شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 27 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20829 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

در راستای تحقق شعار سال؛ هنرستانها مولد سازی می شوند چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟ مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟ خودروهای رسوبی در پارکینگ های کرمانشاه تعیین تکلیف می شوند پاداش ۳۰ میلیون ریالی نیرو های شرکت بازیافت شهرداری کرمانشاه فردا پرداخت می شود افزایش بیماران خاص در کرمانشاه/بیش از ۴۰ هزار بیمار خاص در استان داریم درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟ افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه وقتی برخی نانوایی‌های کرمانشاه نان را گران‌تر می‌فروشند نگاه ویژه شهردار کرمانشاه به مشکلات و تلاش برای رفع آنها حذف کامل کروکی کاغذی در کرمانشاه بکارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای کشاورزی و تولیدی استان کرمانشاه ممنوع است امیدواری برای بارش‌های خوب در اردیبهشت کرمانشاه/ رشد ۱۵ درصدی بارش‌ها مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید حلقه انگشتری که کار را به جای باریک کشاند مسئولان برای توسعه راه‌های جاده‌ای روستاهای پاوه چاره‌اندیشی کنند قطار شهر با شتاب پیش خواهد رفت/ از نقد منصفانه استقبال می کنیم/تعلل و انفعال شورای شهرکرمانشاه صدای شهردار را درآورد استاندار: وضعیت شورای شهر کرمانشاه تا ۲ هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد انتقاد یک استاد دانشگاه به تاثیرات منفی تاخیر در تایید و ابلاغ بودجه مدیریت شهری کم‌خطر اما پردردسر!

یک میلیارد مترمکعب کسری منابع آب زیرزمینی کرمانشاه با ۲ سال بارش جبران نمی‌شود/ماهیدشت، کنگاور،حسن‌آباد- شیان حجم بیشتری از کمبود را به خود اختصاص می‌دهند
16 تیر 1399 - 9:37
شناسه : 233261
3
طلوع‌‌کرمانشاه :

 مدیر دفتر مطالعات پایه شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه گفت:کسری یک میلیارد مترمکعبی که در مخازن آب زیرزمینی استان داریم طی حدود ۲۰ تا ۳۰ سال رخ داده و با بارش‌های خوب دو یا سه سال احیا نمی‌شود./سید مهران وحدتی با بیان اینکه در استان کرمانشاه از سال ۱۳۷۸ تا سال ۱۳۹۳ درگیر دوره‌های خشکسالی متناوب بودیم، اظهار کرد: کاهش بارش‌ها از یک سو و  اضافه برداشت به صورت غیرمجاز از مخازن آب زیرزمینی از سوی دیگر، منجر به کسری تجمعی حدود یک میلیارد مترمکعبی شده که اکنون با آن مواجهیم./وی ادامه داد: این کسری یک میلیارد مترمکعبی حاصل اضافه برداشت ۲۰ تا ۳۰ ساله و سالانه نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب است./مدیر دفتر مطالعات پایه شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با اشاره به وجود دو حوزه آبریز کرخه و حوزه مرزی غرب کشور در  استان کرمانشاه، تاکید کرد: عمده کسری که در مخازن آب زیرزمینی استان داریم مربوط به حوزه آبریز کرخه است که البته پتانسیل آبی بیشتری هم دارد و سهم حوزه مرزی غرب کشور از کسری مخازن آب زیرزمینی استان حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون مترمکعب است./وی درباره اینکه این کسری مخازن چگونه ایجاد شده نیز یادآور شد: کسری مخازن زمانی رخ می‌دهد که در یک محدوده مطالعاتی میزان برداشت و مصرف متناسب با بیلان آبی و آنچه که طبیعت از نظر منابع آب در اختیار ما قرار می‌دهد، نباشد./مدیر دفتر مطالعات پایه شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه از تاثیر اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی بر وضعیت دشت‌ها و محدوده‌های مطالعاتی استان هم یاد کرد و ادامه داد: از ۲۳ محدوده مطالعاتی که در استان داریم، هم اکنون ۱۳ محدوده مطالعاتی ممنوعه است.

پ
پ

وحدتی اضافه کرد: ممنوعیت این محدوده‌های مطالعاتی تا سال ۱۴۰۰ و یا ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت و ادامه این محدودیت منوط به انجام مطالعات بعدی است.

به گفته وحدتی برخی محدوده‌های مطالعاتی مانند ماهیدشت، کنگاور و حسن‌آباد- شیان حجم بیشتری از کسری مخازن آب زیرزمینی را به خود اختصاص می‌دهند.

وی درباره راهکارهایی که می‌تواند به جبران تدریجی بخشی از کسری مخازن آب زیرزمینی در بلندمدت کمک کند، اظهار کرد: از سوی وزارت نیرو دو برنامه اساسی دنبال می‌شود که در کرمانشاه نیز با جدیت دنبال اجرایی کردن آنها هستیم که یکی از آنها طرح احیا و تعادل بخشی دشت‌ها و دیگری طرح سازگاری با کم آبی است.

مدیر دفتر مطالعات پایه شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه مقابله با اضافه برداشت از چاه‌های مجاز، برخورد با هرگونه برداشت غیرمجاز از منابع آب سطحی و زیرزمینی، تطبیق تامین نیازها با شرایط موجود و… را از مهمترین اهداف این دو طرح دانست.

وحدتی با بیان اینکه یکی دیگر از مواردی که در قالب این دو طرح دنبال می‌شود اصلاح الگوی کشت کشاورزی متناسب با پتانسیل منابع آبی استان است، ادامه داد: البته در این برنامه‌ها به مواردی از جمله تغذیه مصنوعی در جایی که پتانسیل وجود دارد نیز توجه شده است.

مدیر دفتر مطالعات پایه شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه با وجود همه این برنامه‌ها جبران کسری مخازن آب زیرزمینی در کوتاه مدت میسر نخواهد بود، اضافه کرد: این کسری حاصل ۲۰ تا ۳۰ سال تغییرات تراز آبی است و جبران آن زمان نیاز دارد.

وی معتقد است، بارندگی‌های خوب دو یا سه سال متناوب مانند بارش ۷۰۰ میلی‌متری سال آبی ۹۵-۹۴ یا بارش ۸۰۰ میلی‌متری  سال آبی ۹۸-۹۷ نمی‌توانداین کسری را جبران کند و در کنار برنامه‌‎های بلندمدتی که وجود دارد نیازمند صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب خصوصا در بخش کشاورزی هم هستیم/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.