سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 7 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20869 تعداد نوشته های امروز : 7×

آخرین خبرها

باید شرایط زندگی آسان برای معلولان و بیماران خاص فراهم شود ۹۶۵ زائر کرمانشاهی راهی حج تمتع می‌شوند ثبت نام از متقاضیان شرکت در آزمون ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره آغاز شد تولید و توزیع ۶۰۰ هزار نشا‌ء گُل‌فصلی در کرمانشاه دعوت پایگاه بسیج ادارات شهید بهشتی دادگستری کرمانشاه برای حضور در مراسم معنوی سالروز عملیات غرور آفرین بازی دراز سرپرست معاونت پیشگیری آتش‌نشانی شهرداری کرمانشاه منصوب و معارفه شد حال و روز تالاب‌ هشیلان و سراب‌های کرمانشاه پس از بارندگی اخیر محل عرضه داروهای طبیعی و مکمل ها تنها در داروخانه است/ عطاری ها تنها حق فروش مواد گیاهی را دارند «سراب یاوری» کرمانشاه بعد از ۲ سال احیاء شد ۴ پروژه اولویت‌دار گردشگری کرمانشاه کدامند؟ راه‌های استان کرمانشاه لغزنده است تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی اطلاعیه قطعی آب در کرمانشاه ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد کرمانشاه از فردا دوباره بارانی می‌شود اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است این سامانه پُربارش تا کی مهمان کرمانشاه است؟ فضای کرمانشاه درگیر فامیل بازی و مدیریت های سفارشی است/ معضل بیکاری استان ریشه در مدیریت ناکارآمد دارد بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه به سرانجام رسید کلیات بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تصویب شد

شیوع بیماریهای سالک و حیوان گزیدگی در فصل گرما
25 خرداد 1400 - 9:47
شناسه : 269225
0
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: طلوع‌‌کرمانشاه :

کرمانشاه-پایگاه خبری طلوع-دکتر حسین بیگلری گفت:دو گروه دیگر از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان ، بیماریهای سالک و حیوان گزیدگی هستند که در فصل گرما شیوع بیشتری دارند./یماری سالک همانگونه که از نامش پیداست در یک سال کوچک رخ می‌دهد بیماری پوستی است که خطرات مرگ و میر ندارد اما بدلیل زخم های صورت ودست می تواند باعث آسیب روحی و اجتماعی به افراد خصوصاً بانوان شود./عامل این بیماری انگلی است که از طریق نیش پشه خاکی به انسان منتقل می گردد و جز بیماری های واگیر و قابل انتقال بین انسان و حیوان است/اگر فردی دچار عارضه سالک شد با امکانات درمانی قابلیت درمان را دارد و می‌توان با درمان مناسب از انتقال بیماری به افراد دیگرهم پیشگیری شود./بیماری هاری از گزش حیواناتی مانند سگ ، روباه، گرگ و شغال خطر بروز را دارد لذا لازم است بعد از هر نوع گزش حیوانات بایستی فرض را بر احتمال انتقال بیماری هاری بدهیم ./آگاهی مردم به خصوص کودکان ، نوجوانان و دانش آموزان را افزایش دهیم ،از تهدید کردن سگها بپرهیزیم وبرای سگ هایی که درروستاها و منزل نگهداری می‌شوند حتماً واکسیناسیون انجام شودو قلاده گذاری شود.

پ
پ

دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

دو گروه دیگر از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان ، بیماریهای سالک و حیوان گزیدگی هستند که در فصل گرما شیوع بیشتری دارند.

بیماری سالک همانگونه که از نامش پیداست در یک سال کوچک رخ می‌دهد بیماری پوستی است که خطرات مرگ و میر ندارد اما بدلیل زخم های صورت ودست می تواند باعث آسیب روحی و اجتماعی به افراد خصوصاً بانوان شود.

عامل این بیماری انگلی است که از طریق نیش پشه خاکی به انسان منتقل می گردد و جز بیماری های واگیر و قابل انتقال بین انسان و حیوان است .

اگر فردی دچار عارضه سالک شد با امکانات درمانی قابلیت درمان را دارد و می‌توان با درمان مناسب از انتقال بیماری به افراد دیگرهم پیشگیری شود.

به دنبال زلزله آبانماه سال ۹۶ وتخریب وسخت وسازهای گسترده و تغییرات اقلیمی محل زندگی جوندگان و لانه گزینی پشه ناقل بیماری دست خوش تغییرات شده است.

مقابله با این بیماری نیازمند مشارکت همگانی و سازمان های ذیربط است که خوشبختانه در استان کرمانشاه جوند گی کشی و سم پاشی کانون های آلوده تا حدود زیادی انجام شده است و این بیماری تا حدودی در حال کنترل است .

بیماری هاری از گزش حیواناتی مانند سگ ، روباه، گرگ و شغال خطر بروز را دارد لذا لازم است بعد از هر نوع گزش حیوانات بایستی فرض را بر احتمال انتقال بیماری هاری بدهیم .

آگاهی مردم به خصوص کودکان ، نوجوانان و دانش آموزان را افزایش دهیم ،از تهدید کردن سگها بپرهیزیم وبرای سگ هایی که درروستاها و منزل نگهداری می‌شوند حتماً واکسیناسیون انجام شودو قلاده گذاری شود.

اگر به هر دلیل حیوان گزیدگی رخ داد به مراکز پیشگیری از هاری که به صورت ۲۴ ساعته و رایگان در استان فعالیت می کنند مراجعه شود .

باید بلافاصله بعد از گزش محل آن با آب و صابون شستشو داده شود و سه نوبت واکسن پیشگیری تزریق گردد.

باید هرگونه گزش این نوع حیوانات را جدی بگیریم تا ازخطر ابتلا به بیماری هاری پیشگیری شود.

مردم به دلیل محدودیت های ناشی از کرونا تمایل دارند بیشتر به طبیعت بروند که باید توجه و دقت کافی صورت گیرد و در صورت بروز حیوان گزیدگی ظرف مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت به مراکز درمانی پیشگیری مراجعه صورت گیرد.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.