پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 2 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20850 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

کلیات بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تصویب شد هیچ دستگاهی به دستگاههای دیالیزی کرمانشاه اضافه نشده است/ منتظر تحقق وعده استاندار برای اهدای زمین هستیم آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب برای مقابله با «سقط» همه دستگاه‌ها پای کار بیایند کتمان موضوع و یا بیان ناقص آن موجب شبه سازی در اذهان می شود/ سخنان رییس شورای شهر درخصوص بودجه شهرداری کذب است/تحقق ۷۰درصدی بودجه شهرداری کرمانشاه نرخ جدید کرایه اتوبوس و تاکسی درون شهری اعلام شد گوشت دام کرمانشاه بالاترین کیفیت را دارد/مافیای دام موجب گرانی گوشت می شود ۴۱ نقطه حادثه خیز در جاده‌های کرمانشاه ایمن شد توافقات امیدبخش برای راه آهن کرمانشاه – خسروی و قطار شهری ۹۵درصد متقاضیان کارت ملی خود را دریافت کرده اند ثبت ۳۰ حادثه کوهستان از ابتدای امسال در کرمانشاه تبریک شهردار کرمانشاه به مناسبت روز شوراها سامانه بارشی قوی در راه کرمانشاه خطراتی که «روغن کرمانشاهی» را تهدید می‌کند تلاش برای جهش تولید در دیم زارهای کرمانشاه /طرح های راکد و بحران زده کشاورزی باید فعال شوند مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟ یک روانپزشک نسبت به مصرف خودسرانه داروهای خواب‌آور هشدار داد آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟

آغوش بسته قشلاق و روزهای سخت کوچ‌روها
18 آبان 1397 - 20:25
شناسه : 11106
2
طلوع‌‌کرمانشاه :

حسن احمدی، مدیرکل امور عشایر کرمانشاه : در مورد وضعیت عشایر به بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: بارندگی‌ها شرایط را برای کوچ‌روها در ییلاق سخت کرده و عشایر به کوچ زودهنگام نیاز دارند/طبق تقویم زمان‌بندی کوچ از سوی سازمان جنگلها و مراتع، عشایر باید از ۳۰ آبان کوچ کنند و تا زمان کوچ عشایر هنوز زمان باقی است/احمدی از نشستی که با دامپزشکی و جهادکشاورزی در این مورد داشته‌اند، گفت که تقاضای صدور مجوز کوچ از ۱۵ آبان را داشتیم، اما تاکنون موافقت نشده است/خسرو شهبازی، رییس جهادکشاورزی کرمانشاه:کوچ عشایر زمان مشخصی دارد و پیش از این تاریخ عشایر نمی‌توانند کوچ کنند/وی کوچ زودهنگام را موجب تخریب طبیعت به دلیل از بین رفتن گیاهان تازه روییده به وسیله سم دام‌ها می‌داند/جمعی از عشایر می‌گویند که همه داروندارشان همین دام‌هایی است که آن هم با سیلی تلف شود دیگر چیزی ندارند، نابودی آذوقه و سرپناهشان زیر رگبار باران و تخریب راه‌های ارتباطی که کوچ را برایشان سخت می‌کند.

پ
پ

آهنگ کوچ کرده‌اند و زندگی این روزها در ییلاق برایشان حسابی دردسرساز شده است؛ بار و بنه سفر را بسته‌اند و آماده کوچ‌اند تا در دل قشلاق زندگی را از سر بگیرند.

هنگامه کوچشان امسال زودتر از سال‌های قبل فرارسیده و پاییز زودتر از همیشه به سراغشان رفته است؛ بارش باران و سردی هوا در ییلاق کوچ‌روها را در تنگنا قرار داده، اما راه فراری از آن ندارند.

علی رغم هشدارها و اطلاعیه‌های متعدد سازمان هواشناسی برای پاییز زودهنگام و آغاز بارش‌ها از ماه‌ها قبل، انگار مسئولان استان کرمانشاه هیچ توجهی به مشکلات عشایر ندارند و آنها را در یک سردرگمی و بلاتکلیفی برای کوچ قرار داده‌اند.

از یک طرف عشایر مجبور به کوچ از ییلاق هستند و از سوی دیگر با آغوش بسته قشلاق روبرو هستند و نمی‌دانند باید چکار کنند؛ ماندن در ییلاق قطعا برایشان زیان‌بار است و به شدت به تدبیری نیاز دارند که در تصمیمات مسئولان به چشم نمی‌خورد.

امور عشایری: کوچ زودهنگام نیاز داریم

حسن احمدی، مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه  در مورد وضعیت عشایر به بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: بارندگی‌ها شرایط را برای کوچ‌روها در ییلاق سخت کرده و عشایر به کوچ زودهنگام نیاز دارند.

وی می‌گوید که طبق تقویم زمان‌بندی کوچ از سوی سازمان جنگلها و مراتع، عشایر باید از ۳۰ آبان کوچ کنند و تا زمان کوچ عشایر هنوز زمان باقی است.

مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه از نشستی که با دامپزشکی و جهادکشاورزی در این مورد داشته‌اند، گفت که تقاضای صدور مجوز کوچ از ۱۵ آبان را داشتیم، اما تاکنون موافقت نشده است.

احمدی، شرایط جوی هوا در مناطق ییلاقی را برا عشایر غیرقابل تحمل می‌داند و می‌گوید که عشایر استان در حال حاضر برای دریافت برگه خروج، آذوقه و علوفه برای کوچ به مناطق قشلاقی مراجعه می کنند اما هنوز مجوز انتقال دام صادر نشده است.

به گفته وی، ۱.۵ میلیون راس از مجموع ۳ میلیون راس دام استان متعلق به عشایر است که ۳۵ درصد گوشت مورد نیاز استان را تامین می کنند.

جهادکشاورزی: امکان کوچ زودهنگام نیست

سازمان جهادکشاورزی استان اما مخالف کوچ زودهنگام عشایر است و این وسط عشایر در گیر و دار و بوروکراسی و قانون مانده‌اند و راهی جز تحمل شرایط سخت را ندارند.

خسرو شهبازی، رییس سازمان جهادکشاورزی استان  می‌گوید که کوچ عشایر زمان مشخصی دارد و پیش از این تاریخ عشایر نمی‌توانند کوچ کنند.

وی کوچ زودهنگام را موجب تخریب طبیعت به دلیل از بین رفتن گیاهان تازه روییده به وسیله سم دام‌ها می‌داند و اینکه بعد از تاریخ تعیین شده مانعی برای کوچ عشایر وجود ندارد، اما اداره منابع طبیعی به طور جدی از کوچ زودهنگام عشایر جلوگیری می کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه آب پاکی را روی دست عشایر می‌ریزد و می‌گوید با توجه به اینکه بارش‌ها در سطح استان ضعیف است و کوچ زودهنگام نیز سبب تخریب طبیعت می شود برنامه‌ای برای صدور مجوز کوچ زودهنگام در استان نداریم.

عشایر: ماندن در ییلاق ما را متضرر می‌کند

جمعی از عشایر نیز خواستار اتخاذ تدابیری برای کوچ زودهنگام شدند و ماندن در ییلاق با این شرایط را منجر به وارد آمدن خسارت به عشایر دانستند.

آنها می‌گویند که همه داروندارشان همین دام‌هایی است که آن هم با سیلی تلف شود دیگر چیزی ندارند، نابودی آذوقه و سرپناهشان زیر رگبار باران و تخریب راه‌های ارتباطی که کوچ را برایشان سخت می‌کند.

 شکی نیست که هر سیاه‌چادر یک مرزبانی و یک کارگاه تولیدی است و بدون فعالیت آنها بخشی از امور دیگر امکان‌پذیر نیست؛ لذا مسئولان بهتر است به جای مانع‌تراشی به فکر خدمت به عشایری باشند تا آنها هم بدون دغدغه در سنگر تولید نقش‌آفرینی کنند/مهر

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.