جمعه, ۷ مهر , ۱۴۰۲ Friday, 29 September , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 19802 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

رنج بزرگ ساکنان آهوران برای رسیدن به آب/ تامین منابع آبی، عامل بی آبی آهوران است ضربه مهلک دیگر بر پیکر نیمه جان ورزش کرمانشاه/ امتیاز تیم دسته اولی شاهین در آستانه واگذاری است قیمت جدید برنج پاکستانی اعلام شد + جدول مهر ۱۴۰۲ (درجه‌یک، معطر، مجلسی و…) نقش پل عابر پیاده در حفظ جان عابرین توقیف خودرو قاچاق با ارزش میلیاردی در کرمانشاه حضور ۲۵ آتش‌نشان کرمانشاهی در سازمان انتقال خون به منظور اهدا خون پدر به دست پسر در کرمانشاه به قتل رسید میانگین ولادت در کرمانشاه روزانه ۱۰۸ نوزاد است کلنگ‌زنی “شهربازی” کرمانشاه لنگِ مصوبه شورای شهر! قیمت تخم مرغ ۲۰ عددی ۹۹ هزار تومان شد! + جدول منتظر هوای خنک پاییزی در کرمانشاه باشید سالانه بیش از ۹ هزار بازرسی از کارگاه های فعال استان کرمانشاه انجام می شود سامانه‌ «سانا» ویژه مهندسین ناظر در کرمانشاه راه‌اندازی شد قتل برادر در ماهیدشت به خاطر اختلافات خانوادگی ضرورت استفاده از ماسک برای پیشگیری از همه‌گیری آنفلوآنزا کرمانشاه به دنبال ثبت بزرگترین “دنده کباب” در گینس/ ۲۵ غذای استان ثبت ملی می‌شود بهره‌برداری از پروژه فیبر نوری کرمانشاه در ایام دهه فجر امسال/پروژه‌های فاوا در راستای شهر هوشمند اجرا می‌شود کشف بیش از هزار مهر دوره ایلامی در کرمانشاه تهیه بسته‌های تشویقی برای احداث ساختمان در بافت فرسوده تاخیر در اعلام قیمت مصوب و آشفته بازار سرویس مدارس در کرمانشاه

“کوپنی شدن کالاها” مقعطی و شفاف اجرا شود
25 اردیبهشت 1398 - 12:34
شناسه : 62467
0
کارشناس مسائل اقتصادی: طلوع‌‌کرمانشاه :

یک کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است، اگر قرار است کوپنی شدن کالاهای اساسی در کشور اجرا گردد، این طرح باید به صورت کوتاه مدت و البته شفاف اجرا شود./دکتر علی حیات‌نیا، با اشاره به صحبت‌هایی که درباره توزیع برخی اقلام اساسی به روش کوپنی مطرح شده، اظهار کرد: اقتصاد یارانه‌ای در سال‌های بعد از انقلاب به شکل‌های مختلف و در مقاطع زمانی حساس در ایران اجرا شده که نمونه توزیع کالاها به صورت کوپنی را در زمان جنگ داشتیم./وی ادامه داد: بعد از زمان جنگ که بساط اقلام کوپنی برچیده شد، یارانه‌ها به سمت برخی موارد دیگر مانند یارانه انرژی و … سوق پیدا کرد./وی با بیان اینکه استفاده از کوپن روش قدیمی است و معمولا در اقتصادهای دولتی صورت می‌گیرد، افزود: در برخی از شرایط اقتصادی ویژه دولت می‌تواند از این روش برای حفظ قدرت خرید دهک‌های پایین و کاهش التهابات بازار استفاده کند.

پ
پ
این کارشناس مسائل اقتصادی یادآور شد: در شرایط کنونی نیز که به دلیل برخی مشکلات دچار التهاباتی در عرضه برخی اقلام اساسی هستیم، عرضه کالاها به صورت کوپنی و یارانه‌دار می‌تواند تا حدودی از این التهابات بکاهد.


حیات‌نیا با بیان اینکه توزیع اقلام به صورت کوپنی مستلزم شناخت دقیق از اقشار هدف و دهک‌های نیازمند است، اضافه کرد: اگر این کار با برنامه‌ریزی و کارشناسی دقیق صورت نگیرد، دوباره به سمت هدر رفت منابع و یارانه‌ها پیش می‌رویم و زمینه رانت و سوءاستفاده برای برخی ایجاد می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم این طرح به صورت مطلوب اجرا شود و آثار آن را در کاهش التهابات بازار ببینیم، باید از انحراف یارانه‌هایی که برای تامین این اقلام در نظر گرفته می‌شود جلوگیری کنیم.

این کارشناس مسائل اقتصادی بر لزوم اجرای این طرح در زمان کوتاه تاکید کرد و ادامه داد: عرضه کالاها به صورت کوپنی در صورت اجرا باید مقعطی باشد، زیرا در بلندمدت پیامدهای نامناسبی خواهد داشت و زمینه هدررفت یارانه‌ها را فراهم می‌کند.

وی درباره مهمترین اقلامی که باید تحت پوشش این طرح قرار گیرد نیز اضافه کرد:ا قلام کوپنی باید شامل کالاهای اساسی مورد نیاز مردم مانند برنج، گوشت، روغن، شکر و … باشد و از دادن یارانه به اقلام غیرضروری خودداری شود.

وی درباره پیامدهای منفی احتمالی این طرح نیز اظهار کرد: برخی کارشناسان عقیده دارند توزیع اقلام به صورت کوپنی باعث می‌شود اقتصاد به سمت دولتی شدن پیش برود.

به گفته حیات‌نیا، عرضه کالاها به صورت کوپنی مقداری از فضای آزاد رقابتی در بازار می‌کاهد.

این کارشناس مسائل اقتصادی درباره راهکار بلند مدت کاهش التهابات در بازار نیز گفت: برای این منظور باید دست گروه‌های فاسد و دلالان از بازار کوتاه شود و به علاوه سیاست‌گذاری‌ها و مدیریت درستی نیز از سوی دولت صورت گیرد/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.