جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20829 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

در راستای تحقق شعار سال؛ هنرستانها مولد سازی می شوند چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟ مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟ خودروهای رسوبی در پارکینگ های کرمانشاه تعیین تکلیف می شوند پاداش ۳۰ میلیون ریالی نیرو های شرکت بازیافت شهرداری کرمانشاه فردا پرداخت می شود افزایش بیماران خاص در کرمانشاه/بیش از ۴۰ هزار بیمار خاص در استان داریم درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟ افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه وقتی برخی نانوایی‌های کرمانشاه نان را گران‌تر می‌فروشند نگاه ویژه شهردار کرمانشاه به مشکلات و تلاش برای رفع آنها حذف کامل کروکی کاغذی در کرمانشاه بکارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای کشاورزی و تولیدی استان کرمانشاه ممنوع است امیدواری برای بارش‌های خوب در اردیبهشت کرمانشاه/ رشد ۱۵ درصدی بارش‌ها مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید حلقه انگشتری که کار را به جای باریک کشاند مسئولان برای توسعه راه‌های جاده‌ای روستاهای پاوه چاره‌اندیشی کنند قطار شهر با شتاب پیش خواهد رفت/ از نقد منصفانه استقبال می کنیم/تعلل و انفعال شورای شهرکرمانشاه صدای شهردار را درآورد استاندار: وضعیت شورای شهر کرمانشاه تا ۲ هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد انتقاد یک استاد دانشگاه به تاثیرات منفی تاخیر در تایید و ابلاغ بودجه مدیریت شهری کم‌خطر اما پردردسر!

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ ای برای دانش‌ آموزان
02 مهر 1401 - 12:46
شناسه : 280678
2
یک متخصص تغذیه؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-دکتر مهدی شادنوش درباره تغذیه سالم و مناسب دانش‌ آموزان با بازگشایی مدارس، گفت: از آنجایی که دانش‌آموزان در سنین رشد قرار دارند،یکی از پایه‌های بسیار با اهمیت برایشان تغذیه مناسب است. والدین توجه داشته باشند که فرزندان‌شان شب هنگام غذایشان را زودتر میل کنند؛ به طوری که تا زمان خواب‌شان یک فاصله ۴۵ دقیقه‌ای وجود داشته باشد و حتما این موضوع را رعایت کنند. ساعت خواب کودکان هم حتما حداقل بین هفت تا هشت ساعت باشد/دانش‌آموزان صبح در ساعتی از خواب بیدار شوند که حتما فرصت برای صبحانه خوردن داشته باشند. وعده صبحانه اگر همراه با کربوهیدرات‌های مناسب و نان به اندازه کافی باشد، خوب است. در کنار آن از لبنیات خوب هم استفاده کنند به ویژه نوشیدن شیر که در آغاز یک روز پرانرژی برای دانش‌آموز بسیار می‌تواند مناسب باشد. اگر مدارس هم برنامه‌ها را به گونه‌ای تدوین کنند که دروسی که با محاسبات فکری سروکار دارد، مانند درس ریاضی در ساعات اولیه صبح باشد که در این صورت فراگیری دانش‌آموزان می‌تواند بیش از پیش باشد/دانش‌آموزان حتما در طول روز از میان وعده استفاده کنند. خانواده‌ها میان‌وعده‌های مناسبی را در بسته‌بندی مناسب همراه کودکان بگذارند. میان‌وعده‌هایی مانند دانه‌ها و مغزها، خشکبار، میوه‌جات و… باشد که این مواد غذایی را به عنوان میان وعده در ساعات تفریح و در فواصل کلاس‌ها استفاده کنند. از ریزه‌خواری و استفاده از مواد غیر سالم خودداری کنند. طبق نظارتی که حوزه‌های بهداشت وزارت آموزش و پرورش بر مدارس دارد، در بوفه‌های مدارس غذاهای مضر یا موادی که ریزه‌خواری را ترویج کند مانند پفک، چیپس و… نباید در مدرسه ارائه شود. اگر هم بود حتما خانواده‌ها به مدارس تذکر دهند/وی درباره ویژگی‌های غذاهایی که در بوفه مدارس ارائه می‌شوند، گفت: حوزه سلامت وزارت آموزش و پرورش بسیار فعال است و طبق دستورالعمل‌هایی که در این زمینه صادر کرده است، مواد غذایی را که باید در بوفه‌ها وجود داشته باشد، مشخص کرده است. بوفه‌ های مدارس از ارائه مواد غذایی که فسادپذیر است و نمی‌توان برای زمان زیادی از آن‌ها در دمای معمولی نگهداری کرد، خودداری کند. همچنین ارائه مواد فسادپذیری مانند سس‌ها یا مواد غذایی که با استفاده از سس و سایر مواد فسادپذیر تهیه می‌شوند، در بوفه‌های مدارس نباید انجام شود. باید در بوفه‌های مدارس یخچال‌های مناسب وجود داشته باشد و بهداشت را هم رعایت کنند.

پ
پ
یک متخصص تغذیه با اشاره به مواد غذایی سالمی که دانش‌آموزان در وعده‌های صبحانه، نهار و شام بهتر است مصرف کنند، گفت: دانش‌آموزان حتما در طول روز از میان وعده‌های سالم استفاده کنند و در عین حال از ریزه‌خواری و استفاده از مواد غیر سالم خودداری کنند.
 

دکتر مهدی شادنوش درباره تغذیه سالم و مناسب دانش‌ آموزان با بازگشایی مدارس، گفت: از آنجایی که دانش‌آموزان در سنین رشد قرار دارند، یکی از پایه‌های بسیار با اهمیت برایشان تغذیه مناسب است. والدین توجه داشته باشند که فرزندان‌شان شب هنگام غذایشان را زودتر میل کنند؛ به طوری که تا زمان خواب‌شان یک فاصله ۴۵ دقیقه‌ای وجود داشته باشد و حتما این موضوع را رعایت کنند. ساعت خواب کودکان هم حتما حداقل بین هفت تا هشت ساعت باشد.

وی افزود: دانش‌آموزان صبح در ساعتی از خواب بیدار شوند که حتما فرصت برای صبحانه خوردن داشته باشند. وعده صبحانه اگر همراه با کربوهیدرات‌های مناسب و نان به اندازه کافی باشد، خوب است. در کنار آن از لبنیات خوب هم استفاده کنند به ویژه نوشیدن شیر که در آغاز یک روز پرانرژی برای دانش‌آموز بسیار می‌تواند مناسب باشد. اگر مدارس هم برنامه‌ها را به گونه‌ای تدوین کنند که دروسی که با محاسبات فکری سروکار دارد، مانند درس ریاضی در ساعات اولیه صبح باشد که در این صورت فراگیری دانش‌آموزان می‌تواند بیش از پیش باشد.

شادنوش ادامه داد: دانش‌آموزان حتما در طول روز از میان وعده استفاده کنند. خانواده‌ها میان‌وعده‌های مناسبی را در بسته‌بندی مناسب همراه کودکان بگذارند. میان‌وعده‌هایی مانند دانه‌ها و مغزها، خشکبار، میوه‌جات و… باشد که این مواد غذایی را به عنوان میان وعده در ساعات تفریح و در فواصل کلاس‌ها استفاده کنند. از ریزه‌خواری و استفاده از مواد غیر سالم خودداری کنند. طبق نظارتی که حوزه‌های بهداشت وزارت آموزش و پرورش بر مدارس دارد، در بوفه‌های مدارس غذاهای مضر یا موادی که ریزه‌خواری را ترویج کند مانند پفک، چیپس و… نباید در مدرسه ارائه شود. اگر هم بود حتما خانواده‌ها به مدارس تذکر دهند.

وی درباره ویژگی‌های غذاهایی که در بوفه مدارس ارائه می‌شوند، گفت: حوزه سلامت وزارت آموزش و پرورش بسیار فعال است و طبق دستورالعمل‌هایی که در این زمینه صادر کرده است، مواد غذایی را که باید در بوفه‌ها وجود داشته باشد، مشخص کرده است. بوفه‌ های مدارس از ارائه مواد غذایی که فسادپذیر است و نمی‌توان برای زمان زیادی از آن‌ها در دمای معمولی نگهداری کرد، خودداری کند. همچنین ارائه مواد فسادپذیری مانند سس‌ها یا مواد غذایی که با استفاده از سس و سایر مواد فسادپذیر تهیه می‌شوند، در بوفه‌های مدارس نباید انجام شود. باید در بوفه‌های مدارس یخچال‌های مناسب وجود داشته باشد و بهداشت را هم رعایت کنند.

وی با بیان اینکه ساعت نهار دانش‌آموزان هم نباید زیاد به تاخیر افتد و باید حتما وعده ناهار را در میانه روز مصرف کنند، گفت: اگر دانش‌آموزان برای وعده ناهار هم در مدرسه حضور داشتند، مواد غذایی به همراهشان باشد که در دمای معمولی زود فساپذیر نباشد. همچنین مواد غذایی ساده بوده و دیرهضم نباشند. چربی بالا و میزان گوشت بالایی نداشته باشند؛ چراکه از آنجایی که قرار است در ساعات بعد از ظهر هم در مدرسه حضور داشته باشند، هضم‌شان طول نکشد. در عین حال مدارسی که بعد از وعده ناهار هم برای دانش‌آموزان کلاس برگزار می‌کنند، در صورتیکه فرصتی حدود ۱۰ دقیقه تا یک ربع را برای استراحت دانش‌آموزان در نظر بگیرند، بسیار ایده‌آل بوده و در آموزش‌پذیری دانش‌آموزان موثر است/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.