جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 3 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20852 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

فضای کرمانشاه درگیر فامیل بازی و مدیریت های سفارشی است/ معضل بیکاری استان ریشه در مدیریت ناکارآمد دارد بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه به سرانجام رسید کلیات بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تصویب شد هیچ دستگاهی به دستگاههای دیالیزی کرمانشاه اضافه نشده است/ منتظر تحقق وعده استاندار برای اهدای زمین هستیم آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب برای مقابله با «سقط» همه دستگاه‌ها پای کار بیایند کتمان موضوع و یا بیان ناقص آن موجب شبه سازی در اذهان می شود/ سخنان رییس شورای شهر درخصوص بودجه شهرداری کذب است/تحقق ۷۰درصدی بودجه شهرداری کرمانشاه نرخ جدید کرایه اتوبوس و تاکسی درون شهری اعلام شد گوشت دام کرمانشاه بالاترین کیفیت را دارد/مافیای دام موجب گرانی گوشت می شود ۴۱ نقطه حادثه خیز در جاده‌های کرمانشاه ایمن شد توافقات امیدبخش برای راه آهن کرمانشاه – خسروی و قطار شهری ۹۵درصد متقاضیان کارت ملی خود را دریافت کرده اند ثبت ۳۰ حادثه کوهستان از ابتدای امسال در کرمانشاه تبریک شهردار کرمانشاه به مناسبت روز شوراها سامانه بارشی قوی در راه کرمانشاه خطراتی که «روغن کرمانشاهی» را تهدید می‌کند تلاش برای جهش تولید در دیم زارهای کرمانشاه /طرح های راکد و بحران زده کشاورزی باید فعال شوند مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟

توصیه‌های دامپزشکی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
13 اسفند 1397 - 17:07
شناسه : 30731
0
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه توصیه‌هایی را برای خرید و نگهداری ماهی قرمز ارائه کرد. طلوع‌‌کرمانشاه :

پگاه رستمی سلیمانی مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه بیان داشت: با وجود مزایای بسیار فراوان آبزیان زینتی از لحاظ روحی و روانی ماهیان قرمز می‌توانند در شرایط خاص و در صورت عدم رعایت بهداشت ناقل بیماری‌های مشترکی چون سل، بیماری‌های پوستی و مشکلات گوارشی باشند/وی عنوان کرد: ماهی قرمز به تغییرات ناگهانی دما حساس است و این تغییرات می‌تواند باعث مرگ ماهی شود دستکاری ماهی نیز باعث آسیب دیدن پوشش سطحی ماهی شده و ماهی را نسبت به باکتری‌ها و انگل‌های آب حساس و آسیب پذیر می‌کند/رستمی ادامه داد: کودکان و سالمندان باید از دست زدن به ماهی خودداری کنند و در صورت لزوم پس از تماس با ماهی یا ظروف نگهداری آن دست‌های خود را با آب و مواد شوینده بشویند و از تماس دست آلوده با چشم، دهان و صورت خودداری کنند/مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: باید از خرید ماهیانی که باله هایی به صورت تاخورده و جمع شده دارند، ماهیانی که اطراف دهان یا سطح بدن آنان لکه‌های پنبه مانند مشاهده شود یا روی سطح بدن زخم یا لکه‌های سفید مایل به خاکستری یا قرمز یا بدنی رنگ پریده و لکه لکه شده دارند پرهیز کرد/وی تصریح کرد: همچنین باید از خرید ماهی‌هایی که لبه باله‌های آنها خورده و ساییده شده، ماهی‌های بی قرار که پیوسته بدن خود را به اطراف بمالند یا چشم‌ها به صورت یک طرفه یا دو طرفه بیرون زده باشد و پولک‌های آنها ریخته شده باشد اجتناب کرد

پ
پ

پگاه رستمی سلیمانی اظهار داشت: امروزه ماهیان آکواریومی و زینتی در دسته حیوانات خانگی قرار گرفته‌اند و استفاده و ترویج آنها می‌تواند از منظر علمی نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: اگرچه متخصصین بهداشت روان انسان، بهره‌گیری و استفاده از ماهیان زینتی را یکی از راهکارهای درمان بیماری‌های روحی بشر معاصر می‌دانند ولی باید به این نکته نیز توجه داشت در کنار آداب، سنن و ترویج مسائل نوین، اهمیت بهداشت فردی به ویژه انتقال بیماری‌های مشترک باید مورد توجه قرار گیرد.

مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه بیان داشت: با وجود مزایای بسیار فراوان آبزیان زینتی از لحاظ روحی و روانی ماهیان قرمز می‌توانند در شرایط خاص و در صورت عدم رعایت بهداشت ناقل بیماری‌های مشترکی چون سل، بیماری‌های پوستی و مشکلات گوارشی باشند.

وی با بیان اینکه ماهی قرمز به نام ماهی سرخ، ماهی گلی و طلا ماهی نیز شناخته می‌شود بیان کرد: پرورش ماهیان قرمز در اکثر کشورهای دنیا حتی قاره آمریکا گسترش یافته و بومی کشورهایی چون چین، ژاپن و هنگ کنگ است.

رستمی با بیان اینکه ماهی قرمز در شرایط مناسب می‌تواند تا ۲۰ سال عمر کند ولی معمولاً بیشتر آنها به دلیل شرایط نگهداری بیشتر از شش تا هشت سال زنده نمی‌مانند گفت: بهترین دمای نگهداری ماهی قرمز ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است و در دمای بالاتر از ۲۵ درجه آسیب پذیر هستند.

وی افزود: در نگهداری ماهیان قرمز سطح آب دارای اهمیت بیشتری نسبت به حجم بوده چون سطح بیشتر موجب افزایش میزان اکسیژن محلول در آب می‌شود.

مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اظهار داشت: حداقل آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی یک تا دو لیتر است همچنین آب مورد استفاده باید بهداشتی بوده و حتماً کلرزدایی شود یا جهت تعادل گازها و خروج کلر و هم دما شدن با محیط قبل از مصرف حداقل به مدت ۲۴ ساعت در ظرفی دهان گشاد نگهداری شود.

وی عنوان کرد: ماهی قرمز به تغییرات ناگهانی دما حساس است و این تغییرات می‌تواند باعث مرگ ماهی شود دستکاری ماهی نیز باعث آسیب دیدن پوشش سطحی ماهی شده و ماهی را نسبت به باکتری‌ها و انگل‌های آب حساس و آسیب پذیر می‌کند.

رستمی گفت: غذا دهی به ماهی قرمز بهتر است در دو نوبت در روز انجام شود به گونه‌ای که ماهی آن را مصرف کند و باقیمانده آن در ته ظرف باقی نماند همچنین غذا دادن بیش از حد به ماهی باعث ته نشین شدن مواد آلی و دفع آن در ظرف شده که ممکن است به مسمومیت ماهی بینجامد.

وی با تاکید بر اینکه بهتر است مواد غذایی در سطح آب شناور بماند و از غذاهای دارای پروتئین کم و کربوهیدرات زیاد استفاده شود عنوان کرد: ظرف نگهداری ماهی را می‌توان به صورت دوره‌ای با محلول نمک خوراکی به میزان سه گرم در لیتر به مدت ۱۰ دقیقه یا سایر ضدعفونی کننده‌های مجاز مانند ترکیبات چهار آمونیوم به مقدار تا یک گرم در لیتر به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استفاده و سپس به خوبی آبکشی کرد.

مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه هنگام خرید ماهی جهت حفظ بهداشت و سلامت خود و خانواده باید ماهی را از مراکز معتبر و مجاز خریداری کرد افزود: باید از خرید ماهی در مراکزی که ماهی‌ها را به صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب نگهداری می‌کنند خودداری کرد.

وی با اعلام اینکه ماهی باید دارای ظاهری سالم، تحرک مناسب و شنای متعادل باشد، عنوان کرد: در صورتی که ماهی‌ها به طور جداگانه خریداری می‌شوند ماهی جدید باید حداقل به مدت دو هفته جدا نگهداری و سپس به مخزن نگهداری اصلی منتقل شود.

رستمی ادامه داد: کودکان و سالمندان باید از دست زدن به ماهی خودداری کنند و در صورت لزوم پس از تماس با ماهی یا ظروف نگهداری آن دست‌های خود را با آب و مواد شوینده بشویند و از تماس دست آلوده با چشم، دهان و صورت خودداری کنند.

وی افزود به منظور جلوگیری از گسترش آلودگی یا ایجاد بیماری در ماهیان وحشی و حفظ شرایط طبیعی اکوسیستم دریاچه‌ها و رودخانه‌ها، باید از رها کردن ماهی قرمز در آب‌های آزاد خودداری و آنها را در اماکن محصور و دارای مجوز رها کرد.

مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: باید از خرید ماهیانی که بالههای به صورت تاخورده و جمع شده دارند، ماهیانی که اطراف دهان یا سطح بدن آنان لکه‌های پنبه مانند مشاهده شود یا روی سطح بدن زخم یا لکه‌های سفید مایل به خاکستری یا قرمز یا بدنی رنگ پریده و لکه لکه شده دارند پرهیز کرد.

وی تصریح کرد: همچنین باید از خرید ماهی‌هایی که لبه باله‌های آنها خورده و ساییده شده، ماهی‌های بی قرار که پیوسته بدن خود را به اطراف بمالند یا چشم‌ها به صورت یک طرفه یا دو طرفه بیرون زده باشد و پولک‌های آنها ریخته شده باشد اجتناب کرد.

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.