شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 27 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20829 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

در راستای تحقق شعار سال؛ هنرستانها مولد سازی می شوند چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟ مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟ خودروهای رسوبی در پارکینگ های کرمانشاه تعیین تکلیف می شوند پاداش ۳۰ میلیون ریالی نیرو های شرکت بازیافت شهرداری کرمانشاه فردا پرداخت می شود افزایش بیماران خاص در کرمانشاه/بیش از ۴۰ هزار بیمار خاص در استان داریم درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟ افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه وقتی برخی نانوایی‌های کرمانشاه نان را گران‌تر می‌فروشند نگاه ویژه شهردار کرمانشاه به مشکلات و تلاش برای رفع آنها حذف کامل کروکی کاغذی در کرمانشاه بکارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای کشاورزی و تولیدی استان کرمانشاه ممنوع است امیدواری برای بارش‌های خوب در اردیبهشت کرمانشاه/ رشد ۱۵ درصدی بارش‌ها مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید حلقه انگشتری که کار را به جای باریک کشاند مسئولان برای توسعه راه‌های جاده‌ای روستاهای پاوه چاره‌اندیشی کنند قطار شهر با شتاب پیش خواهد رفت/ از نقد منصفانه استقبال می کنیم/تعلل و انفعال شورای شهرکرمانشاه صدای شهردار را درآورد استاندار: وضعیت شورای شهر کرمانشاه تا ۲ هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد انتقاد یک استاد دانشگاه به تاثیرات منفی تاخیر در تایید و ابلاغ بودجه مدیریت شهری کم‌خطر اما پردردسر!

محوطه تاریخی مقابر «ابودجانه» ریجاب شهرستان دالاهو ساماندهی می‌شود
02 آذر 1400 - 11:40
شناسه : 274107
0
 رییس پایگاه میراث‌ فرهنگی محور ساسانی؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

«امین قهرمانی» افزود: در این مجموعه تعدادی آرامگاه به سبک چهار طاقی‌های دوره ساسانی وجود دارد که در میان این قبور، بنای عظیمی دیده می‌شود که در میان اهالی محل به مقبره ابودجانه معروف است./او ادامه داد: با توجه به اهمیت تاریخی – فرهنگی مجموعه و حضور بازدیدکنندگان و گردشگران در محوطه این آثار، طرح سامان‌دهی و محوطه‌سازی در دستور کار پایگاه قرار گرفت./قهرمانی تصریح کرد: از محل اعتبارات اسناد خزانه ۱۴۰۲ مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان برای سامان‌دهی این مجموعه در نظر گرفته شده است./او گفت: در طرح سامان‌دهی مجموعه مقابر ابودجانه، محوطه‌سازی مجموعه، مرمت‌های اضطراری، نجات‌بخشی درخت سرو کهن‌سال محوطه و تکمیل و راه‌اندازی سرویس‌های بهداشتی انجام شده است./رییس پایگاه میراث‌ فرهنگی محور ساسانی کرمانشاه – قصرشیرین افزود: فعالیت‌های پایگاه محور ساسانی کرمانشاه – قصرشیرین از کاخ فیروزآباد واقع در شهرستان اسلام‌آبادغرب در سال‌های گذشته شروع شده و در طول مسیر آثار تاریخی همچون سرخه دیزه، مجموعه قلعه یزدگرد، طاق گرا، زیج منیژه پاطاق، مجموعه بناهای متعدد در حوزه شهرستان سرپل‌ذهاب که برخی از آنان از جمله گوردخمه دکان داود، نقش برجسته آنوبانی‌نی، قلعه گبری، زیج منیژه انزل، زیج منیژه قلعه شاهین، قلعه منیژه و قلعه مریم مربوط به دوره ساسانی را شامل شده است./او افزود:همچنین در ادامه مسیر عمارت خسرو، نهر ساسانی، بان قلعه و چهار قاپی نیز جزو نمونه‌هایی از شاخص فعالیت‌های پایگاه است./قهرمانی گفت: اعتباراتی که از سال گذشته در اختیار ما قرار گرفته بیشتر آن از منابع اعتبارات استانی و زلزله بوده و بخشی هم از اعتبارات امانی از محل اعتبارات ملی است.  

پ
پ

 رییس پایگاه میراث‌ فرهنگی محور ساسانی کرمانشاه – قصرشیرین، از سامان‌دهی محوطه مجموعه تاریخی مقابر «ابودجانه» در منطقه ریجاب از توابع شهرستان دالاهو خبر داد و گفت: این مجموعه شامل قبرستانی متعلق به صدر اسلام است.

«امین قهرمانی» افزود: در این مجموعه تعدادی آرامگاه به سبک چهار طاقی‌های دوره ساسانی وجود دارد که در میان این قبور، بنای عظیمی دیده می‌شود که در میان اهالی محل به مقبره ابودجانه معروف است.  

او ادامه داد: با توجه به اهمیت تاریخی – فرهنگی مجموعه و حضور بازدیدکنندگان و گردشگران در محوطه این آثار، طرح سامان‌دهی و محوطه‌سازی در دستور کار پایگاه قرار گرفت.  

قهرمانی تصریح کرد: از محل اعتبارات اسناد خزانه ۱۴۰۲ مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان برای سامان‌دهی این مجموعه در نظر گرفته شده است.  

او گفت: در طرح سامان‌دهی مجموعه مقابر ابودجانه، محوطه‌سازی مجموعه، مرمت‌های اضطراری، نجات‌بخشی درخت سرو کهن‌سال محوطه و تکمیل و راه‌اندازی سرویس‌های بهداشتی انجام شده است.  

رییس پایگاه میراث‌ فرهنگی محور ساسانی کرمانشاه – قصرشیرین افزود: فعالیت‌های پایگاه محور ساسانی کرمانشاه – قصرشیرین از کاخ فیروزآباد واقع در شهرستان اسلام‌آبادغرب در سال‌های گذشته شروع شده و در طول مسیر آثار تاریخی همچون سرخه دیزه، مجموعه قلعه یزدگرد، طاق گرا، زیج منیژه پاطاق، مجموعه بناهای متعدد در حوزه شهرستان سرپل‌ذهاب که برخی از آنان از جمله گوردخمه دکان داود، نقش برجسته آنوبانی‌نی، قلعه گبری، زیج منیژه انزل، زیج منیژه قلعه شاهین، قلعه منیژه و قلعه مریم مربوط به دوره ساسانی را شامل شده است.  

او افزود:همچنین در ادامه مسیر عمارت خسرو، نهر ساسانی، بان قلعه و چهار قاپی نیز جزو نمونه‌هایی از شاخص فعالیت‌های پایگاه است.  

قهرمانی گفت: اعتباراتی که از سال گذشته در اختیار ما قرار گرفته بیشتر آن از منابع اعتبارات استانی و زلزله بوده و بخشی هم از اعتبارات امانی از محل اعتبارات ملی است.  

او ادامه داد: از محل این اعتبارات در چند بنای شاخص مانند نقش برجسته آنوبانی‌نی، محوطه گوردخمه دکان داود، زیج منیژه پاطاق و مقابر ابودجانه اقدامات عمرانی و مرمتی انجام شده است.  

رییس پایگاه میراث‌ فرهنگی محور ساسانی کرمانشاه – قصرشیرین در خاتمه اظهار کرد: از محل اعتبارات امانی که در اختیار داشتیم، سامان‌دهی و محوطه‌سازی راه دسترسی دکان داود، سامان‌دهی و مرمت‌های اضطراری کانال ساسانی قصرشیرین و مرمت‌های اضطراری امارت خسرو نیز انجام شده است.  

وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند، حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.  

بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.  استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ شهر دارد./ایرنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.