جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20829 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

در راستای تحقق شعار سال؛ هنرستانها مولد سازی می شوند چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟ مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟ خودروهای رسوبی در پارکینگ های کرمانشاه تعیین تکلیف می شوند پاداش ۳۰ میلیون ریالی نیرو های شرکت بازیافت شهرداری کرمانشاه فردا پرداخت می شود افزایش بیماران خاص در کرمانشاه/بیش از ۴۰ هزار بیمار خاص در استان داریم درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟ افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه وقتی برخی نانوایی‌های کرمانشاه نان را گران‌تر می‌فروشند نگاه ویژه شهردار کرمانشاه به مشکلات و تلاش برای رفع آنها حذف کامل کروکی کاغذی در کرمانشاه بکارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای کشاورزی و تولیدی استان کرمانشاه ممنوع است امیدواری برای بارش‌های خوب در اردیبهشت کرمانشاه/ رشد ۱۵ درصدی بارش‌ها مراقب دام کلاهبردان به اسم«فروش سوالات کنکور» باشید حلقه انگشتری که کار را به جای باریک کشاند مسئولان برای توسعه راه‌های جاده‌ای روستاهای پاوه چاره‌اندیشی کنند قطار شهر با شتاب پیش خواهد رفت/ از نقد منصفانه استقبال می کنیم/تعلل و انفعال شورای شهرکرمانشاه صدای شهردار را درآورد استاندار: وضعیت شورای شهر کرمانشاه تا ۲ هفته آینده تعیین تکلیف خواهد شد انتقاد یک استاد دانشگاه به تاثیرات منفی تاخیر در تایید و ابلاغ بودجه مدیریت شهری کم‌خطر اما پردردسر!

وقتی جای آهوان ایرانی در “قراویز” تنگ می‌شود
06 آذر 1401 - 10:20
شناسه : 282324
1
 معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه؛ طلوع‌‌کرمانشاه : فرشاد فتاحی ، با اشاره به اینکه پناهگاه حیات وحش قراویز زیستگاه اصلی آهوی ایرنی محسوب می‌شود، گفت: در این منطقه که حدود ۳۶۰۰ هکتار وسعت دارد، بالغ بر ۲۵۰۰ راس آهو زندگی می‌کنند/علاوه بر آهو، در این منطقه روباه، شغال، گرگ، کفتار و... نیز زندگی می‌کند. به علاوه احتمال وجود پلنگ هم هست که البته تاکنون مشاهده مستقیم نشده است/معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه مسئله اصلی که در منطقه قراویز وجود دارد را چرای بیش از ظرفیت دام‌های اهلی کشاورزان و عشایر منطقه در این پناهگاه حیات وحش اعلام کرد که باعث شده بیش از "ظرفیت بُرد" این زیستگاه باشد که همین امر علوفه و غذای در دسترس آهوان منطقه را محدود کرده است/از سوی دیگر به دلیل شرایط خشکسالی که طی یکی دو سال اخیر با آن مواجه بودیم، رویش علوفه کاهش یافته است/وی از پیامدهای این وضعیت یاد کرد که گاهی باعث می‌شود آهوان برای دسترسی به غذا به ناچار به مزارع مناطق اطراف صدمه بزنند و خاطرنشان کرد: البته محیط زیست توزیع علوفه را در این منطقه انجام داده است/این در حالیست که قراویز بواسطه وجود این تعداد آهو در یک منطقه و حتی وجود سایر گونه‌های حیات وحش، می‌تواند یک جاذبه گردشگری بسیار قابل توجه باشد/فتاحی به بیان پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت منطقه قروایز از نظر پوشش گیاهی پرداخت و افزود: یک پیشنهاد ما کاهش پروانه چرا در این منطقه و یا احیای مراتع قراویز است که باید با همکاری منابع طبیعی انجام شود/پیشنهاد دیگر ما زنده‌گیری تعدادی از آهوان منطقه و انتقال آنها به مناطق دیگری از جمله منطقه زله زرد است که می‌تواند زیستگاه مناسبی برای آهوان باشد/معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه پرداخت خسارت به مردم منطقه که به دلیل حضور آهوان مزارع آنها آسیب دیده، خرید و یا حتی اجاره اراضی اطراف منطقه را نیز از دیگر پیشنهادات اعلام کرد که البته با محدودیت اعتبارات مواجه است.
منبع : ایسنا
پ
پ

 معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به اینکه هم‌اکنون در پناهگاه حیات وحش قراویز بالغ بر ۲۵۰۰ راس آهو زندگی می‌کنند، گفت: در این منطقه چرای بیش از حد دام‌های اهلی را نیز داریم که این امر باعث کاهش علوفه و غذای در دسترس آهوان این منطقه شده است.

فرشاد فتاحی ، با اشاره به اینکه پناهگاه حیات وحش قراویز زیستگاه اصلی آهوی ایرنی محسوب می‌شود، گفت: در این منطقه که حدود ۳۶۰۰ هکتار وسعت دارد، بالغ بر ۲۵۰۰ راس آهو زندگی می‌کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر آهو، در این منطقه روباه، شغال، گرگ، کفتار و… نیز زندگی می‌کند. به علاوه احتمال وجود پلنگ هم هست که البته تاکنون مشاهده مستقیم نشده است.

معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه مسئله اصلی که در منطقه قراویز وجود دارد را چرای بیش از ظرفیت دام‌های اهلی کشاورزان و عشایر منطقه در این پناهگاه حیات وحش اعلام کرد که باعث شده بیش از “ظرفیت بُرد” این زیستگاه باشد که همین امر علوفه و غذای در دسترس آهوان منطقه را محدود کرده است.

فتاحی یادآور شد: از سوی دیگر به دلیل شرایط خشکسالی که طی یکی دو سال اخیر با آن مواجه بودیم، رویش علوفه کاهش یافته است.

وی از پیامدهای این وضعیت یاد کرد که گاهی باعث می‌شود آهوان برای دسترسی به غذا به ناچار به مزارع مناطق اطراف صدمه بزنند و خاطرنشان کرد: البته محیط زیست توزیع علوفه را در این منطقه انجام داده است.

معاون محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه ادامه این وضعیت می‌تواند به حیات وحش منطقه قراویز آسیب بزند، تاکید کرد: این در حالیست که قراویز بواسطه وجود این تعداد آهو در یک منطقه و حتی وجود سایر گونه‌های حیات وحش، می‌تواند یک جاذبه گردشگری بسیار قابل توجه باشد.

فتاحی به بیان پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت منطقه قروایز از نظر پوشش گیاهی پرداخت و افزود: یک پیشنهاد ما کاهش پروانه چرا در این منطقه و یا احیای مراتع قراویز است که باید با همکاری منابع طبیعی انجام شود.

وی ادامه داد: پیشنهاد دیگر ما زنده‌گیری تعدادی از آهوان منطقه و انتقال آنها به مناطق دیگری از جمله منطقه زله زرد است که می‌تواند زیستگاه مناسبی برای آهوان باشد .

معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه پرداخت خسارت به مردم منطقه که به دلیل حضور آهوان مزارع آنها آسیب دیده، خرید و یا حتی اجاره اراضی اطراف منطقه را نیز از دیگر پیشنهادات اعلام کرد که البته با محدودیت اعتبارات مواجه است.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.