یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Sunday, 5 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20857 تعداد نوشته های امروز : 3×

آخرین خبرها

اطلاعیه قطعی آب در کرمانشاه ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد کرمانشاه از فردا دوباره بارانی می‌شود اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است این سامانه پُربارش تا کی مهمان کرمانشاه است؟ فضای کرمانشاه درگیر فامیل بازی و مدیریت های سفارشی است/ معضل بیکاری استان ریشه در مدیریت ناکارآمد دارد بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه به سرانجام رسید کلیات بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تصویب شد هیچ دستگاهی به دستگاههای دیالیزی کرمانشاه اضافه نشده است/ منتظر تحقق وعده استاندار برای اهدای زمین هستیم آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب برای مقابله با «سقط» همه دستگاه‌ها پای کار بیایند کتمان موضوع و یا بیان ناقص آن موجب شبه سازی در اذهان می شود/ سخنان رییس شورای شهر درخصوص بودجه شهرداری کذب است/تحقق ۷۰درصدی بودجه شهرداری کرمانشاه نرخ جدید کرایه اتوبوس و تاکسی درون شهری اعلام شد گوشت دام کرمانشاه بالاترین کیفیت را دارد/مافیای دام موجب گرانی گوشت می شود ۴۱ نقطه حادثه خیز در جاده‌های کرمانشاه ایمن شد توافقات امیدبخش برای راه آهن کرمانشاه – خسروی و قطار شهری ۹۵درصد متقاضیان کارت ملی خود را دریافت کرده اند ثبت ۳۰ حادثه کوهستان از ابتدای امسال در کرمانشاه تبریک شهردار کرمانشاه به مناسبت روز شوراها

نان سبوس دار سالم‌ترین نوع نان است
18 شهریور 1397 - 10:38
شناسه : 8934
6
طلوع‌‌کرمانشاه :

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: نان‌هایی که از آرد سبوس دار تهیه و با خمیر مایه عمل آوری می‌شود، سالم‌ترین نان‌ها هستند.

پ
پ
به گزارش طلوع کرمانشاه نیلوفر حیدری مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه سبوس (جدار خارجی گندم) دارای مقادیر زیادی از ویتامین‌ها است، افزود: به طور میانگین ویتامین، مواد معدنی و فیبر در نان‌های سبوس دار ۲ برابر نان‌های سفید است.
حیدری گفت: نان‌های تهیه شده از آرد سبوس دار که رنگ تیره تری دارند مانند نان سنگک، نسبت به نان‌های تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارند.
وی اظهار داشت: سبوس نان از یبوست پیشگیری می‌کند و علاوه بر این سبوس از مواد غذایی مورد نیاز باکتری‌های روده است که علیه بیماری‌های میکروبی روده عمل می‌کند و سیستم ایمنی بدن را فعال می‌سازد.
حیدری اضافه کرد: همچنین مواد فیبری موجود در نان سبوس دار، کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع می‌کنند.
او تاکید کرد نان‌های تهیه شده از آرد سبوس دار نه تنها مقداری از نیاز روزانه بدن به املاح، پروتئین، فیبر و ویتامین‌ها و املاح را تامین می‌کند بلکه موجب کاهش روند شیوع چاقی و بیماری‌های غیرواگیر بخصوص دیابت می‌شوند.
حیدری اضافه کرد: آرد سبوس دار صرفا در کارخانه آرد تولید می‌شود و اضافه کردن سبوس به آرد مصرفی در نانوایی‌ها صحیح نیست.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه غذای اصلی مردم کشورمان نان است، گفت: نان همواره در نزد ایرانیان از جایگاه خاصی برخوردار بوده است.
حیدری افزود: طبق نتایج بررسی‌های انجام شده در ایران، متوسط مصرف نان حدود ۴۱۰ گرم در روز برای هر فرد است که ۴۰ درصد انرژی دریافتی روزانه را تامین می‌کند.
وی اضافه کرد: بخش قابل توجهی از پروتئین و انرژی مورد نیاز مردم از نان تامین می‌شود و توجه به تهیه، تولید و عرضه نان سالم و بهداشتی در حفظ سلامت جامعه موثر خواهد بود.
به گفته وی نان‌هایی که از آرد سبوس دار تهیه و با خمیر مایه و بدون استفاده از جوش شیرین عمل آوری می‌شود و با حرارتی ملایم، یکنواخت و شعله غیرمستقیم می‌پزد، سالم‌ترین نان‌ها هستند.
صداوسیما

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.