یکشنبه, ۲۲ تیر , ۱۴۰۴ Sunday, 13 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 22613 تعداد نوشته های امروز : 5×
چشم‌های “تنبل” را زود شناسایی کنید!
26 تیر 1401 - 9:36
شناسه : 279234
12
یک چشم پزشک؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-دکتر جلیل امیدیان، با اشاره به اهمیت درمان تنبلی چشم در سنین کودکی گفت:اگر تنبلی چشم به موقع درمان نشود، ضعف بینایی برای همیشه برای افراد باقی می ماند/ زمانی که نوزادی متولد می شود سیستم بینایی او کامل نبوده و ارتباطی که باید میان شبکیه و مغز برقرار نشده است، در این حالت بینایی نوزاد مانند یک انسان بالغ نیست و عملا دید مناسبی ندارد/آنچه که موجب ایجاد ارتباط شبکیه و مغز می شود محرک های بینایی هستند که وارد شبکیه شده و باعث می شوند ارتباط میان شکبیه و مغز به تدریج شکل گرفته و این شبکه به تدریج کامل شود/اگر به هر دلیل یک کودک زیر ۱۰ سال نتواند این محرک ها را دریافت کند ارتباط میان شکبیه و مغز برقرار نشده و اصطلاحا چشم تنبل می شود و بینایی لازم را به دست نمی آورد/ از جمله مهمترین عللی که می تواند کودک را از محرک های بینایی محروم کرده و چشم او را تنبل کند آب مروارید یا آب سیاه است که اگر به موقع درمان نشود می تواند موجب تنبلی چشم شود/همچنین عیوب انکساری هم از جمله علل مهم برای تنبلی چشم هستند و وقتی چشم نزدیک بین یا دوربین و یا آستیگماتیسم است محرک های بینایی به راحتی نمی توانند وارد چشم شوند و همین امر موجب تنبلی چشم می شود/ کودکانی که انحراف چشم دارند بطور معمول با آن چشم نگاه نمی کنند و همین می شود که محرک های بینایی به خوبی وارد چشم نشده و ارتباطاتی که باید میان مغز و شبکیه برقرار نمی شود و چشم تنبل می شود/امیدیان با بیان اینکه درمان تنبلی چشم فقط قبل از ۱۰ سالگی امکانپذیر است، گفت: اگر تا پیش از این سن عیوب چشم برطرف شده و علل تنبلی چشم رفع شود می تواند ضعف بینایی چشم کودک را از بین ببرد، اما اگر این اتفاق رخ ندهد چشم فرد برای همیشه تنبل شده و این ضعف بینایی تا پایان عمر همراه او خواهد بود.

پ
پ

یک چشم پزشک به تشریح علل ایجاد تنبلی چشم و راهکارهای درمانی آن پرداخت.

دکتر جلیل امیدیان، با اشاره به اهمیت درمان تنبلی چشم در سنین کودکی گفت: اگر تنبلی چشم به موقع درمان نشود، ضعف بینایی برای همیشه برای افراد باقی می ماند.

امیدیان در تشریح چگونگی و علل ایجاد تنبلی چشم گفت: زمانی که نوزادی متولد می شود سیستم بینایی او کامل نبوده و ارتباطی که باید میان شبکیه و مغز برقرار نشده است، در این حالت بینایی نوزاد مانند یک انسان بالغ نیست و عملا دید مناسبی ندارد.

وی افزود: آنچه که موجب ایجاد ارتباط شبکیه و مغز می شود محرک های بینایی هستند که وارد شبکیه شده و باعث می شوند ارتباط میان شکبیه و مغز به تدریج شکل گرفته و این شبکه به تدریج کامل شود.

وی تصریح کرد: اگر به هر دلیل یک کودک زیر ۱۰ سال نتواند این محرک ها را دریافت کند ارتباط میان شکبیه و مغز برقرار نشده و اصطلاحا چشم تنبل می شود و بینایی لازم را به دست نمی آورد.

امیدیان در خصوص مهمترین علل تنبلی چشم و محروم شدن آن از محرک های بینایی گفت: از جمله مهمترین عللی که می تواند کودک را از محرک های بینایی محروم کرده و چشم او را تنبل کند آب مروارید یا آب سیاه است که اگر به موقع درمان نشود می تواند موجب تنبلی چشم شود.

وی افزود: همچنین عیوب انکساری هم از جمله علل مهم برای تنبلی چشم هستند و وقتی چشم نزدیک بین یا دوربین و یا آستیگماتیسم است محرک های بینایی به راحتی نمی توانند وارد چشم شوند و همین امر موجب تنبلی چشم می شود.

این چشم پزشک انحراف چشم را هم از جمله علل تنبلی چشم عنوان کرد و افزود: کودکانی که انحراف چشم دارند بطور معمول با آن چشم نگاه نمی کنند و همین می شود که محرک های بینایی به خوبی وارد چشم نشده و ارتباطاتی که باید میان مغز و شبکیه برقرار نمی شود و چشم تنبل می شود.

امیدیان با بیان اینکه درمان تنبلی چشم فقط قبل از ۱۰ سالگی امکانپذیر است، گفت: اگر تا پیش از این سن عیوب چشم برطرف شده و علل تنبلی چشم رفع شود می تواند ضعف بینایی چشم کودک را از بین ببرد، اما اگر این اتفاق رخ ندهد چشم فرد برای همیشه تنبل شده و این ضعف بینایی تا پایان عمر همراه او خواهد بود.

این متخصص چشم پزشکی با بیان اینکه تنبیل چشم تشدید نمی شود، گفت: در دوران بزرگسالی هراندازه چشم ضعیف باشد به همان میزان باقی می ماند و اینطور نیست که پیش روی داشته باشد.

امیدیان در زمینه راهکار درمانی تنبلی چشم گفت: در تمام کودکان تا قبل از سه سالگی معاینات کامل چشم انجام می شود تا در صورت وجود عیوب انکساری یا آب مروارید و… بتوان آنها را رفع کرد و علت تنبیل چشم را از میان برداشت.

وی افزود: در صورتی که چشم کودک تنبل تشخیص داده شود روی چشم سالم را می بندند تا چشم تنبل مجبور به دیدن شود و دراین حالت ارتباطات عصبی میان این چشم با مغز برقرار شده و چشم از حالت تنبلی خارج می شود/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.