پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 2 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 20850 تعداد نوشته های امروز : 0×

آخرین خبرها

کلیات بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تصویب شد هیچ دستگاهی به دستگاههای دیالیزی کرمانشاه اضافه نشده است/ منتظر تحقق وعده استاندار برای اهدای زمین هستیم آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب برای مقابله با «سقط» همه دستگاه‌ها پای کار بیایند کتمان موضوع و یا بیان ناقص آن موجب شبه سازی در اذهان می شود/ سخنان رییس شورای شهر درخصوص بودجه شهرداری کذب است/تحقق ۷۰درصدی بودجه شهرداری کرمانشاه نرخ جدید کرایه اتوبوس و تاکسی درون شهری اعلام شد گوشت دام کرمانشاه بالاترین کیفیت را دارد/مافیای دام موجب گرانی گوشت می شود ۴۱ نقطه حادثه خیز در جاده‌های کرمانشاه ایمن شد توافقات امیدبخش برای راه آهن کرمانشاه – خسروی و قطار شهری ۹۵درصد متقاضیان کارت ملی خود را دریافت کرده اند ثبت ۳۰ حادثه کوهستان از ابتدای امسال در کرمانشاه تبریک شهردار کرمانشاه به مناسبت روز شوراها سامانه بارشی قوی در راه کرمانشاه خطراتی که «روغن کرمانشاهی» را تهدید می‌کند تلاش برای جهش تولید در دیم زارهای کرمانشاه /طرح های راکد و بحران زده کشاورزی باید فعال شوند مقابله با حفر چاه های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می شود ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟ یک روانپزشک نسبت به مصرف خودسرانه داروهای خواب‌آور هشدار داد آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟

این “بیماری” بند نمی‌آید!
28 فروردین 1401 - 11:08
شناسه : 277414
0
فوق تخصص خون و سرطان کودکان؛ طلوع‌‌کرمانشاه :

دکتر محمدرضا گلپایگانی به مناسبت روز جهانی هموفیلی ( ۲۸ فروردین)، از هموفیلی به عنوان شایعترین بیماری انعقادی مادرزادی یاد کرد و افزود: این بیماری به علت کمبود فاکتورهای انعقاد خون ایجاد می شود/ در این بیماری با توجه به کمبود فاکتورهای انعقادی، چنانچه بیمار دچار ضربه و یا بریدگی شود، خونریزی آنها دیرتر از افراد طبیعی متوقف می شود/گلپایگانی با بیان اینکه موارد بیماری هموفیلی در مردان بیشتر است، گفت: این بیماری که بصورت مادرزادی به افراد منتقل می شود، وابسته به X مغلوب است، بنابراین در پسران بیشتر از دختران دیده می شود/گلپایگانی با اشاره به وجود انواع بیماری هموفیلی، گفت: برحسب کمبود هریک از انواع فاکتورهای انعقادی، بیماری هموفیلی دسته بندی می شود که شایعترین آن هموفیلی نوع A (به دلیل کمبود فاکتور ۸ انعقادی)، هموفیلی نوع B( به دلیل کمبود فاکتور ۹ انعقادی) و هموفیلی نوع C( به دلیل کمبود فاکتور یازده انعقادی) است/این فوق تخصص خون و سرطان کودکان در خصوص زمان بروز علائم بیماری نیز گفت: علی رغم مادرزادی بودن این بیماری، ممکن است علائم آن ماه ها و یا شاید سالها بعد از تولد خود را نشان دهد/ هرچه بیماری خفیف تر باشد علائم آن نیز در سنین بالاتر خود را نشان می‌دهد/گلپایگانی شایعترین علامت این بیماری را خونریزی مفصلی در ناحیه مفصل زانو عنوان کرد و افزود: یکی از علل مهم خونریزی مفصلی بویژه در ناحیه زانو، بیماری هموفیلی است و درصورت مشاهده این علامت باید به پزشک مراجعه شود.

پ
پ

 یک فوق تخصص خون و سرطان کودکان به معرفی بیماری هموفیلی و تشریح راهکارهای درمانی آن پرداخت.

دکتر محمدرضا گلپایگانی به مناسبت روز جهانی هموفیلی ( ۲۸ فروردین)، از هموفیلی به عنوان شایعترین بیماری انعقادی مادرزادی یاد کرد و افزود: این بیماری به علت کمبود فاکتورهای انعقاد خون ایجاد می شود.

وی افزود: در این بیماری با توجه به کمبود فاکتورهای انعقادی، چنانچه بیمار دچار ضربه و یا بریدگی شود، خونریزی آنها دیرتر از افراد طبیعی متوقف می شود.

گلپایگانی با بیان اینکه موارد بیماری هموفیلی در مردان بیشتر است، گفت: این بیماری که بصورت مادرزادی به افراد منتقل می شود، وابسته به X مغلوب است، بنابراین در پسران بیشتر از دختران دیده می شود.

گلپایگانی با اشاره به وجود انواع بیماری هموفیلی، گفت: برحسب کمبود هریک از انواع فاکتورهای انعقادی، بیماری هموفیلی دسته بندی می شود که شایعترین آن هموفیلی نوع A (به دلیل کمبود فاکتور ۸ انعقادی)، هموفیلی نوع B( به دلیل کمبود فاکتور ۹ انعقادی) و هموفیلی نوع C( به دلیل کمبود فاکتور یازده انعقادی) است.

این فوق تخصص خون و سرطان کودکان در خصوص زمان بروز علائم بیماری نیز گفت: علی رغم مادرزادی بودن این بیماری، ممکن است علائم آن ماه ها و یا شاید سالها بعد از تولد خود را نشان دهد.

وی خاطرنشان کرد: هرچه بیماری خفیف تر باشد علائم آن نیز در سنین بالاتر خود را نشان می‌دهد.

گلپایگانی شایعترین علامت این بیماری را خونریزی مفصلی در ناحیه مفصل زانو عنوان کرد و افزود: یکی از علل مهم خونریزی مفصلی بویژه در ناحیه زانو، بیماری هموفیلی است و درصورت مشاهده این علامت باید به پزشک مراجعه شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه در خصوص روش های درمانی این بیماری با اشاره به عدم وجود درمان قطعی برای بیماران هموفیلی، گفت: درمان های تجویز شده عمدتا حمایتی است، اما با همین درمان ها این بیماران عمر طبیعی داشته و کیفیت زندگی آنها هم مشابه افراد عادی است.

گلپایگانی گفت: در گذشته به دلیل ناشناخته بودن بیماری زمانی که یکی از این بیماران دچار خونریزی می شد، آنقدر خون از بدن او می رفت که در نهایت جان خود را از دست می داد، اما بعدها متوجه شدند زمانی که خون افراد سالم را به این بیماران تزریق کنند خون آنها به اصطلاح بند می‌آید.

وی افزود: در ادامه این روند، بعدها پلاسمای خون استخراج شده و به این بیماران تزریق شد و در حال حاضر فاکتورهای انعقادی از پلاسما استخراج شده و خود فاکتور به آنها تزریق می شود.

گلپایگانی گفت: علاوه بر این، هم اکنون فاکتورهای انعقادی نوترکیب که در آزمایشگاه تولید می شود هم به عنوان داروی این بیماران استفاده می شود.

این فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به انجام برخی کارهای تحقیقاتی در زمینه درمان قطعی هموفیلی، گفت: در حال حاضر از طریق ژن درمانی درمان قطعی برای هموفیلی نوع B به دست آمده، اما هنوز در مرحله تحقیقات است و به مرحله بالینی نرسیده است.

 

دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.