شنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۵ Saturday, 12 September , 2026 ساعت تعداد کل نوشته ها : 24178 تعداد نوشته های امروز : 6×
افزایش باد در راه است/بارش‌های مؤثر از اواخر مهر؟
21 شهریور 1405 - 12:30
شناسه : 304082
2
هواشناسی:آرامش جوی در کرمانشاه تا پایان هفته طلوع‌‌کرمانشاه : بر اساس آخرین داده‌های هواشناسی استان کرمانشاه، شرایط جوی استان از امروز شنبه ۲۱ شهریور تا اواسط هفته آینده عمدتاً پایدار خواهد بود. در این مدت، آسمان بیشتر مناطق صاف تا کمی ابری پیش‌بینی شده و در برخی ساعات نیز وزش باد رخ می‌دهد که شدت آن غالباً ملایم خواهد بود/روند دمایی نیز تا اوایل هفته آینده تغییر چشمگیری نخواهد داشت؛ با این حال از روز سه‌شنبه تا پایان هفته، متوسط دما در اغلب مناطق استان اندکی افزایش پیدا می‌کند/مهم‌ترین تحول پیش‌بینی‌شده برای ادامه هفته، روز پنجشنبه رخ خواهد داد. بر اساس خروجی‌های جدید هواشناسی، عبور موجی از جو منطقه در برخی ساعات موجب افزایش نسبی سرعت وزش باد در سطح استان خواهد شد.
منبع : طلوع کرمانشاه
پ
پ

آخرین پیش‌بینی‌های هواشناسی از تداوم شرایط جوی نسبتاً پایدار در استان کرمانشاه طی روزهای آینده حکایت دارد؛ آسمان بیشتر مناطق صاف تا کمی ابری خواهد بود و وزش باد نیز عمدتاً ملایم پیش‌بینی شده است. در عین حال، از اواسط هفته افزایش مختصر دما و در روز پنجشنبه افزایش نسبی سرعت باد انتظار می‌رود. در چشم‌انداز بلندمدت نیز احتمال آغاز بارش‌های مؤثر پاییزی از اواخر مهر یا اوایل آبان مطرح شده است؛ هرچند کارشناسان تأکید دارند این برآوردها به دلیل ماهیت بلندمدت، می‌تواند در هفته‌های آینده تغییر کند.

تداوم پایداری جو در روزهای آینده

بر اساس آخرین داده‌های هواشناسی استان کرمانشاه، شرایط جوی استان از امروز شنبه ۲۱ شهریور تا اواسط هفته آینده عمدتاً پایدار خواهد بود. در این مدت، آسمان بیشتر مناطق صاف تا کمی ابری پیش‌بینی شده و در برخی ساعات نیز وزش باد رخ می‌دهد که شدت آن غالباً ملایم خواهد بود.

در این بازه زمانی، نشانه‌ای از تغییر قابل توجه و گسترده در وضعیت جوی استان دیده نمی‌شود و شرایط عمومی هوا در بیشتر نقاط کرمانشاه آرام خواهد بود.

روند دمایی نیز تا اوایل هفته آینده تغییر چشمگیری نخواهد داشت؛ با این حال از روز سه‌شنبه تا پایان هفته، متوسط دما در اغلب مناطق استان اندکی افزایش پیدا می‌کند.

پنجشنبه؛ مهم‌ترین تغییر جوی هفته

مهم‌ترین تحول پیش‌بینی‌شده برای ادامه هفته، روز پنجشنبه رخ خواهد داد. بر اساس خروجی‌های جدید هواشناسی، عبور موجی از جو منطقه در برخی ساعات موجب افزایش نسبی سرعت وزش باد در سطح استان خواهد شد.

این موج در پیش‌بینی فعلی با بارش قابل توجه همراه نیست و بنابراین افزایش سرعت باد، مهم‌ترین پیامد جوی آن برای کرمانشاه خواهد بود. روز جمعه نیز در مجموع پدیده جوی قابل توجهی برای استان پیش‌بینی نشده است.

پاییز کرمانشاه؛ بارش‌های مؤثر از چه زمانی آغاز می‌شود؟

در کنار پیش‌بینی کوتاه‌مدت، چشم‌انداز بارش‌های پاییزی نیز از موضوعات مهم مورد توجه مردم و مسئولان است. بر اساس برآوردهای مطرح‌شده از سوی مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه، احتمال دارد بارش‌های مؤثر پاییزی از اواخر مهر یا اوایل آبان آغاز شود؛ زمانی که نسبت به برخی سال‌های گذشته می‌تواند شروع زودتری برای بارش‌های مؤثر رقم بزند.

با این حال، وقوع چند بارش پراکنده در مهرماه لزوماً به معنای آغاز فصل بارشی مؤثر نیست. برای شکل‌گیری شرایط بارشی مطلوب، تداوم بارش‌ها، گستردگی آنها در سطح استان و تکرار چند سامانه مناسب اهمیت بیشتری دارد.

بر همین اساس، پیش‌بینی فعلی نشان می‌دهد در میان ماه‌های پاییز، آبان و آذر می‌توانند شرایط بارشی مناسب‌تری نسبت به مهرماه داشته باشند.

پیش‌بینی بارش بالاتر از نرمال؛ اما با یک هشدار مهم

چشم‌انداز کلی ارائه‌شده برای پاییز پیش‌رو، احتمال بارش بیشتر از میانگین بلندمدت در استان کرمانشاه را نشان می‌دهد. در این برآورد، اثرگذاری الگوهای اقلیمی از جمله ال‌نینو نیز مورد توجه قرار گرفته است.

در بخش دمایی نیز انتظار می‌رود پاییز امسال در کرمانشاه به‌طور متوسط اندکی گرم‌تر از شرایط معمول باشد و میانگین دما حدود نیم تا یک درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین بلندمدت قرار گیرد.

با این حال، نباید پیش‌بینی‌های فصلی را با پیش‌بینی قطعی یک رویداد جوی یکسان دانست. دقت پیش‌بینی‌های بلندمدت کمتر از پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت است و با ورود داده‌های جدید، احتمال اصلاح و تغییر این برآوردها وجود دارد.

جمع‌بندی؛ فعلاً هوای آرام، چشم‌انداز امیدوارکننده برای پاییز

آنچه از مجموع پیش‌بینی‌های جدید برمی‌آید، نشان‌دهنده ادامه یک دوره نسبتاً پایدار در کرمانشاه طی روزهای آینده است؛ آسمان عمدتاً صاف تا کمی ابری خواهد بود، وزش باد در بیشتر ساعات ملایم است و تغییر دما نیز تا اوایل هفته آینده محدود خواهد بود.

در ادامه، افزایش مختصر دما و افزایش سرعت باد در روز پنجشنبه مهم‌ترین تغییرات جوی مورد انتظار هستند. در چشم‌انداز بلندمدت نیز احتمال آغاز بارش‌های مؤثر از اواخر مهر یا اوایل آبان و بارش‌های بهتر در آبان و آذر مطرح شده است؛ پیش‌بینی‌ای که البته باید با توجه به ماهیت متغیر پیش‌بینی‌های فصلی، در هفته‌های آینده دوباره ارزیابی شود.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.