جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20829 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

در راستای تحقق شعار سال؛ هنرستانها مولد سازی می شوند چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟ مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟ خودروهای رسوبی در پارکینگ های کرمانشاه تعیین تکلیف می شوند پاداش ۳۰ میلیون ریالی نیرو های شرکت بازیافت شهرداری کرمانشاه فردا پرداخت می شود افزایش بیماران خاص در کرمانشاه/بیش از ۴۰ هزار بیمار خاص در استان داریم درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟ افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه وقتی برخی نانوایی‌های کرمانشاه نان را گران‌تر می‌فروشند نگاه ویژه شهردار کرمانشاه به مشکلات و تلاش برای رفع آنها حذف کامل کروکی کاغذی در کرمانشاه بکارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای کشاورزی و تولیدی استان کرمانشاه ممنوع است امیدواری برای بارش‌های خوب در اردیبهشت کرمانشاه/ رشد ۱۵ درصدی بارش‌ها مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید حلقه انگشتری که کار را به جای باریک کشاند مسئولان برای توسعه راه‌های جاده‌ای روستاهای پاوه چاره‌اندیشی کنند قطار شهر با شتاب پیش خواهد رفت/ از نقد منصفانه استقبال می کنیم/تعلل و انفعال شورای شهرکرمانشاه صدای شهردار را درآورد استاندار: وضعیت شورای شهر کرمانشاه تا ۲ هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد انتقاد یک استاد دانشگاه به تاثیرات منفی تاخیر در تایید و ابلاغ بودجه مدیریت شهری کم‌خطر اما پردردسر!

این بیماری ۱۰۰ درصد کُشنده است!
10 مهر 1400 - 10:17
شناسه : 272693
1
 مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

کیوان خاصی؛ از بیماری‌ هاری به عنوان یک بیماری کشنده یاد کرد و افزود: این بیماری در اثر حمله ویروسی به سیستم عصبی ایجاد می شود./وی افزود: ویروس هاری در بزاق پنهان شده و اغلب با گاز گرفتن حیوان یا انسان آلوده به فرد سالم منتقل می شود./وی با بیان اینکه ویروس هاری تنها در پستانداران ایجاد بیماری می کند، خاطرنشان کرد: پرندگان، ماهی‌ ها، خزندگان و دوزیستان به این بیماری مبتلا نمی شوند./ خاصی دلیل اهمیت بیماری هاری را میزان کشندگی ۱۰۰ درصدی آن عنوان کرد و افزود: پس از ظهور علائم بیماری چه در انسان و چه در حیوان، در صورت عدم واکسیناسیون به موقع عملا امکان درمان وجود ندارد و بیمار محکوم به مرگ است./خاصی در ادامه اصلی‌ترین راه سرایت این بیماری را گاز گرفتن به وسیله حیوانات آلوده عنوان کرد و افزود: در مورد گربه و گربه‌سانان از راه پنجه کشیدن هم انتقال بیماری امکانپذیر است، چرا که گربه سانان دائم مشغول لیسیدن پنجه‌هایشان بوده و پنجه هایش آلوده به بزاق است و در موقع پنجه کشیدن می توانند ویروس را از راه خراش به انسان منتقل کنند./وی خاطرنشان کرد: بیماری هاری از راه پوست سالم قابل سرایت نیست، اما اگر کوچکترین خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد، امکان سرایت هم وجود دارد./خاصی گفت: راه دیگر انتقال این بیماری از طریق مخاط سگ و گربه است. این حیوانات ممکن است به ظاهر سالم باشند، اما اگر در اواخر دوره نهفتگی بیماریهاری هستند، می‌توانند ویروس را از راه لیسیدن مخاط لب، چشم و بینی به صاحبان خود منتقل کنند.

پ
پ

 مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هاری را یک بیماری با کشندگی ۱۰۰ درصد عنوان کرد و افزود: اگر علائم بیماری در فردی ایجاد شود، در صورت عدم واکسیناسیون به موقع حتما جان خود را از دست خواهد داد.

کیوان خاصی؛ از بیماری‌ هاری به عنوان یک بیماری کشنده یاد کرد و افزود: این بیماری در اثر حمله ویروسی به سیستم عصبی ایجاد می شود.

وی افزود: ویروس هاری در بزاق پنهان شده و اغلب با گاز گرفتن حیوان یا انسان آلوده به فرد سالم منتقل می شود.

وی با بیان اینکه ویروس هاری تنها در پستانداران ایجاد بیماری می کند، خاطرنشان کرد: پرندگان، ماهی‌ ها، خزندگان و دوزیستان به این بیماری مبتلا نمی شوند.

 خاصی دلیل اهمیت بیماری هاری را میزان کشندگی ۱۰۰ درصدی آن عنوان کرد و افزود: پس از ظهور علائم بیماری چه در انسان و چه در حیوان، در صورت عدم واکسیناسیون به موقع عملا امکان درمان وجود ندارد و بیمار محکوم به مرگ است.

خاصی در ادامه اصلی‌ترین راه سرایت این بیماری را گاز گرفتن به وسیله حیوانات آلوده عنوان کرد و افزود: در مورد گربه و گربه‌سانان از راه پنجه کشیدن هم انتقال بیماری امکانپذیر است، چرا که گربه سانان دائم مشغول لیسیدن پنجه‌هایشان بوده و پنجه هایش آلوده به بزاق است و در موقع پنجه کشیدن می توانند ویروس را از راه خراش به انسان منتقل کنند.

وی خاطرنشان کرد: بیماری هاری از راه پوست سالم قابل سرایت نیست، اما اگر کوچکترین خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد، امکان سرایت هم وجود دارد.

خاصی گفت: راه دیگر انتقال این بیماری از طریق مخاط سگ و گربه است. این حیوانات ممکن است به ظاهر سالم باشند، اما اگر در اواخر دوره نهفتگی بیماریهاری هستند، می‌توانند ویروس را از راه لیسیدن مخاط لب، چشم و بینی به صاحبان خود منتقل کنند.

این مسئول درمان به موقع را در بیماران مبتلا به هاری موثر دانست و افزود: ضروری است افراد در صورت گزش توسط حیوان، ابتدا آرامش خود را حفظ کرده و در ساعات اولیه پس از گزش، لابلا و عمق زخم را دست کم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب تمیز و صابون مورد شستشو قرار دهند.

 رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی کرمانشاه تاکید کرد: این اقدام مهمترین نقش را در پیشگیری از هاری دارد.

خاصی گفت: در گام بعدی افراد باید به نزدیک ترین مرکز درمان هاری جهت انجام واکسیناسیون مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۲ مرکز پیشگیری و درمان هاری در سطح استان فعال است.

این مسئول یادآور شد: امروزه با پیشرفت علم و ساخت واکسن، بیماری هاری قابل پیشگیری است، اما تاثیر واکسن زمانی است که به موقع و پیش از ظهور علائم بیماری تزریق شود./ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.