: این بیماری درمان ندارد و تنها باید با رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه ای و ایجاد امنیت زیستی با واکسیناسیون از شیوع بیماری جلوگیری کرد./حیدری با بیان اینکه بیماری نیوکاسل در طیور با بی اشتهایی شروع می شود، گفت: از علائم بالینی بیماری می توان به پیچش گردن پرنده و فلجی بال و پا اشاره کرد، ضمن اینکه علائم گوارشی بیماری شامل اسهال سبزرنگ، سیاه شدن ریش و تاج و… خصوصا در پرنده های جوان نیز دیده می شود.

پ
پ

وی اضافه کرد: بیماری نیوکاسل دارای تلفات بالا بوده و در صورت شیوع آن در طیور بومی احتمال انتقال آن به واحدهای صنعتی خیلی زیاد است، به نحوی که حتی از طریق تردد افراد با لباس و کفش آلوده بیماری منتقل می‌شود.
 
حیدری در پایان از روستائیان خواست تا برای واکسیناسیون طیور بومی خود علیه بیماری نیوکاسل با کارشناسان دامپزشکی همکاری کنند/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.