سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 7 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20868 تعداد نوشته های امروز : 6×

آخرین خبرها

۹۶۵ زائر کرمانشاهی راهی حج تمتع می‌شوند ثبت نام از متقاضیان شرکت در آزمون ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره آغاز شد تولید و توزیع ۶۰۰ هزار نشا‌ء گُل‌فصلی در کرمانشاه دعوت پایگاه بسیج ادارات شهید بهشتی دادگستری کرمانشاه برای حضور در مراسم معنوی سالروز عملیات غرور آفرین بازی دراز سرپرست معاونت پیشگیری آتش‌نشانی شهرداری کرمانشاه منصوب و معارفه شد حال و روز تالاب‌ هشیلان و سراب‌های کرمانشاه پس از بارندگی اخیر محل عرضه داروهای طبیعی و مکمل ها تنها در داروخانه است/ عطاری ها تنها حق فروش مواد گیاهی را دارند «سراب یاوری» کرمانشاه بعد از ۲ سال احیاء شد ۴ پروژه اولویت‌دار گردشگری کرمانشاه کدامند؟ راه‌های استان کرمانشاه لغزنده است تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی اطلاعیه قطعی آب در کرمانشاه ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد کرمانشاه از فردا دوباره بارانی می‌شود اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است این سامانه پُربارش تا کی مهمان کرمانشاه است؟ فضای کرمانشاه درگیر فامیل بازی و مدیریت های سفارشی است/ معضل بیکاری استان ریشه در مدیریت ناکارآمد دارد بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه به سرانجام رسید کلیات بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تصویب شد هیچ دستگاهی به دستگاههای دیالیزی کرمانشاه اضافه نشده است/ منتظر تحقق وعده استاندار برای اهدای زمین هستیم

شناسایی ۲۰۰ بیمار “مسلول” در کرمانشاه/ شیوع متوسطی داریم
23 مهر 1398 - 21:04
شناسه : 126145
1
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه :

سرفه شاید به خودی خود مشکل جدی نباشد، اما وقتی این سرفه‌های معمولی طولانی شود باید کمی نگران شوید و اگر این سرفه‌های طولانی با علائمی مانند تب، تعریق و لرزش شبانه، بی اشتهایی، درد قفسه سینه و کوفتگی بدن همراه باشد باید بیشتر نگران شوید، چرا که احتمالا شما به “سِل ریوی” مبتلا شده‌اید/دکتر حسین بیگلری رییس دبیرخانه کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به وجود انواع بیماری سل، گفت: باکتری سل از طریق قطرات تنفسی فرد بیمار به سایر افراد منتقل می‌شود و با ورود به بدن فرد جدید، بسته به ضعف هر یک از ارگانهای بدن میزبان جدید در آن اُرگان فعالیت کرده و یکی از انواع سل را بوجود می آورد. بطور مثال اگر باکتری سِل در استخوان فرد فعال شود فرد دچار “سل استخوان” می‌شود و اگر فعالیت باکتری در ریه صورت گیرد که احتمال بالایی هم دارد، فرد به سِل ریوی مبتلا می‌شود/بیگلری تصریح کرد: دو استان سیستان و بلوچستان و گلستان به دلیل مجاورت با همسایگان شرقی کشور که جزو کشورهای با جمعیت بالای بیماران مسلول هستند، بیشترین موارد ابتلا به سل را دارند و کرمانشاه در این بین جزو استان های با شیوع متوسط است و سال گذشته کمتر از ۲۰۰ مورد ابتلا به سل در استان شناسایی شد.

پ
پ

سالانه هشت میلیون نفر در دنیا به انواع سِل مبتلا می‌شوند که در این میان سِل ریوی بیشترین میزان ابتلا و بیشترین میزان کشندگی را دارد، بطوری که سالانه حدود یک میلیون نفر در جهان جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست می‌دهند.

سِل در گذشته همواره به عنوان یکی از مرگبارترین بیماری‌ها مطرح بوده و امروزه هم علی رغم وجود درمان‌های مناسب برای این بیماری، باز هم باکتری سِل قدرت کّشندگی بالای خود را حفظ کرده و هرسال یک میلیون نفر را به راحتی به کام مرگ می‌کشد.

زکریای رازی اولین کسی بود که بیماری سِل را به خوبی معرفی و علائم آن را تشریح کرد و به پاس این خدمت ارزنده، امروز (۲۳ مهر) به عنوان روز ملی “سِل” نامگذاری شده است.

دکتر حسین بیگلری رییس دبیرخانه کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به مناسبت همین روز با اشاره به وجود انواع بیماری سل، گفت: باکتری سل از طریق قطرات تنفسی فرد بیمار به سایر افراد منتقل می‌شود و با ورود به بدن فرد جدید، بسته به ضعف هر یک از ارگانهای بدن میزبان جدید در آن اُرگان فعالیت کرده و یکی از انواع سل را بوجود می آورد. بطور مثال اگر باکتری سِل در استخوان فرد فعال شود فرد دچار “سل استخوان” می‌شود و اگر فعالیت باکتری در ریه صورت گیرد که احتمال بالایی هم دارد، فرد به سِل ریوی مبتلا می‌شود.

بیگلری تصریح کرد: در میان انواع سل، سل ریوی به علت علاقه باکتری سل به هوا، بیشتر همه گیر بوده و کشندگی بالایی هم دارد.

وی در خصوص انتقال این بیماری از افراد آلوده، گفت: اینطور نیست که به محض تماس با فرد مسلول شما به بیماری سل مبتلا شوید و سه فاکتور مدت تماس، میزان قطرات تنفس شده و سیستم ایمنی فرد میزبان در ابتلا به این بیماری بسیار موثر است.

بیگلری تصریح کرد: بطور معمول اگر یک فرد سالم حدود دو هفته با یک فرد مسلول در تماس باشد، به احتمال زیاد به سل مبتلا می‌شود، هرچند که نوع سیستم ایمنی فرد هم در این بین نقش تعیین کننده‌ای دارد.

وی افزود: با ورود باکتری سل به بدن بعد از حدود دو تا سه ماه دوره کمون، علائم بیماری شامل سرفه‎‌های طولانی، تب، تعریق و لرز شبانه، بی‌اشتهایی، درد قفسه سینه و کوفتگی بدن ظاهر می‌شود و درصورت عدم درمان به موقع این علائم می‌تواند تشدید شده و عوارض جدی و حتی مرگ بیمار را به دنبال داشته باشند.

بیگلری با اشاره به وجود درمان‌های موثر برای بیماری سل گفت: طول درمان بسته به فاکتورهای مختلف حدود شش ماه طول می کشد و در حال حاضر درمان این بیماری با ۹۰ درصد موفقیت همراه است.

وی به برخی دغدغه‌های موجود در زمینه بیماری سل اشاره کرد و افزود: متاسفانه در حال حاضر شاهد افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری سل هستیم که از آن به عنوان “سل مقاوم به درمان” یاد می‌شود و همین امر اهمیت توجه به این بیماری را بیشتر کرده است.

بیگلری افزود: از طرفی همراهی این بیماری با سندروم نقص سیستم ایمنی(ایدز) هم دردسرساز شده، بطوری که احتمال ابتلای افراد مسلول به ایدز و برعکس بسیار بالا است.

وی در ادامه از ابتلای ۸۷۰۰ نفر در کشور به انواع بیماری سل در سال گذشته خبر داد وافزود: از این تعداد ۴۳۰۰ نفر به سل ریوی خلط مثبت مبتلا شده‌اند.

بیگلری تصریح کرد: دو استان سیستان و بلوچستان و گلستان به دلیل مجاورت با همسایگان شرقی کشور که جزو کشورهای با جمعیت بالای بیماران مسلول هستند، بیشترین موارد ابتلا به سل را دارند و کرمانشاه در این بین جزو استان های با شیوع متوسط است و سال گذشته کمتر از ۲۰۰ مورد ابتلا به سل در استان شناسایی شد.

وی به اقدامات ارزشمند در کشور در راستای کنترل بیماری سل اشاره کرد وافزود: خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد سیر کاهشی موارد سل در کشور بوده‌ایم.

بیگلری یادآور شد: در حال حاضر درمان موثر برای این بیماری وجود دارد و تمام اقدامات تشخیصی و درمانی آن در کشور رایگان انجام می‌شود/ایسنا

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.